AMANIDA DE BAJOQUES
- - Bajoques fines
- -cogombrets en vinagre
- -ceba tendra
- -olives sense pinyol
- -1 ou dur
- -sal
- -oli
- -vinagre
A part, amb la Turbo-chef, amb la picadora o a mà tallem petitets la resta d'ingredients que barrejarem amb les bajoques fredes.
Si volem, la ceba tendra la podem deixar un parell d'hores amb aigua i vinagre perquè no piqui gens.
En el moment de servir-ho amanir-ho amb sal, oli i vinagre.
La bajoca és una de les verdures amb més propietats nutritives que hi ha. El que passa és que estem acostumats a menjar-la només amb patates o amb un rajolí d'oli. És impensable les receptes que es poden arribar a fer. Dolça, molt bona aposta i molt saludable, i més quan són productes de temporada.
ResponEliminaUna abraçada
ganxeta, jo la faig en amanida de moltes maneres i és el "nostre pa de gairebé cada dia" mentres hi ha bajoca de la fineta, mai boby, i especialment de la zona de Cambrils-Riudoms.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
nena que son mongetes verdes,,ara me quedat axis,jeje.no se que son.
ResponEliminaElena, ja m'estranyava a mi que no sortissin les mongetes.... Aquí de les vostres mongetes verdes en diem bajoques.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Un bon plat per els que estem intentant perdre uns kilets!!
ResponEliminaPtnts
xaro, i per a les que no els volem perdre, però no els volem guanyar!! Es que amb tant de dolç com hi ha pels blogs...
ResponEliminaPTNTS
Dolça