Melmelada de raïm
Els ceps d'enramar del porxo del mas d'un bon veí estan carregats, carregadíssims i em porta raïm, dia si i dia també. És molt bo, d'aquell poc regat la qual cosa fa que sigui dolç, molt dolç... però no donem a l'abast. Cal fer alguna cosa perquè no se'ns faci malbé. I m'he decantat cap a la melmelada ( el coc de raïm també caurà, ja el veureu!!)
Remenant pel llibre "Melmeladas naturales en casa" que em va fer arribar la Pilar de Cau de Cuina vaig veure-hi melmelades de raïm... però totes especiades i a nosaltres no ens acaben d'agradar, així que mans a la cassola i amb la fórmula tradicional ha sortit una bona i gustosa melmelada.
Necessitem:
- un quilo de raïm
- 500gr de sucre
- tres pomes golden grosses
- El suc d'una llimona
- Una llimona tallada a rodanxes
Triturem i colem el raïm per treure-li els pinyols i les pells.
Hi afegim les tres pomes tallades a trossets petits. Hi barregem el sucre, el suc de la llimona i la llimona a rodanxes.
Ho posem en un bol i al microones a màxima potència, treient-la cada deu minuts per remenar-la bé fins que vegeu que és espessa com a vosaltres us agrada.
En el meu cas ha entrat 5 vegades al microones, per tant la he cuit 50 minuts.
La posem en pots esterilitzats, si us agrada el gust de llimona hi podeu posar una rodanxa dins de cada un, els tapem bé i al bany maria.
Etiquetats i cap al rebost... a engrandir les reserves dolces per als esmorzars :-)
nena, ets una fan de les melmelades!!!!! crec que salvo els fruits saborosos, ni hi ha cap altre blog que els dediqui tantes entrades...
ResponEliminaI es quelcom genial, cuina d'aprofitament, cuina goloso per l'hivern, cuina golosa per esmortzars de dia de festa. Genial!!!
I de raïm la veritat... no la havia sentit.
Un petò, dolça DOLÇA
Jo n'he feta de préssec i la veritat l'altre dia em preguntava si se'n podia fer de raïm, i vet aquí la resposta. Una recepta molt interessant.
ResponEliminaPetonets.
Qué guay!!!
ResponEliminala tendré que probar!!!!
Me encanta todo tipo de mermeladas, pero la de uvas no la he probado nunca!!!
Qué rica!!!
Un besito.
Una molt bnoa manera d'aprofitar els excedents de fruita! a més el raïm combinat amb la poma ha de quedar ben bo!
ResponEliminadoncs si, ara es el temps de fer-ne!! i jo mai l'he tastat! apuntada la recepta! Petons
ResponEliminaTreus el granet del raïm ?
ResponEliminaNo he tastat mai melmelada de raïm, ha de ser molt bona i suau. Has tingut una bona idea al posar mançanes, així han ajudat a espessir la melmelada. I també deixen la seva aroma, què bona! Petons.
ResponEliminaSaps que no he tastat mai una melmelada de raïm? Ara m'ha picat la curiositat, ja veig que n'hauré de preparar :)
ResponEliminaMolt bona recepte !!!!a veure el coc...segur que es genial!!!!!
ResponEliminaPetonets....
Qué rica y original y además casera...besitos guapa
ResponEliminaEspectaciular, ha de ser boníssima!
ResponEliminamelmelada de raïm, ummmmm, que bona
ResponEliminaMai havia vist melmelada de raïm!!! Ha de ser molt bona!!!! ...sobretot si la fas tu....
ResponEliminaPetons,Dolça!
Olga
No pares!!! Tu fent rebost!!!
ResponEliminaPtnts
Hola Gloria. Es un placer volver a verte de nuevo pero lo cierto es que el tiempo pasa volando y cuando quieres darte cuenta ha pasado un mes como el que quiere la cosa.
ResponEliminaHacer mermelada es una de mis muchas asignaturas pendientes, no me atrevo a hacerla, más que nada por si hago bien su conservación.
Reconozco que me gusta mucho la mermelada, suelo desayunar tostada con mantequilla y mermelada pero comprada jj.
Esta que has hecho de uva, tiene que estar deliciosa ya que es una fruta que me gusta mucho y ahora que está en su pleno apogeo mucho más. Si te sobra algún bote me lo mandas jj, daría buena cuenta.
Saludos
De raïm no n'he tastat mai i deu ser boníssima. I Aquesta combinació amb poma fantàstica.
ResponEliminaPetons!
Crec que no l'he tastat mai, la melmelada de raïm... me l'hauré de fer algun dia perquè sembla boníssima!
ResponEliminaMarta
M'agrada molt la melmelada de raïm! No n'he fet mai, a veure si abans que s'acabi en faig una mica.
ResponEliminaFelicitats per la recepta!
Anna
I sense microones??
ResponElimina