Púding fred de llimona @ColorYSabordeTemporada
Dia 22, recepta pel repte Color y Sabor de Temporada...avui amb llimona.
Avui us porto unes postres que es feien a casa quan erem petits (i mitjans) i que després van desaparèixer. Unes postres fàcils i fresques, que després d'un àpat important ajuden a "desgreixar" o "fan tirar avall" (com deia el meu pare).
Necessitem:
Untem el motlle de caramel líquid.
Posem la meitat el suc de llimona en un cassó i l'escalfem. Hi desfem el sobre de gelatina de llimona, la resta del suc i la nata.
Posem una capa de melindros a la base del motlle i ho cobrim amb una capa de la barreja anterior. Una altra capa de melindros i més barreja. Una tercera capa de melindros i tota la barreja que ens quedi.
Ho sacsem amb cura perquè la barreja arribi a tots els racons i ho posem unes quatre hores a la nevera.
Si volem la darrera hora ho posem al congelador i ens serà més fàcil de desemotllar.
Ho podem guarnir amb lemon curd per damunt, amb pells de llimona confitada o si el voleu més festiu nata i llimona..l'acabat final us el deixo fer al vostre gust.
Avui us porto unes postres que es feien a casa quan erem petits (i mitjans) i que després van desaparèixer. Unes postres fàcils i fresques, que després d'un àpat important ajuden a "desgreixar" o "fan tirar avall" (com deia el meu pare).
- Un motlle tipus plum cake
- Entre 20 i 25 melindros
- 1 sobre de 85 g de gelatina de llimona
- 600ml de suc de llimona
- Un cartró de 250ml de nata líquida del 35% MG
- Una cullerada sopera de sucre
- Caramel líquid
Posem la meitat el suc de llimona en un cassó i l'escalfem. Hi desfem el sobre de gelatina de llimona, la resta del suc i la nata.
Posem una capa de melindros a la base del motlle i ho cobrim amb una capa de la barreja anterior. Una altra capa de melindros i més barreja. Una tercera capa de melindros i tota la barreja que ens quedi.
Ho sacsem amb cura perquè la barreja arribi a tots els racons i ho posem unes quatre hores a la nevera.
Si volem la darrera hora ho posem al congelador i ens serà més fàcil de desemotllar.
Ho podem guarnir amb lemon curd per damunt, amb pells de llimona confitada o si el voleu més festiu nata i llimona..l'acabat final us el deixo fer al vostre gust.
Ja veieu, jo l'he deixat tal qual 😋
Quina il·lusió que em fa recuperar aquestes postres... potser feia més de 10 anys que no en menjava 😋
Aquestes me les guardo pel proper sopar amb amics o dinar familiar! Sovint oblidem receptes que no mereixen ser oblidades....Ens deixem enlluernar per altres que no tenen res a envejar a les nostres!
ResponSuprimeixPetonets,
Olga
Feia taaaaant que no el feia i em va agradat tant tornar-lo a fer... Receptes de sempre que cal que no calguin a l'oblit.
SuprimeixFes-lo Olga... t'agradarà
Ptnts
Glòria
Me encantan los postres con sabor a limón, porque después de una buena comida me resultan refrescantes
ResponSuprimeixPetons!!
Veritat que si Javier?
SuprimeixPtnts
Glòria
Les postres amb llimona sempre són ideals pels àpats on sempre mengem de massa :O)
ResponSuprimeixI aquest ben senzill és ideal!
Petons,
Palmira
Lleuger, lleuger no ho és... però fresquet si!
SuprimeixPtnts
Glòria
Un postre bo de debò
ResponSuprimeixGràcies Lolines, celebro que t'agradi.
SuprimeixPtnts
Glòria
Que rico con ese sabor a limon besos
ResponSuprimeixMuy rico Inma.
SuprimeixPtnts
Glòria
Hola guapa, sempre agrada recuperar la tradició. En aquest cas has de estar orgullosa es un púding deliciós. M'agrada molt. Petons.
ResponSuprimeixDe tant en tant aquestes receptes "viejunes" va bé recuperar-les, veritat?
SuprimeixPtnts
Glòria
Y si te digo que nunca he preparado en casa un pudin!!! Me chifla! Besos
ResponSuprimeixQuina delícia! Aquests postres no s'hauríen de predre mai! Bona aportació!
ResponSuprimeixPetons
Mmm, es veu deliciós!!! M’encanta la llimona! I una pregunta: no qieda molt àcid?
ResponSuprimeixGanes de fer-lo!
Hola,
SuprimeixGens àcid. La dolçor dels melindros i la nata fan que el punt cítric sigui el just.
Si el fas espero la teva foto i que em diguis què t'ha semblat.
Ptns
Glòria