Carpaccio de figues i encenalls de foie amb vinagreta de figues
Un entrant "sofisticat" però molt senzill de fer.
Només cal tenir unes figues coll de dama ben madures, foie congelat per poder fer els encenalls i una mica de melmelada de figues.
Agafem les figues i les tallem a rodantxes fines i les posem al plat. Damunt hi posem el foie ratllat el més primet possible.
Un quart d'hora abans de menjar-ho hi posem una mica de vinagreta de figues que haurem fet amb una cullerada sopera de melmelada, una mica de sal, vinagre (que sigui bo) i oli, tot ben remenat.
I ja està, aquí teniu un altre plat per quedar molt i molt bé amb molt poca feina.
Que bo nena, com m´agraden les figues i la combinació amb el foie és ideal , son igual de maques que bones em fa molta pena que s´acabin tant aviat, és una fruita tant delicada que noés en podem gaudir de melmelades la resta de l´any, precisament la melmelada de figa que faig la poso per acompanyar el foie moltes vegades, rebó.
ResponEliminapetons
mai
Una delicia sin duda, las fotos me encantan, y la combinacion de sabores es perfecta.Un 10!
ResponEliminaBesos!
Dolça hola guapa,
ResponEliminaQuina bona idea! M'encanten les figues i el foie...Una combinació perfecta, de luxe total!
Gràcies per la recepta!
Ho provarem!
Petonets,
Marina
Hola Dolça. Es que los higos tanto naturales como secos están estupendos. A mí me gustan mucho. Y este plato debe estar delicioso, sólo hay una cosa que no tomaría jj, el foie, soy incapaz de probarlo, tomaría doble ración de lo demás, si me lo permites. Pura delicia.
ResponEliminaSaludos
Hola Dolça, molt bona pinta aquest Carpaccio i molt bona la combinació.
ResponEliminaSalutacions,
JOAN
Sosfisticado, desde luego, y muy original.
ResponEliminaBesos
Si que es sofisticado,pero estoy deseando probarlo,creo que esa combinacion de sabores,me va agustar muchisimo¡¡
ResponEliminaBesets.
Que bo ha de ser!. No he tastat les figues amb foie, però se'm fa molt atractiu!.
ResponEliminaQué cosa mas deliciosa¡¡.
ResponEliminaLa boca agua se me hace.
Besos,
Noia , aixó és perfecta!!!
ResponEliminaTe una pinta estupenda!!
Soposo que deu ser boníssim..
Dolça! se m'esta fent la boca aigua! mmmmmmmm que bó!
ResponEliminaFàcil, facileta, i com ens agraden aquestes receptes que s'apanyen en un pispàs. I com m'agraden tots els ingredients... Molt bona,en prenc nota.
ResponEliminaPetons i moltbona setmana
Dolça; Quin "triangle" més perfecta... tans sols queda dir... a taula, a taula¡¡¡ Que vaigi de gust Dolça¡¡ Josepb.
ResponEliminauna combinacion de sabores deliciosa, muy bonito plato y elegante, perfecto para una cenita en casa con amigos, besitos
ResponEliminaExotica, elegant i boníssima amanida. És ideal per una taula de festa, festa grossa! petons
ResponEliminaAquestes barrejes m'encanten i les figues son tan bones!!!
ResponEliminaMònica
Fàcil i de luxe total, m'ho apunto!
ResponEliminaLa Mireia Carbó va explicar que venen una reducció de vinagre balsàmic amb figues que ha de lligar molt bé, oi?
Madremía esto tiene una pinta como para chuparse los dedos, dlicioso
ResponEliminaUn besín
Gracias por descubrirme tu blog, me parece excelente.
ResponEliminaY este carpacio...Has unido dos de mis cosas favoritas: foie e higos. Una combinación deliciosa ; )
Ja està decidit, de primer aquests carpaccio (deliciós, saborós, original, ... ) i desprès una mica de bacallà que fa dies no en menjo.... les postres ... ja les poso jo .
ResponEliminapetons
quina delicia!!! el foie em perd i amb les figues ha de ser boníssim!
ResponEliminapt!
El aroma de los higos me encanta! Es una fruta muy sabrosa!
ResponEliminaguauu! aquesta barreja m'encanta, ho tinc que probar!!
ResponEliminapetonets
Quina exquisidesa!!!!!
ResponEliminaUltimamente he visto un montón de recetas de higos, a cual mejor. Pero esta propuesta con foie, creo que no va a poder ser superada...
ResponEliminaUmmm que ricura, y que fotos, tentadoras y muy suculentas, la verdad que este carpaccio es maravilloso, un colofón perfecto para cualquier comida.
ResponEliminabEsos
Mmmmmm que bo jo també faig una convinació amb les figues però ho faig amb formatge i sciroppe de modena i queda bonissim també pèrò sóc una loca del foie ho sigui que aquesta me l'apunto
ResponEliminapetonets
Hola maca!!!Quina delicia de carpaccio!!I tant, que sofisticat, d'alta cuina!!
ResponEliminaI aquesta vinagreta tan dolça??Que bona nena!
Petonets preciosa,
Vanesuky.
Si dan ganas de meterle mano a traves de la pantalla.
ResponEliminaEsto tiene que ser un autentico lujo.
Mmm! Que bueno.
Mai, de posar melmelada de figues al foie és d'on va sortir l'idea. També l'he fet amb maduixes, aleshores la vinagreta amb melmelada de maduixa i també és tot un festival d'olors i sabors. Em sembla que pot ser un bon entrant per un dia de convidats o de festa!
ResponEliminaLaura, marina, us animo a fer-ho, la senzillesa del plat és tal que fa que sigui un luxe enorme menjar-se'l.
Juan, sin foie no sé como quedaria el plato, jejej. Pero si quieres probar la vinagreta con una ensalada... està riquísima!
Juan el catalán, l'única "pega" del plat és que és molt hipercalòric! Però ja se sap, no es pot tenir tot!!!!!
Dolita, Mesilda sofisticado... pero tan fácil que vale la pena probarlo.
Glòria, si encara trobes figues prova'l, val la pena.
Curra, peixos, vella carmanyola jejej sorprenent el plat i sorprenent com salibem només en llegir la recepta, quan la proveu em dieu que us ha semblat!!!
La quinta... és tan senzilleta de fer que val la pena provar-la ja que el resultat és impressionant!
Josepb, a taula, a taula¡¡¡ Que vaigi de gust .
Pity, Vermells, és un plat senzill i elegant, perfecte per un àpat amb amics o de festa grossa, però i aquell dia que volem conquistar al que paga l'hipoteca amb nosaltres i volem deleitar-nos amb un festival d'olors i sabors...jejej és tan senzillet de fer que no cal una gran ocasió per fer-lo!!!
Xocolata, si t'agrada el foie i les figues, endavant, prova'l.
Gewmma,el balsàmic amb figues ha de ser boníssim, però jo la vinagreta la he fet amb una miqueta de melmelada de la que he fet jo.
PTNTS DOlça
No conocía tu blog! Por favor, qué bueno esto, tiene que estar de muerte...
ResponEliminaDolça, aquest si es un plat de festa major!!! al meu home i a mi ens agrada molt el foie!!!
ResponEliminaUN PETONET!!!!
ISABEL
Guau. Aquest carpaccio de figues i les patates farcides d'espinacs, m'han deixat touché. Que bo, oH!
ResponEliminaFelicitats.
Salutacions.
Exquisit, ben presentat i fàcil de preparar... ho té tot!!!
ResponEliminaTens unes receptes molt interessants al bloc... em quedo per aquí que segur que en trec profit!!
ResponElimina