Pastís de xocolata amb ametlla, sense farina (26)
Hi ha seguidors del blog que una vegada han acabat de fer una recepta me la comenten, en persona. Aquest és el cas d'una amiga de la meva filla que és aficionada al bon menjar i, com no, a la cuina. Tant ella com el seu pare són fans d'un dels meus pastissos de xocolata i de tant en tant entren a la cuina per fer alguna de les meves receptes. El seu darrer intent va ser el pastís de xocolata amb ametlles, boníssim, a no ser per un petit incident que van tenir amb la farina.
El pastís d'avui és especial per a ells, si més no perquè no porta farina. Ells ja l'han tastat, ara espero que el tasteu vosaltres, encara que només sigui virtualment.
Fonem la mantega amb la xocolata a trossos.
A part batem els rovells amb el sucre fins tenir-los a punt de cinta. Afegir la xocolata fosa, les ametlles moltes i el llevat. Barrejar-ho bé i incorporar-hi les clares a punt de neu.
Tindrem el forn ja calent a 200º i li posarem uns 40 minuts. 1o minuts abans de treure'l obrirem el forn i molt ràpidament hi posarem les ametlles i les boletes de xocolata del guarniment i ho ruixarem amb unes gotetes d'aigua. Després deixarem que s'acabi de coure els 10 minuts restants.
El pastís d'avui és especial per a ells, si més no perquè no porta farina. Ells ja l'han tastat, ara espero que el tasteu vosaltres, encara que només sigui virtualment.
Dedicat a vosaltres Laura i Pere!
Necessitem:
- -125g de xocolata de cobertura
- -125g de sucre
- -125g d'ametlles mòltes ( com per a fer panellets)
- -60g de farina
- -4ous
- -1 sobret de llevat
- -Ametlles laminades i boletes de xocolata per decorar
Fonem la mantega amb la xocolata a trossos.
A part batem els rovells amb el sucre fins tenir-los a punt de cinta. Afegir la xocolata fosa, les ametlles moltes i el llevat. Barrejar-ho bé i incorporar-hi les clares a punt de neu.
Tindrem el forn ja calent a 200º i li posarem uns 40 minuts. 1o minuts abans de treure'l obrirem el forn i molt ràpidament hi posarem les ametlles i les boletes de xocolata del guarniment i ho ruixarem amb unes gotetes d'aigua. Després deixarem que s'acabi de coure els 10 minuts restants.
Ah¡¡¡ que delicia, como tengo ya los jugos gástricos... cómelo, cómelo, me están diciendo.
ResponEliminaBesos
Aquest és un d'aquells pastissos de xocolata que es desfan a la boa, i amb les ametlles fan un maridatge inolvidable, m'encanta aquest pastís, és una meravella. Molts petons bonica.
ResponEliminaApunto la receta porque promete...con lo chocolateros que somos en casa...Besinos! Susi.
ResponEliminaQue pasada de pastel. Esto tiene que estar de vicio, para comer y no parar.
ResponEliminaBiquiños
Me encanta el chocolate! Te la copio que parece muy buena!!
ResponEliminaBs!
Què bo!!!! té un aspecte fantàstic!!! i sense farina!!! l'ametlla amb la xocolata són una de les coses més bones que hi ha!!!
ResponEliminaGràcies per la recepta!!!
Petonassos!!!
Miel
OOOhhh quina fotooo jo vull poder passar la mà i agafar un bon bocí del teu pastís ummmm ... petonetssss
ResponEliminaQue rico tiene que estar, tiene una pinta divina.
ResponEliminaBesossss
Quina pinta té aquest pastís amb les ametlles ha de ser boníssim. Un petó.
ResponEliminaMe encantan los bizcochos sin harina, quedan tan jugosos e irresistibles!
ResponEliminaMenudo interior tiene!
Besos!
Xocolata i ametlles, una parella perfecta. Per la foto, ja es veu que ha de quedar una textura deliciosa...
ResponEliminammm pastís de xocolata!
ResponEliminaFa pinta d'entrar a la boca i deixar-la plena de sabor!
Bona!
Una abraçada!
M´agrada molt la xocolata !! Te una pinta estupenda , s´em fa aigua a la boca..
ResponEliminaEntra pels ulls!!! quan saps que no pots clavar-hi una mossegada...
ResponEliminaPtnts
Dolça, té una pinta fabulosa, me l' apunto per fer-lo...
ResponEliminaUn petó! beth
Madre mía que cosa tan buena, que pinta tiene, desconsuela de solo verla.
ResponEliminaBesitos.
Hola Dolça. Este bizcocho de chocolate y almendra es una pasada. Al ver la foto con ese corte tan jugoso me he dicho ¡qué mala suerte no poder probarlo! porque debe estar exquisito. Como siempre, un lujo.
ResponEliminaSaludos
Per què no te tinc per Tarragona que sinó te penjo a pancarta a l'Imperial Tàrraco com homenatge jajaja Fas unes coses tan bones i tan ben explicades...
ResponEliminaEl provaré que tinc unes ametlles moltes, segur que els xocolaters de la familia els agradarà :)
Valga'm Déu!!!!! :-O
ResponEliminaEls pastissos sense farina queden molt fonjos i deliciosos! I si es de xocolata, aleshores ja se'm fa la boca aigua! ;) jeje
ResponEliminaPetons!
Hola Dolça, ya me gustaria poder comer un trozo con lo bien que se ve, y lo bueno que tiene que estar, pero......pasa lo que pasa, un saludo.
ResponEliminaJUAN
Un pastís ideal per a les meves filles, que són xocolateres a més no poder.
ResponEliminaptns.
todo lo que lleve chocolate..ufff
ResponEliminaque buena pinta!!
Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com
Els postres no son lo meu però provaré de fer aquet pastis
ResponEliminaPetons
Que delicia de pastel de chocolate.
ResponEliminaTiene una pinta estupenda, las fotos estan muy profesionales. Enhorabuena x