pipes de carabassa salades
Mama... et veig molt malament... què estàs fent!? Pipes!!!!!
Això és el que em vaig haver de sentir quan per casa van veure que netejava i salava les pipes de la carabassa abans de posar-les al forn.
La veritat, mai m'hagués passat pel cap posar-me a fer pipes salades, però quan vaig obrir la carabassa tenia tantes, tantíssimes llavors que em va venir al cap l'idea d'aprofitar-les... per tant s'havien de fer pipes salades o dolces, i la veritat a mi m'agraden més les salades.
Necessitem:
- Llavors de carabassa
- Sal
- Una cullerada d'oli d'oliva
Rentem ben netes les llavors per eliminar al màxim la mica de polpa de carabassa que hi pugui haver quedat enganxada.
Les eixuguem bé i les deixem damunt un paper de cuina perquè perdin la humitat.
Les posem en un bol i hi tirem la cullerada d'oli. Ho remenem bé i hi afegim un bon grapat de sal.
Les posem en una safata de forn, ben estirades, i ho posem a 200º, amb el forn fred, uns 20 - 25 minuts, remenant-les de tant en tant perquè es torrin per totes bandes per igual.
Han de quedar lleugerament torrades, no massa ja que si no es tornen amargants.
Ja teniu entreteniment per mirar Homeland o qualsevol altra sèrie americana a la que esteu enganxats !
Oh sí, que bones! Jo nommés n'he fet de garrapunyades...! M'apunto la idea ara mateix! Segur que ta filla ha acabat disfrutant, no? Hehe
ResponEliminaOstres la propera carabassa (que tinc al rebost, i és enorme!!!)ho provaré!!! Ptns
ResponEliminaAra/mateix estic mirant Homeland I em vindrien molt bé unes pipes com aquestes.... hauré de provar-les. Petons.
ResponEliminaJJajjajaaj!!! Què bona, la teva filla! Jo no tindria tanta paciència com tu!! Ara, unes pipes de les teves sí que les menjaria!
ResponEliminaBona setmana!Petons, Dolça!
Olga
Una fantàstica manera d'aprofitar-las. Molt bona aportació.
ResponEliminaUna abraçada.
Genial! A vegades que me'n dóna la meva sogra de carabassa, les llenço les pipes. Aquesta és una solució genial per aprofitar-les.
ResponEliminaDeliciosasssssss.....quina bona idea !!!!!
ResponEliminaPetonetssss.
No se m'havia acudit mai!! i han d'estar ben bones així saladetes!!
ResponEliminaun snack d'aquells que no pots parar!! petons
ResponEliminaQue bones! la meva besavia sempre en feia!!!
ResponEliminaummmmmmmmm, segur que estaven boníssimes!!! Molts petonets i feliç any
ResponEliminaNo he fet mai pipes a casa, ho trobo genial!
ResponEliminaUna manera excel·lent d'aprofitar tota la carbassa.
Glòria, no em queda clar si has pelat les pipes abans de torrar-les. Per cert, feina de xinus!
ResponEliminaCom diu la Gemma, una magnífica idea per aprofitar tota la carbassa. Ara només falta saber què fer amb la pell i ja ho tindrem tot fet (em sembla que tinc alguna idea per la closca, ja la publicaré a Catacuina...).
Glòria, no em queda clar si has pelat les pipes abans de torrar-les. Per cert, feina de xinus!
ResponEliminaCom diu la Gemma, una magnífica idea per aprofitar tota la carbassa. Ara només falta saber què fer amb la pell i ja ho tindrem tot fet (em sembla que tinc alguna idea per la closca, ja la publicaré a Catacuina...).
He sentit dir que hi ha qui fa arròs al forn aprofitant la pell com si fos una cassola. Jo no m'atreveixo!
EliminaHa de quedar bé, sempre que l'arròs no quedi caldós, és clar!
EliminaPtnts
Glòria
Ruben, les pipes no es pelen, només es renten!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Gloria. Cuando era pequeño las solía comer pero tal cual como las de melón jj. no sé como te las apañas que con tus entradas me haces revivir momentos inolvidables. Al leerte los he imaginado en casa preparándolas al calor de la cocina viendo como llovía o nevaba. Eran otros tiempos jj.
ResponEliminaAsí no las he probado pero estoy seguro que me encantarían. Me cogería un buen puñado jj.
Un abrazo
Entesos!
ResponEliminadeliciosa propuesta, me encanta, besos
ResponEliminaNo se m'hagués acudit mai fer les pipes a casa. M'obres un món de possibilitats!
ResponEliminaUna bona idea i bones tenen de ser.
ResponEliminaNo havia vista aquestes pipes! I tant, per a veure qualsevol sèrie, jo no he vist mai Homeland.
ResponEliminaNani
Anda! Quina idea más donat!
ResponEliminaFeliç setmana
Quina ide més original i que bones que han de ser!!!
ResponEliminaAprofito per dir-te que m'han agradat totes les receptes que has fet durant aquests dies: les galetes, el pa, la sipia, .... a quina més bona. Hi han algunes que queden super anotadissimes.
Petons!
20 a 25 minuts a 200 graus. Quina recremada de pipes que he fet al forn!!!!! Crec que amb 5 minuts encara en sobra!!!!!
ResponEliminaMarc, les he fet unes quantes vegades i sempre les tinc uns 20 minuts al forn, només per sota i remenant-les de tant en tant.
EliminaPotser que les possessis amb el gratinador ?
Amb un forn d'aire dalt i baix a 200 graus, als deu minuts eren carbó. Sense el gratinador.
ResponEliminaMarc, l'única cosa que se m'acut és que el forn ja estés calent quan hi vas posar les pipes. Jo parteixo del forn fred, així es van torrant a poc a poc. I sense aire i només per baix.
ResponEliminaA veure si tens més sort la propera vegada, perquè realment són molt faciletes de fer i ben bones.
PTNTS
Dolça
Touche!!!!! El forn estava calent a 200 graus quan les vaig posar. El proper cop ho faré en fred!!!! Ja us comentaré el resultat.
ResponEliminaMoltes gràcies!!!
Les has tornat a fer???? com ha anat?
ResponEliminaSi!!!! Perfectes aquest cop. Amb el meu forn des de temperatura 0 fins a 170 graus amb 10 minuts van quedar perfectes!!!! Gràcies per tot!!!!!
ResponEliminaAmb quina varietat de carabassa les vas fer? De les de fer crema, de les de cabell d'Àngel, de les enormes tipus halloween,..
ResponEliminaAmb les enormes tipus Halloween!
EliminaJa em diràs com et queden Jordi
Ptnts
Dolça
Amb les enormes tipus Halloween!
EliminaJa em diràs com et queden Jordi
Ptnts
Dolça
Hola, les pipes de carabassa crues també són bones i no perden propietats per exposar - les a temperatura elevada.
EliminaPerò torrades i salades les trobem molt més bones Francesc.
EliminaPtnts
Glòria
Hola a tot@s des de Mallorca. Estava preparant per fer es dinar, i pelant sa carbassa, vos he trobat. Quina gran sort! I quina gran idea sobre ses llavors. Un saludo ben gros. Mil gràcis 😊
ResponEliminaHola a tot@s des de Mallorca. Quina idea més fabulosa! Era per sa cuina, preparant es dinar, i mira per on, vos he trobat. Sou fantàstics. Ara mateix ho provaré. Un saludo ben gran des de sa roqueta. Seguiu així! Ho feis beníssim.
ResponElimina