Figues en almívar

Aquí em teniu una altra vegada amb figues...ningú ho diria que no m'agraden, veritat?
Fa uns quants dies a casa va arribar una capsa ben plena i només hi ha una persona a casa que en mengi...per tant melmelada o...en almívar.
La recepta va sortir del Marc Ribas al Cuines de TV3, la vaig trobar  fàcil i més ràpida de fer que les meves figues confitades en tres coccions...molt bones em diuen, però una mica llargueta de fer.

A veure què us sembla la meva versió:
Necessitem:
  • Un quilo de figues
  • El suc d'una llimona
  • La pela de la mateixa llimona
  • Mig quilo de sucre
  • Un litre d' aigua
Esteril·litzem un parell de pots i els seus taps. 
Agafem una cassola plana i hi posem el sucre amb el suc  i les peles de la llimona, a foc baixet i remenant de tant en tant fem que el sucre es desfaci sense que agafi color.
Quan ja tenim el sucre líquid hi afegim les figues i amb cura les tenim uns deu minuts coent-se i les anem mullant amb el sucre pel damunt (no les remenem, no se'ns trenquin!)  
Mentrestant posem l'aigua en un pot a part a bullir.
Hi aboquem el litre d'aigua bullint i ho deixem coure alegrement uns 10 minuts.
Apaguem el foc i, anant en compte de no cremar-nos i de no trencar les figues, les anem posant als pots. Els omplim amb el líquid que han fet les figues amb el sucre i  posem els pots a bullir en una cassola amb aigua, durant uns 15 minuts. Els tapem, els girem de cap per avall i ja els tenim a punt.
Jo els tinc a la nevera i quan s'acabi la temporada, amb formatges, pernil, encenalls de foie...o soles faran les delícies de qui les vulgui tastar.



Comentaris

  1. No los he comido nunca en almíbar.
    Lo bueno que así puedes ir consumiéndolos poco a poco .

    Besos

    ResponElimina
  2. Quin luxe de figues! Recepta copiada per els anys on sobrin figues!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Una fruta riquísima y con mil posibilidades. El contraste con lo salado me encanta y es fantástico tener en la despensa una conserva así de deliciosa. Me ha encantado conocer tu blog.
    Un beso

    ResponElimina
  4. Hola Glòria, hi vaig veure i ho tinc al cap... quina pinta que fan, super!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Que bueno tomo buena nota para hacerlo besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars