BLAIETS 2013 La recepta definitiva!
Torna a ser Sant Blai, tornen a tocar Blaiets.
A casa no perdonen mai i porto una setmana sentint el meu pare, el meu home i la xiqueta... recorda que s'han de fer blaiets, recorda...
Doncs, som-hi! A més ja tenim el motlle😁
A partir de recepta dels darrers anys, però, recordant un consell que em va donar la Rosalia en un comentari, hi he afegit farina d'ametlla.
Necessitem:
- 250g de mantega
- 250g de sucre
- 4 ous
- un sobre de llevat químic
- 600g de farina
- 200g de farina d'ametlla
- Sucre avainillat
- un ou per pintar-los
Es bat la mantega amb el sucre fins aconseguir una massa fina i blanca. Hi incorporem els ous i seguim batent. Hi afegim la farina d'ametlla , el llevat i el sucre avainillat i ho remenem bé. Ara començarem a amassar incorporant la farina poc a poc fins que la agafi tota.
Deixem la massa a la nevera un parell d'hores i procedim a estirar-la amb el corró, d'uns 3 o 4 mm de gruix, les tallem i marquem amb el segell i les posem a la safata del forn, una mica separades ja que creixen una miqueta en coure's.
Les pintem amb l'ou batut i s'enfornen uns 15 minuts a 180 graus.
I si en volem regalar posades en bossetes de celofana farem feliç a més d'un!
Jo tinc una recepta de torata de San Blas típica dEuskadi que també la volia fer per avui, però al final se m'ha passat. No sabia que existien els blaiets però tenen una pinta temptadora!
ResponEliminaencara que sóc més de salat que de dolç, aquestes galetes es veuen boníssimes.
ResponEliminaNo coneixia aquestos dolsos. ¿son cruixents? Tenen molt bona pinta, els haurem de provar a fer.
ResponEliminaPetons
mmmm... semblen ben bons, aquests blaiets. No els coneixia, no. Amb la farin d'ametlla deuen quedar molt aromàtics... petons!
ResponEliminaquina pinta aquests blaiets!! per acompanyar el meu café del matí genials ooi? si pogués atravesar la pantalla...quin perill! jeje ptons
ResponEliminaM'encanten aquestes tradicions, que lliguen un dolç a una festa... i pobra de tu que te la saltis, que els de casa es queixen segur, je je je...
ResponEliminaAmb l'ametlla han de quedar més gustosos, segur ;)
No coneixi els Blaiets! aquestes tradicions no s'han de perdre! tinc una coneguda que el nen és diu Blai, l'agafo per a donar-li segur que les farà !
ResponEliminaQué bons que són...! I ara amb la recepta, que no coneixia, els puc fer!
ResponEliminaNo els coneixia...Caldrà provar-los per comprovar com són de bons.
ResponEliminaSi t'han quedat....em podries enviar uns quants??? han de ser tan bons.....
ResponEliminaAquestes tradicions no s'han de deixar perdre!
Petons, Dolça!!!
Olga
Estão com um aspecto delicioso!
ResponEliminaQue bons els Blaiets !!! Que be que t'han quedat, fan molt bona pinta Dolça. Ara amb la teva recepta ja els podré fer.
ResponEliminaUna abraçada, Agustí CAngrejo Grande
Aquí a Reus deus ser típic això dels Blaiets, però jo no ho coneixia pas!
ResponEliminasembla hagin d'estar bons!
ptns!!
Fa tant de temps que no en menjo...
ResponEliminaI això que tinc una amiga ganxeta!
Nani
on puc trobar el motlle?
ResponEliminaNo sé si ets la mateixa persona a qui vaig enviar un DM per instagram.
EliminaEl segell el feien a la Llauneria Mata i ja fa uns quants anys que va tancar.
Ara pots trobar motlles fets amb impressora 3D a Nina’s Cake del carrer del Vent de Reus o posant-te en contacte a través d’instagram amb el Marc de @volumetricpixel.
Espero haver-te ajudat
Ptnts
Glòria