UNA CURIOSITAT
Aquests dies tots anem fent melmelades, es nota que ha començat la tardor, i una de les preguntes típiques és sobre com s'esterilitzen. Jo ho faig bullint els pots 20 minuts a l'olla exprés, però m'ha sobtat el mètode que fan servir a Le Relais du Marais , una Chambre d'Hôtes de Normandia
que vam visitar aquest estiu passat.
Una vegada feta la melmelada hi posen una capa de cera (d'espelma) i ho tapen ben fort.
Ho havieu vist mai? Jo només sabia mètode bullir i mètode cap per avall, ara ja hi ha el tercer mètode, el de la cera d'espelma.
que vam visitar aquest estiu passat.
Una vegada feta la melmelada hi posen una capa de cera (d'espelma) i ho tapen ben fort.
Ho havieu vist mai? Jo només sabia mètode bullir i mètode cap per avall, ara ja hi ha el tercer mètode, el de la cera d'espelma.
Hola!!! Jo també he fet melmedada aquests dies. En el meus cas de móra! De fet cada anys en faig! Felicitats pel bloc, m'agrada!
ResponEliminaGràcies per aquesta informació, nosaltres ens volíem animar a fer melmelades i ara ja en sabem una manera més.
ResponEliminaUn petó!!!
Ruben, delicias, anim amb les melmelades. Només ho he posat com a curiositat, jo seguiré bullint els pots...
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Yo he utilizado este método con el dulce de membrillo. Deshaces la parafina y la echas sobre el dulce teniendo la precaución de que cubra bien toda la superficie. Luego es fácil quitarla ya que sale sin problemas en una capa que puedes volver a utilizar.
ResponEliminaUn abrazo
Rosa, yo el dulce de membrillo lo conservo directamente envuelto en un paño de algodón en la nevera, y si la producción es muy elevada lo congelo y sin ningún problema, sale estupendo!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Dolça
ResponEliminaGràcies per la seva visita. Em sento molt feliç que t'agrada en el meu Blog. Jo estava aquí i està ple de coses bones.
No puc llegir ni escriure en català, per la qual cosa amb l'ajuda del diccionari quiz dir gràcies per la seva amabilitat, l'excusa errors gramaticals.
Besitos
Si es curiòs, no ho sabia.
ResponEliminaPoses la cera o parafina i tapes el pot i ja està?
Està be, no?
Primera notícia, no tenia ni idea d'aquest mètode...
ResponEliminaA casa, les melmelades no ens duren tant, ni les esterilitzo: normalment repartim els pots entre la família i aguanten bé a la nevera fins que s'acaba. Clar que això és perque en fem poca quantitat...
És increïble les utilitats que té la cera, oi?
Ana Powell, benvinguda i s'agraeix l'esforç que has fet amb el català.
ResponEliminaDolorss, Gemma, jo no en tenia ni idea d'aquest us, imagineu-vos la cara de sorpresa que vaig fer en obrir el pot i em trobar-me aquella "cosa"" que cubria la melmelada...
PTNTS
Dolça
Per mi ha estat una curiositat del tot. No sabia jo aquestes coses, de la cera i la parafina. Molt interessant del tot.
ResponEliminaBona festa major a tu també i visca Misericòrdia.
Salut!!!!!!!!!
Ualah!! quin invent... no m'ho hagués pensat mai, de mai!
ResponEliminaJo tampoc en tenia ni idea!! srà questió de provar-ho!!!
ResponEliminaQuina gràcia!
ResponEliminaÉs d'aquestes coses... que de veritat, no se m'hauria acudit mai!
Jo també sóc aficionada a les melmelades (més aficionada a fer-les que a menjar-les....)!
Abraçades
Per què serà que moltes fem coses dolces i després no les tastem!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola Dolça,encantada de veure´t pel meu blog i que
ResponEliminat´hagi agradat , el teu també està molt rebé,ja ens anirem veient oi?
Doncs si , la cera , els discs de celofana i discs de paper encerat són tècniques de conservació per conserves de melmelades , les conserves més àcides que porten vinagre es convenient fixar-se molt en que les tapes siguin plastificades per dins.
Els pots sempre s´han de bullir uns deu minuts i si tens el forn calent a uns 160º els pots posar també al forn per esterilitzar-los.