5.9.08

Tomàquet del benac

Aquesta entrada està dedicada al Manel de cuinar és generós i a tots i totes les que no coneixeu aquesta varietat de tomàquets.
Em sembla que és un tomàquet propi del Camp (Alt i Baix) de Tarragona. Per aquí és molt apreciat i per això el fan pagar caret.
Si en teniu l'ocasió tasteu-lo, és dolç i molt bo. Quan hi ha tomàquets del benac a casa no n'entren d'altres.
Us poso un enllaç per si teniu curiositat per saber-ne una mica més.
www.gastroteca.cat/ca/productes/tomaquet_del_benach

3 comentaris:

  1. dolça, moltes gràcies per l'explicació. realment no havia sentit a parlar mai d'aquests tomàquets, però pel que es veu en aquest que has obert, tenen molt bona pinta, se'ls veu una carn ferma i si són dolços com diu, menjar-los deu ser una delícia.
    amb aquesta matèria primera podràs fer un munt de bones receptes!
    espero veure-les aviat a "no tot són postres..."

    ResponElimina
  2. Manel,
    Els faig servir per tot, en cru , a les amanides, al gaspatxo... i cuit en els sofregits, les salses...
    Per tant qualsevol de les receptes on hi hagi tomàquet hi ha tomàquet del Benach.
    Ah! per cert, l'has encertada de ple sóc de la capital del Baix Camp, de Reus.

    ResponElimina
  3. A mi també m'agraden molt. Llàstima que ja s'acaben. Tenen un toc especial, la pell no es tan dura.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.