PASTÍS DE PATATA
Necessitem:
- -4 patates mitjanes
- -1 llauna de tonyina // o 4 talls de pernil dolç
- - 2 anxoves (només si el fem de tonyina)
- -10 cogombrets en vinagre
- -10 olives sense pinyol
- -2ous durs
- -oli
- -maionesa
- -sal
- -Tomàquets o amanida per fer l'acompanyament
Bullim les patates amb pell en abundant aigua amb sal i les deixem refredar. Quan estan fredes les pelem i les xafem amb una forquilla, hi tirem un raget d'oli per amorossir una mica la patata i evitar que s'envidrieixi.
Al bol de la Turbo-Chef posem els cogombrets i les olives (V1-3, 10 segons), la tonyina i les anxoves ( o el pernil dolç) a V1, 10 segons i 1 ou dur a V1 5 segons. Rectificar-ho de sal. Tirar-hi dues bones cullerades de maionesa i V1F 10 segons i ja està a punt.
Si no es té Turbo-Chef es fa el mateix amb la picadora, o canell, ganivet i fusta i anar tallant!
Per muntar el plat s'agafa un aro d'acer inox i s'hi posa una capa de patata, una capa de la barreja que hem fet, una altra capa de patata. A sobre es cobreix de maionesa i es guarneix com es vol.S'acompanya d'amanida d'enciam, o de tomàquets, o d'uns espàrrecs...
Je je je, molt bona idea canviar la forma del braç de gitano i fer-la en pastís... A mi també se m'acaba trencant i presentat així també queda molt bonic :)
ResponEliminaGemma, és que a vegades semblava una pasterada al plat, així es veu més agradable i t'entra més a gust!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Em quedo amb la versió del quadrat, Bona aposta per no fer el braç de gitano com diu la Gemma, quan el tens sense tallar la presentació és ideal però quan el talles es desllueix.Així queda millor. Salut!!!!!
ResponEliminamolt bona alternativa aquesta de farcir la patata amb la barreja de tonyina amb anxova, ou dur, cogombres i olives. i la presentació queda excel·lent amb aquesta forma de pastís quadrat o rodó.
ResponEliminaQue bonic aquest pastís, queda elegantíssim.
ResponEliminaDolça t'explico, l'altre dia en el bloc de la Gemma de la cuina de casa no em vaig confondre de nom, des de que conec a la Gemma i llegeixo i escric al seu bloc, ja fa un any, sempre l'anomeno Gemma la dolça, perquè ella és la nostra pastissera de capçalera, és per això que l'altre dia la vaig anomenar només amb dolça, perquè és així com li dic jo.
Ara, potser i com diu ella li hauré de buscar un nom nou. Així doncs, perdona la confusió.
La cuina vermella, cap problema, ja li pots seguir dient dolça a la Gemma, no cal que li canviis el nom. Jo només ho vaig dir perquè no hagués volgut que hi hagués cap malentes.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que ricossssss. Quedan muy bonitos para presentar en el plato individualmente. Me copio tu idea. Gracias!!!!!!!!!!
ResponEliminaTe ha quedat molt bé!! Estem d'acord amb tu el braç de gitano sempre s'acaba trencant, i així doncs sembla que no. Molt encertat!!!
ResponEliminaUn petó!!
Manel, ixí és com jo farceixo el braç de gitano de patata. Només he canviat la presentació.
ResponEliminaGanxeta, cuina vermella, Rosa, delicias, es que trobo que ja que fem la feina almenys que quedi lluida! i la pasterada de braç de gitano al plat no m'agrada gaire, la veritat. Així és el mateix però coquetó a la vista.
PTNTS
Dolça
el pastis de patata per murirse,,però que bo,,i quina foto nena guauuu.
ResponEliminaEstic d'acord amb vosaltres, aquesta es una manera molt més fàcil de presentar el típic braç de gitano de patata!!
ResponEliminaPtnts
Xaro, molt més fàcil i molt més lluida.
ResponEliminaPTNTS
Dolça