TOMAQUET CONFITAT
Aquesta recepta es la meva contribució a hemc 25 - tomate Necessitem:
Posar en una safata de forn un pols de sal, la mateixa quantitat de sucre i un rajolí d'oli. Colocar els tomacons a la safata, ben apretadets.
Al damunt repetir un pols de sal, un pols de sucre i un rajolí d'oli.
Al forn a 80º una hora i mitja llarga i els treiem i deixem refredar.
Quan estigui posar els tomàquets en un colador perquè llencin tot el líquid i ja els teniu a punt.
- -tomacons
- -oli
- -sal
- -sucre
Posar en una safata de forn un pols de sal, la mateixa quantitat de sucre i un rajolí d'oli. Colocar els tomacons a la safata, ben apretadets.
Al damunt repetir un pols de sal, un pols de sucre i un rajolí d'oli.
Al forn a 80º una hora i mitja llarga i els treiem i deixem refredar.
Quan estigui posar els tomàquets en un colador perquè llencin tot el líquid i ja els teniu a punt.
Es poden fer servir per acompanyar un carpacció de salmó o de bacallà; són molt bons amb ventresca de tonyina, unes gambetes a la planxa... o senzillament damunt unes llesquetes de pa torrat.
Hola.
ResponEliminaEs una forma diferente y muy original de comer los tomates.
Conservan todo su sabor pero quitando la acidez.
Y, como dices, se pueden combinar con muchas cosas buenas.
Excelente idea.
Saludos y buen provecho.
Hola ganxeta, quines llesquetes més bones! M'apunto aquesta recepta, m'ha agradat força. Tomacons confitats, interessant.
ResponEliminaSalut!!!!!!!!!!!!!
Que delicia!
ResponEliminaMe gustan muchisimo.
Hermosa fotografía!
Besos
Rº
Hola gracias por visitarme.
ResponEliminaTus recetas se ven fantasticas.
Un saludo.María.
Secretario, los tomates que uses para confitar tienen que ser lo más dulces y carnosos posibles. si son muy ácidos a veces queda un punto amargante que no...
ResponEliminaGanxeta, jo la he preparat per l'aperitiu que farem el dia de la Misericòrdia, serà una cosa més de les que posaré per picar.
Maria, la cocinera, me n'alegro que us agradi, la veritat és que és una mica entretinguda l apreparació però després ja tens confitat per a una setmana, que és el que es conserva a la nevera, dins una carmanyola, amb un rajolí d'oli al damunt.
PTNTS
Dolça
Me encanta como lo has preparado, además dan un juego muy amplio para muchos platos, my buena receta.
ResponEliminaUn besote.
Ben senzill i simplement deliciós!
ResponEliminaA vegades gasto aquells tomàquets confitats que cal rehidratar-los abans... Però em sembla que m'animaré a provar-los com els has fet tu ;)
Ideals per acompanyar infinitat de plats!
Felicitats per aquest bloc. He entrat no se com però estic contenta de haber-ho fet.
ResponEliminaAnoto la recepta i et tornaré a visitar. no ho dubtis!!
Trota.. i gemma, van bé amb qualsevol cosa, i són bons per si mateixos, ja ho veureu!
ResponEliminaDolorss, benvinguda i fins aviat
PTNTS
Dolça
Dolça , tb jo faig servir a vegades tomàquets secs però em penso que aquests han de quedar molt més bons. Ho provaré ...
ResponEliminaPtnts
que buena idea
ResponEliminame gusto la receta
muchas gracias por compartirla
besitos
xaro, com els feu servir els secs? Jo només els utilitzo per a uns muffins salats, però per a res més!
ResponEliminaNorma, cuando algo te sale bien siempre te gusta compartirlo
PTNTS Dolça
Hola Dolça,
ResponEliminaqué bonitas fotos, los tomates así deben estar deliciosos.
Un saludo
Hola Dolça!
ResponEliminaQue buena idea esta del tomate, lo he comido en mermelada, seco y con aceite, pero no caramelizado de esta forma, Con tu permiso me llevo la receta, para preparar unos pocos.
Una pregunta, ¿Como pueden conservarse y cuantos días duran?
Darte las gracias por visitar mi blog y darte a conocer, de este modo puedo seguirte y ver todas las cosas buenas que preparas.
Un beso.
Empar, en un bote de cristal con un chorrito de aceite duran hasta una semana en la nevera... la verdad a mi nunca me duran tanto
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Gracias Dolça. Muy amable.
ResponEliminaYa te diré lo que a mí me duran.
Un beso
Hola Dolça, decirte que hice los tomates, pero algo debí hacer mal porque me quedaron bastante ácidos.
ResponEliminaY tuve que corregir después en el fuego añadiéndoles más azúcar y caramelizándolos un poco. Así quedaron buenos. De todos modos tengo ya otra remesa para hacer.
Un beso.
Hola!
ResponEliminaFa dies que tinc pendent els tomàquets confitats! Et robo la recepta. M'agradaria que també em robessis idees del meu recent nascut blog!!
http://sucreisal.blogspot.com
Fins aviat!!!!!!!!!!!!!
Hola!!
ResponEliminaFa dies que tinc pendent aquesta recepta! Et robo la idea! I espero que tu també em robis idees del meu recent nascut i modestíssim blog!
http://sucreisal.blogspot.com
Fins aviat!
Sempre s'aprèn alguna cosa nova. Gràcies per aquesta recepta!
ResponEliminapetons.