Melmelada de raïm

Els ceps d'enramar del porxo del mas d'un bon veí estan carregats, carregadíssims i em porta raïm, dia si i dia també. És  molt bo, d'aquell poc regat  la qual cosa fa que sigui dolç, molt dolç... però no donem a l'abast. Cal fer alguna cosa perquè no se'ns faci malbé. I m'he decantat cap a la melmelada ( el coc de raïm també caurà,  ja el veureu!!)


Remenant pel llibre "Melmeladas naturales en casa" que em va fer arribar la Pilar de  Cau de Cuina  vaig veure-hi melmelades de raïm... però totes especiades i a nosaltres no ens acaben d'agradar, així que mans a la cassola i amb la fórmula tradicional ha sortit una bona i gustosa melmelada.

Necessitem: 

  • un quilo de raïm
  • 500gr de sucre
  • tres pomes golden grosses
  • El suc d'una llimona
  • Una llimona tallada a rodanxes

Triturem i colem el raïm per treure-li els pinyols i les pells.
Hi afegim les tres pomes tallades a trossets petits.  Hi barregem el sucre, el suc de la llimona i la llimona a rodanxes.
Ho posem en un bol i al microones a màxima potència, treient-la cada deu minuts per remenar-la bé fins que vegeu que és espessa com a vosaltres us agrada. 
En el meu cas ha entrat 5 vegades al microones, per tant la he cuit 50 minuts.
La posem en pots esterilitzats, si us agrada el gust de llimona hi podeu posar una rodanxa dins de cada un, els tapem bé i al bany maria.
Etiquetats i cap al rebost... a engrandir les reserves dolces per als esmorzars :-)

Comentaris

  1. nena, ets una fan de les melmelades!!!!! crec que salvo els fruits saborosos, ni hi ha cap altre blog que els dediqui tantes entrades...
    I es quelcom genial, cuina d'aprofitament, cuina goloso per l'hivern, cuina golosa per esmortzars de dia de festa. Genial!!!
    I de raïm la veritat... no la havia sentit.
    Un petò, dolça DOLÇA

    ResponElimina
  2. Jo n'he feta de préssec i la veritat l'altre dia em preguntava si se'n podia fer de raïm, i vet aquí la resposta. Una recepta molt interessant.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Qué guay!!!
    la tendré que probar!!!!
    Me encanta todo tipo de mermeladas, pero la de uvas no la he probado nunca!!!
    Qué rica!!!
    Un besito.

    ResponElimina
  4. Una molt bnoa manera d'aprofitar els excedents de fruita! a més el raïm combinat amb la poma ha de quedar ben bo!

    ResponElimina
  5. doncs si, ara es el temps de fer-ne!! i jo mai l'he tastat! apuntada la recepta! Petons

    ResponElimina
  6. No he tastat mai melmelada de raïm, ha de ser molt bona i suau. Has tingut una bona idea al posar mançanes, així han ajudat a espessir la melmelada. I també deixen la seva aroma, què bona! Petons.

    ResponElimina
  7. Saps que no he tastat mai una melmelada de raïm? Ara m'ha picat la curiositat, ja veig que n'hauré de preparar :)

    ResponElimina
  8. Molt bona recepte !!!!a veure el coc...segur que es genial!!!!!
    Petonets....

    ResponElimina
  9. Qué rica y original y además casera...besitos guapa

    ResponElimina
  10. Mai havia vist melmelada de raïm!!! Ha de ser molt bona!!!! ...sobretot si la fas tu....
    Petons,Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  11. Hola Gloria. Es un placer volver a verte de nuevo pero lo cierto es que el tiempo pasa volando y cuando quieres darte cuenta ha pasado un mes como el que quiere la cosa.
    Hacer mermelada es una de mis muchas asignaturas pendientes, no me atrevo a hacerla, más que nada por si hago bien su conservación.
    Reconozco que me gusta mucho la mermelada, suelo desayunar tostada con mantequilla y mermelada pero comprada jj.
    Esta que has hecho de uva, tiene que estar deliciosa ya que es una fruta que me gusta mucho y ahora que está en su pleno apogeo mucho más. Si te sobra algún bote me lo mandas jj, daría buena cuenta.
    Saludos

    ResponElimina
  12. De raïm no n'he tastat mai i deu ser boníssima. I Aquesta combinació amb poma fantàstica.
    Petons!

    ResponElimina
  13. Crec que no l'he tastat mai, la melmelada de raïm... me l'hauré de fer algun dia perquè sembla boníssima!
    Marta

    ResponElimina
  14. M'agrada molt la melmelada de raïm! No n'he fet mai, a veure si abans que s'acabi en faig una mica.
    Felicitats per la recepta!

    Anna

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides