Crema de cloïsses al vermut@CatalunyaCuina
Avui cuinem amb vermut blanc...millor dit aromatitzem una crema de cloïsses amb vermut extra dry MIRÓ.
Us proposo una crema ràpida de fer ja que la farem amb un parell de llaunes de cloïsses al natural i amb brou de peix suau, que el podem fer a casa o podem agafar un brick dels comercialitzats.
Per a quatre racions necessitem:
- 2 llaunes de cloïsses al natural
- Una ceba
- Farina d'arròs Molí de Rafelet
- 1l de brou de peix suau
- Mitja tassa de cafè de Vermut Miró blanc extra dry
Sofregim la ceba, tallada ben petita, fins que estigui transparent. Hi afegim el brou i ho fem bullir. Hi posem el contingut d'una de les llaunes de cloïsses i el suc de l'altra i ho fem coure tot junt uns 10 minuts. Ho triturem ben fi i ho tornem a posar al foc.
Agafem un parell de cullerades de farina d'arròs i les dissolem en una mica del caldo. Les tirem a la crema i remenant de tant en tant, mirem que se'ns vagi espessint i no ens quedi cap grumoll. Si la trobem poc espessa hi podem afegir una mica més de farina d'arròs, fins que tingui la consistència que ens agrada. En cas que vegem que ens queda algun grumoll ara és el moment de tornar-hi a donar un cop de batedora.
Hi afegim el Vermut blanc Miró i ho fem coure un parell de minuts i ja ho podem emplatar,
Ho posem en un plat fondo o en un bol, al mig hi posem les cloïsses que tenim reservades i hi podem tallar unes flors de romaní fresc per decorar, aprofitant que ara és l'època.
La trobareu boníssima i ningú endevinarà que heu fet servir un parell de llaunes i un brick de brou 😉. No cal complicar-nos massa la vida per quedar bé i aquí en teniu un exemple.
Una crema con solo 5 ingredientes que resulta fácil, buena, aromática y queda también muy bien presentada a la vista.
ResponEliminapetons
El toc del vermut a la crema de cloïsses és sensacional. La presentació és de luxe.
ResponEliminaUna abraçada.
Moltes gràcies Manel.
EliminaLa veritat és que són 👌 les cloïsses amb el vermut.
Ptnts
Glòria
Una crema bonissima i amb el toc de vermut, gemial.
ResponEliminaCom li he dit abans al Manel vermut i cloïsses fan un bon tàndem.
EliminaPtnts
Glòria
Mmmm...quina cremeta més bona!!! Quines ganes de fer-la i tastar-la!
ResponEliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
És tan fàcil i tan bona que no hi ha excusa per no fer-la.
EliminaPtnts
Glòria
Una idea fantàstica! Això de fer servir llaunes una gran idea i el vermut és una meravella amb les cloïsses. M'ho apunto per un proper aperitiu amb amics!
ResponEliminaPetons i bona setmana,
Palmira
A vegades un parell de llaunes ens solucionen un dinar de manera ben diferent, original i bona.
EliminaPtnts
Glòria
Estàs fent una reivindicació del vermut de nivell!!!! Olé aquesta cremeta!
ResponEliminaPtnts
Gràcies Marta!!!!!
EliminaPtnts
Glòria