Minestra amb verdures de proximitat.
Aquesta vegades la proposta del Memòries d'una Cuinera ha estat la minestra... nosaltres no en sóm masssa, les verdures bullidetes o al vapor amb una mica d'oli Siurana, però he estat mirant i remenant i he trobat una manera clàssica i gens complicada de fer-la. He canviat ingredients i he substituit la mantega per l'oli, la resta una recepta d'aquells papers i llibres groguencs que de tant en tant surten... I la presentació també la he modernitzat una mica...
Necessitem:
- Mig quilo de bajoques
- Mig quilo de pèsols ( una vegada desgranats)
- 4 carxofes
- 2 allets tendres
- Caldo de verdures
- 4 ous
- 4 llenques d'un bon pernil salat
- oli, sal
Netegem les bajoques i les tallem a trossos d'uns dos dits.
Desgranem els pèsols.
Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos cada una.
En un wok o cassola una mica fonda posem els allets tallats petits a sofregir, quan comencin a ser transparents hi afegim les bajoques, hi posem dos dits de caldo i ho deixem fent xup-xup suaument uns 10 minuts; hi posem les carxofes i 10 minuts més i al final els pèsols i ho deixem acabar de coure fins que vegem que estiguin cuits. En cas de que vegem que es beu el caldo en podem afegir una miqueta més, pensem que no convé que la minestra quedi massa seca.
Fem uns ous escaldats: fem una bosseta de paper film amb un ou sencer dins de cada una i els coem 20 minuts al vapor de manera que la clara quedi cuita però el rovell no.
Posem el pernil en una paella a foc molt baix de manera que quedi ben sec.
Per muntar el plat posarem les verdures a sota amb una mica del caldo i al damunt posarem l' ou i el pernil.
Us puc prometre que us trobeu davant d'un plat d'aquells de tota la vida.
Institut de cultura i biblioteca popular de la dona
CLASSES DE CUINA POPULAR
Curs de 1924-1925
Professor: Don Josep Rondissoni
... m'imagino que ens ha arribat de l'àvia del meu home...
Molt bona proposta Dolça. A casa ens agrada força aquest plat, pero a partir d'ara hi afegirem una mica de pernil, li deu donar molt bon gust.
ResponEliminaAgustí Cangrejo Grande
Doncs t'ha quedat una minestra ben xic.
ResponEliminaI el plat de les llebiretetes tot un que, les de bones receptes que segur hi han aqui dins.
Muas
Una recepta entranyable i molt bona. Quina il·lusió poder remenar entre els papers dels avantpassats i trobar quests petits tresors. Una abraçada i que tinguis un bon dia.
ResponEliminaQuina bona pinta, Dolça... bona proposta pel Memòries! petons
ResponEliminagenial elección, super sano y muy fácil de preparar.
ResponEliminai tan!! verdures km.0 i si son ecològiques molt millor encnara! m'encanta el teu plat! petons
ResponEliminaQue plato más saludable y rico,me lo anoto para una cenita ligera...
ResponEliminaBesets
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAixò no es una menestra, això és una suculència!!!
ResponEliminaLa nostra és ben semblant, i també amb l'ou per sobre, boníssima, eh?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Vec noves fotos??? Minestra, no en sóc massa jo!! M'ha agradat, potser pel pernil???
ResponEliminaPtnts
Nena, vaig pel segon missatge i no sé si s'ha gravat el primer. A mi com m'es m'agraden les verduretes és amb l'oli tan bo que tenim per les nostres contrades. La minestra també l'he menjat i bé, però no la canvio. Un dia m'hauràs de deixar aquests llibres groguencs per donar-hi una ullada.
ResponEliminaNani
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaLa menestra sempre que la faig és congelada. La de la marca dels congelats Eissmann la trobem força bona. Mai l'he preparat amb els ingredients tan ben seleccionats com tu!!! Demà a la nit soparem minestra, també vull participar al memòries d'una cuinera!!!!
ResponEliminaPetons, Dolça!
Olga
Pernilet? Ahhhhhhhhh.... doping!!!
ResponEliminaUn plat de tota la vida sensacinoal! Sa, gustós, amb ingredients boníssims i, amb el pernil i els ous, ben complet.
ResponEliminaDeliciosa Dolça!! A casa ens agrada molt la menestra i sobretot en gaudim quan hi ha carxofes de temporada. Mai l'hem probat amb ou....serà qüestió de fer-ho, segur que ens encanta!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
Una menestra la mar d'original, m'ha agradat. Per cert, d'on ets que també en dius bajoques com jo?
ResponEliminaPetonets
Molt bona proposta!!! la recepta es antiga, pero l´has presentat amb molt glamour i modernitat... l´ou resulta fantàstic.. m´agraden toooots el ingredients. Petons,
ResponEliminaHola Dolça. Todo lo que lleve verduras me encanta y si van con acompañamiento tanto mejor. Un plato muy rico el que has preparado.
ResponEliminaSaludos
Bona proposta aquesta menestra que ens presentes! les verdures seleccionades ben bones, i encara més si son de ben aprop.
ResponEliminaAquest llibre tant groguet ha de ser moolt interessant!
ptns!!
Quina bona pinta!!
ResponEliminaEns veiem demà! :)
Petons
Doncs si, te molt bona pinta, i m'agrada molt el toc del pernil i el ou pasat per aigua!
ResponEliminaCom he dit al blog, tindré que reconsiderar la meva opinió sobre la minestra!
Quina llibreta més xula!!!! ens has regalat una joia de recepta. Moltíssimes gràcies per participar!!! molts petonets
ResponEliminaA casa també mirem de fer servir ingredients de proximitat.
ResponEliminaQuina passada tenir aquesta llibreta, si es que no es pot llençar res.
Moltíssimes gràcies per participar.
Que rica menestra, se ve riquísima.
ResponEliminaUn abrazo