Fusilloni amb encenalls de pernil ibèric i bolets.
Comencem a estar cansats de la calor, dels menjars frescos, de les cremetes i els gaspatxos, de les amanides d'arròs i de les de pasta... volem menjars més "càlids"; el mercat ja ens ofereix productes de tardor i ve de gust canviar els plats... Així que, fent cas del calendari, no pas de la meteo, hem fet pasta "tardoral".
Necessitem:
- Pasta, en el meu cas han estat uns fusilloni de mida gran
- Dues cebes tallades ben petites
- Un bon grapat de bolets frescos o un pot de bolets en conserva (barreja)
- Encenalls de pernil, si pot ser ibèric millor
Agafem la ceba i la posem a sofregir en una paella grossa o un wok, a foc ben baixet amb una mica d'oli d'oliva. Anar remenant fins que agafi un color daurat ben bonic... ha estat uns tres quarts d'hora, més o menys.
Hi afegim els bolets tallats a trossos i fem que segueixi coent-se a foc baixet uns 15 minuts més.
Hi afegim els encenalls de pernil, ho barregem bé, apaguem el foc i amb la mateixa escalfor, remenant ja es couran.
Mentrestant hem bullit la pasta en abundant aigua amb sal i just quan la tinguem ben escorreguda i sense esbandir-la la posem a la paella i ho remenem tot ben remenat.
A punt per emplatar. Si volem hi podem posar unes escates de parmesà... o no !
Senzill d'elaborar i molt saborós.
ResponEliminaT'han quedat estupendos, aquests fusilloni (que pel nom no diríem que siguin gaire pacífics, he he he) i la foto d'avui és molt xula!! Petonets
ResponEliminaM'agrada aquesta recepta, amb la ceba confitada a poc a poc i la combinacio amb la resta d'ingredients: senzilla i molt saborosa.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
un plat de pasta pel dia a dia! que bo
ResponEliminasi porta bolets segur que m'agradaria.....
ResponEliminaNyam!! quina pasta més bona, me l'anoto perquè és senzilla i gustosa!
ResponEliminaOhh quines ganes em venen de menjar pasta!!! jejejj una recepta genial! petons
ResponElimina
ResponEliminaDolça; Que bo amb bolets i encenalls de pernil...
Salutacions "ganxeta" :O)
Deliciosa aquesta pasta! Jo avui n'he fet amb ceps. Penso que frescos són molt millors. Val la pena utilitzar els productes de temporada. Petonets!
ResponEliminaM'apunto a un plat de pasta de tardor, que jo també ja tinc ganes de canviar de temporada! :)
ResponEliminaUn plat senzill ràpid be de preu i boníssim!
ResponEliminaAquesta pasta "tardoral" me la copio!!!!! Els meus ho agrairan....jejeejeje....
ResponEliminaPetons,
Olga
Fan una pinta boníssima. La pasta amb bolets de temporada... mmmm!!
ResponEliminaMarta
Estos plats senzills d'elaborar queden boníssims i lleugers així que són ideals per a una bona dieta.
ResponEliminaBona, bona aquesta pasta, amb la ceba ben sofregida... un plat deliciós de tardor. Petons.
ResponEliminaQuin bon plat. Els encenalls d'ibèric i de foie m'ha arribat a l'ànima!
ResponElimina:)
Petons
Doncs, jo també m'hi apunto encara que el temps no acompanyi. Una bona combinació. I és que la pasta dona tan de joc!!!
ResponEliminaPetonets
Un plat de pasta sempre és benvingut, porti el que porti!!! Mentre tant anirem esperan que la tardor es decideixi a complir amb la part que li toca. Petonets.
ResponEliminaÉs fantàstic les possibilitats de la pasta, i aquesta manera en que l'has preparat és molt llaminera
ResponEliminaAquesta manera de preparar la pasta és molt apetitosa, quina bona idea !
ResponElimina