Focaccia de calçots @cooking the chef

Cremona, un pa argentí fermentat i plegat unes quantes vegades fins aconseguir que sigui fullat. Aquesta havia de ser la meva proposta pel CtC d'aquest mes, dedicat a Daniel Jordà. Des del primer moment vaig nteressar-me per aquesta recepta. Vaig demanar-la pel grup del facebook, la vaig buscar per les xarxes...però NO...no he tingut temps i he hagut de buscar-me'n  una de menys entretinguda,,,i aquí teniu  aquesta recepta  que junt amb uns calçots i una mica de salsa de romesco ha fet que allarguéssim la calçotada un dia més. i mengéssim calçots sense embrutar-nos (cosa que a casa no passa mai ja que les calçotades sempre comporten mas, foguera, coure directe a la flama... tot un ritual!)

Necessitem:

  • 1/2 quilo de farina de força
  • 300ml d'aigua tèbia
  • 40ml d'oove
  • 40g de mantega
  • 1 culleradeta de sal
  • 15g de llevat de forner
  • calçots cuits
  • salsa de romesco





En un bol barrejar tots els ingredients, menys els calçots i la salsa de romesco

Hem de barrejar, no amassar ja que els temps de repòs fan la feina. 

Una vegada feta la barreja fem una bola i la posem damunt el taulell de la cuina que haurem untat amb una mica d'oli. 
Als 10 minuts fem un plegat senzill i deixem reposar 10 minuts més.  Això ho fem 4 vegades. 
                      
Posem la massa damunt una safata que pugui anar al forn i hi enfonsem els dits per tota la superfície. la tapem i la deixem reposar 30 minuts més.
Encenem el forn, a 200º.
Passats els 30 minuts pintem generosament amb salsa de romesco la superfície, hi posem els calçots cuits i l'enfornem,
La deixem coure fins que vegem que la massa està cuita, uns 20 minuts. Quan la traiem hi tirem una mica d'oli i hi podem posar una mica més de salsa de romesco.

Què me'n dieu? Bona veritat?  I segur que la resta de propostes d'aquest mes són tan o més llamineres que aquesta...llegiu-les aquí!

Comentaris

  1. Quina focaccia mes original, molt bona idea per aprofitament ;-)
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan sobren calçots sempre cal fer receptes per aprofitar--los.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Focaccia i calçots, una combinacio genial!!! Petons

    ResponElimina
  3. Se ve muy buena y encima con esa verdura tan típica catalana. Una combinación perfecta.
    Besos

    ResponElimina
  4. super original, i amb tot el saboràs dels calçots i la salsa romesco deu ser un veritable vici tastar-lo. Me'n dones? jejejej
    petonets!!

    ResponElimina
  5. Sin palabras me has dejado. Qué focaccia más original. Tiene que estar divina. Besos.

    ResponElimina
  6. Alucino con esta focaccia de calçots, cosa más güena, madre mía. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. En casa no se tira nada y si hay calçots...focaccia de calçots.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Que rico se ve este pan, en este día el festival de panes seduce por completo nuestras cocinas, una focaccia deliciosa,
    besos

    ResponElimina
  8. Respostes
    1. Què tindran els calçots que agraden tant, veritat Lolines?
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  9. Glòria, quin encert....t'ha quedat BRUTAL . M'agrada molt. 👏👏👏👏😉

    ResponElimina
  10. Això si que es fusion ffod jejeje Focaccia amb calçots, quina meravella!
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuina de fusió sempre Palmira. I aquesta vegada sense haver de pensar massa!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  11. Amb el que m'agraden els calçots no vull ni imaginar-me lo bona que estarà aquesta focaccia. Has estat molt encertada, i es una cuina de fusió fantàstica. Moltes felicitats. i com sempre, gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada que t'agradi. I gràcies a vosaltres per la feina que feu.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  12. Ummm que delicia de focaccia, me encanta los calçots y así han de estar de lujo.
    Besoss

    ResponElimina
  13. Hola Gloria. No me importaría en absoluto comerme media focaccia como la de la foto porque teniendo en cuenta que los calçots me encantan al igual que la salsa estoy seguro que disfrutaría al máximo. Tiene una pinta espectacular.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides