Bombonets d'avellana
Amics, coneguts i saludats, aquesta era la manera que tenia Josep Pla de dividir les persones del nostre entorn.
- una rajola de xocolata de cobertura de 300g.
- mitja rajola de xocolata 99% (Lindt)
- un pot llet condensada petit (350g)
- 100 g d'avellanes (DO Reus, es clar!)
- Fideus de xocolata
Fonem les dues xocolates, a foc ben baixet i després hi barregem la llet condensada i les avellanes picades, no massa petites perquè hem de trobar els trossets quan ens mengem els bombonets.
Ho deixem refredar.
Fem boletes i les arrebossem amb els fideus de xocolata. Les posem en motlles petits i les posem a la nevera fins l'hora de menjar-nos-les.
A la TCH:
Posem les avellanes i donem dos o tres cops amb el turbo per trencar-les una mica.
A V1, 70º, 3 minuts desfem les xocolates. Hi afegim la llet condensada i a V1 ho remenem un minut més.
Ho posem en un bol de vidre i ho deixem refredar.
La resta es fa igual.
Aquesta és una bona recepta per incloure-la a la llista de receptes del mes: les avellanes de Reus. Espero que us agradi!
Amics, coneguts i saludats meus seran les persones que avui rebran com a obsequi un ( o més d'un) d'aquests bombonets d'avellana.
El motiu? Doncs que una servidora posa un any més al seu cabàs i ho vull compartir amb tothom. Amb vosaltres el bombonet haurà de ser "virtual" però us poso la recepta per si us ve de gust tastar-los.
Necessitem:- una rajola de xocolata de cobertura de 300g.
- mitja rajola de xocolata 99% (Lindt)
- un pot llet condensada petit (350g)
- 100 g d'avellanes (DO Reus, es clar!)
- Fideus de xocolata
Fonem les dues xocolates, a foc ben baixet i després hi barregem la llet condensada i les avellanes picades, no massa petites perquè hem de trobar els trossets quan ens mengem els bombonets.
Ho deixem refredar.
Fem boletes i les arrebossem amb els fideus de xocolata. Les posem en motlles petits i les posem a la nevera fins l'hora de menjar-nos-les.
A la TCH:
Posem les avellanes i donem dos o tres cops amb el turbo per trencar-les una mica.
A V1, 70º, 3 minuts desfem les xocolates. Hi afegim la llet condensada i a V1 ho remenem un minut més.
Ho posem en un bol de vidre i ho deixem refredar.
La resta es fa igual.
Aquesta és una bona recepta per incloure-la a la llista de receptes del mes: les avellanes de Reus. Espero que us agradi!
Que buenos los bombones, el chocolate es mi perdición
ResponSuprimeixBesos
Per molts anys!!!!!
ResponSuprimeixVisca els escorpins :) Ja et vaig dir que coincideixes amb el meu germà :)
Éncara que sigui virtual, t'asseguro que fins aquí m'arriba la flaire d'aquests deliciosos bombonets d'avellana... de Reus, és clar!
M'apunto la recepta per fer-la amb les meves nebodes, que de cara Nadal treure a taula uns bombons fets per elles els farà molta il·lusió ;)
Hola Dolça, como todos los dulces que haces, tienen que estar muy buenos y de paso buena propaganda de las avellanas de nuestra ciudad, que son las mejores del mercado, un saludo.
ResponSuprimeixJUAN
PD. Estos bombones tienen que quedar bien junto a los dulces y polvorones despues de la comida de navidad.
Muchas felicidades!!!! me cojo un bomboncito que tan buena pinta tienen! Anoto la receta!
ResponSuprimeixBesos!
Caramba, vaya bomboncitos. Se me hace la boca agua.
ResponSuprimeixBiquiños
Te deseo muchas felicidades, eso ante todo. Y segundo, Josep Pla escribía maravillosamente y todo lo que sale de él me encanta. Excelente frase.
ResponSuprimeixTus bombones fantásticos y con avellanas de seguro de locura. Gracias por compartirlos con tus amigos.
Un abrazo.
Muchas felicidades¡¡y muy buenos bombones para compartir....me llevo el que me toca ummm...
ResponSuprimeixBesets.
DolÇa que pinta tienen esos bomboncitos de avellana, como nos gusta el chocolate¡¡¡¡¡¡¡ Deliciosos
ResponSuprimeixBesossssssss
Hola Dolça. Pues si ve mi hija estos bombones ya me está diciendo que los haga y rápido. Le encanta el chocolate pero ¿a quién no?
ResponSuprimeixAunque sea virtualmente me llevo unos cuantos, seguro que no me los ha quitado nadie.
Tienen que estar deliciosos.
Saludos
Dolça,
ResponSuprimeixQuina pinta!, només que fossin la meitat de bons del que és veu a les fotos, ja havien de ser brutals. El que passa és que encara devien ser més bons del que aparenten. Quina enveja. Una abraçada
Per molts anys Dolça!!!!
ResponSuprimeixQuins bombonets més bons! I amb avellanes de Reus un luxe!
Que passis un gran dia d'aniversari!
Petons!!!
Moltes felicitats i que per molts anys ens puguis oferir virtualment aquests bombonets fets amb les avellanes de la teva terra, i tant que sí!!!.
ResponSuprimeixPer molts anys, Dolça!
ResponSuprimeixJo agafo un bombonet virtual i la recepta per fer-los i no parar!
M'encaaaanten!
¡Gràcies! Espero que hagis passat un magnífic dia d'aniverari.
Petons,
Marina
Per molts anys Glòria!! :)
ResponSuprimeixJo agafo un parell d'aquests bombonets virtuals, que amb les vellanes de Reus han de ser deliciosos!!
Petons!
Moltes felicitats! i moltes gràcies per aquests bombons tan deliciosos.
ResponSuprimeixPetons!
Alaaa no te lo vas a creer!
ResponSuprimeixTenía separada desde ayer para hacer una receta muy parecida a esta, me la has pisado jajajaja : P
Qué va! Me ha sorprendido que pensáramos en algo tan similar ; )
Te han quedado estupendos, para media mañana te cojo dos ; )
Besos, guapa!
Ohhhh, quins bombonets més bonics i llaminers!!Això deu ser pecat segur!
ResponSuprimeixPetonets preciosa,
Vanesuky.
Per molts anys i gracies pel bombo virtual, llàstima no poguer-lo tastar de veritat, fa poc que he descobert al teu bloc,i me pres la llibertat de col•locar-lo a la llista dels blocs que segueixo
ResponSuprimeixpetons
Moltes felicitats! Segur que serà un bon obsequi rebre un bombonet d'estos amb unes avellanes boníssimes :)
ResponSuprimeixMoltes gracies maca per aquest bombo , i moltes felicitats per aquest any..
ResponSuprimeixD´aquesta manera , no posariem kg.Vull dir menjar virtual.
Una abrasada
Felicitats per tu i pels bombons, me'ls apunto pel Nadal...
ResponSuprimeixEspectaculars aquests bombonets d'avellana, apunto la recepta, segur que a la meva germana li encanten.
ResponSuprimeixSalut.
Dolça; Em dono per molt ben "saludat" amb aquets bombons de xocolata i avellanes de Reus¡¡.
ResponSuprimeixMissatge rebut i queda apuntat. Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb.
Et dono el meu correu electrónic; josep_baye@hotmail.com voldría -si vols és clar- consultar-te unes receptes. Gràcies¡¡.
quina maravella, amb els trocets d'avellana! guauu!
ResponSuprimeixpetonets
per cert! felicitats!
ResponSuprimeixQue ricos bombones de avellana.
ResponSuprimeixExcelente foto x
Moltes felicitats!! i aquest bombonets son una molt bona manera de cel.lebració. Petons
ResponSuprimeixTens un blog sensacional. Felicitats!!
ResponSuprimeixAmb el teu permís el poso a la llista dels blogs en el meu.
La reina del meu cor és fan de la xocolata i quan li ensenyi aquests bonbonets...
Apa!!! Quins bombons!!!!! Aquesta recepta no se'm pot escapar!!!
ResponSuprimeixGracias, gracias. Para mi todo un honor tenerte como seguidora. Muchas felicidades y un saludo desde Priego. Por cieto me tomo un bombón a tu salud.
ResponSuprimeixHola preciosa, de nou felicitats (tot i que ara vaig amb una mica de retard!!), escolta com diu la Gemma en els apuntem per fer-los al Nadal i regalar xocolata!!
ResponSuprimeixFelicitats! Uns bombonets perfectes per una celebració així. Deliciosos.
ResponSuprimeixpotns.
Hay, hay , hay, que súper pinta tiene estos bombones los Ferrero roche, vamos un miiiiiiii, en comparación, seguro que deliciosos, besitos, pepa.
ResponSuprimeixPer molts anys!!! I espero que omplis un cabàs ben gran!!!!
ResponSuprimeixT’agraeixo moltissim el detall que tens amb els amic, coneguts i saludats. Bonissimmmmmssssss!!!!
Petons
Después de un tiempo inactivo Poco hecho vuelve con imagen renovada y con mas ganas!!
ResponSuprimeixNos seguimos visitando...
Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com
menu, porque será que el chocolate esa la perdición de tanta gente!!
ResponSuprimeixgemma, gràcies per les felicitats. Efectivament coincideixo amb el teu germà.
Juan el catalán, és que ara, una vegada al mes promociono les "vellanes" de Reus, s'ha de fer país, jejej
laura, gracies!
Cal de barcos, biquiños des de Reus, con unos bombones de avellanas DO
Kako, a mi también em gusta Josep Pla, i esta expresión de "amics, coneguts i saludats" la encuentro fenomenal!
marina, he passat un magnífic aniversari, gràcies per estar aquí!
Glòria, bombons virtuals per als blocaires i reals pels amics, coneguts i saludats!
Cuinetes, és que les "vellanes" de Reus són les millors.
Josep, no en va quedar ni un, no sé si perquè eren bons o perquè el personal s'ho menja tot!
Juan, pues son tan facilitos de hacer que no le puedes negar el capricho a tu hija.
MªJosé, buena pinta y ricos, ricos... pruébalos y luego ya me dirás!
Mesilda, gràcies, i encara que sigui virtualment, un plaer compartir-los amb tu!
mercè, gràcies... em fa gràcia que em diguis pel meu nom real...
La Quinta de Luculus, el que és un plaer és poder-los compartir amb tots vosaltres.
Uno de dos, pues estoy esperando vcer los tuyos!!!!
vanesuky, pecat amb DO de Reus, jejej (serà menys pecat així?)
Bajoqueta, una manera dolça d'agrair que la gent que estimes i tens a la vora recordin un dia assenyalat!
Josepb- "saludat" em poso en contacte amb tu per e-mail tan aviat com pugui!
Minichef, a la teva germana i a tu, per què no?
SílviaA, realment són una llepolia que queda bé a la taula de Nadal, al costat dels torrons i les neules...
Els peixos, quanta raó tens... si tot el que engreixa fos virtual... no ens faria tanta por la balança!!jejej
fem un mos, en cantada de estar a la teva llista de blogs.
Ivana, un petó i moltíssimes gràcies.
Ana Powell, gracies a tu!
Elvira, jo sempre ho celebro tot obsequiant, i aquests bombonets han estat perfectes!
la cuina vermella, Nadal, regalar xocolata... em sembla que en serem molts que ho farem i ja veureu l'èxit que tenim!!
Annafs, moltes, moltes moltes gràcies.
mercedes Ortiz, un beso desde Reus para Priego!
Myriam, veuràs com se'n lleparan els dits els petits!!!
starbase, un honor ser a la llista dels teus blogs... i ràpidament a fer els bombonets per a la reina del teu cor!!!
Jorge-poco hecho- volveremos a visitarte!
Dolorss, espero arribar al cabàs centenari i que vosaltres ho pogueu veure!!
Pepacooks, si, si, Ferrero RoChe pero hechos en casa, muchísimo mejor!!!
PTNTS i gràcies a tots i totes
Dolça
Dolça, muchas gracias por visitar mi blog!!!! menudas recetas que tienes!!!!! estas trufitas las apunto....son mi asignatura pendiente!!!
ResponSuprimeixM Glòris, no pateixis per deixar l'enllaç tard, més val tard que mai!!! Moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponSuprimeixEt dic igual que la Judith, no pateixis, si fins i tot t'enllaçariem si ja haguéssim publicat.
ResponSuprimeixTot just estem fent l'entrada... Som nosaltres que hem de demanar perdó.
Petons i gràcies.