Minestra amb verdures de proximitat.

Aquesta vegades la proposta del Memòries d'una Cuinera ha estat la minestra... nosaltres no en sóm masssa, les verdures bullidetes o al vapor amb una mica d'oli Siurana, però he estat mirant i remenant i he trobat una manera clàssica i gens complicada de fer-la. He canviat ingredients i he substituit la mantega per l'oli, la resta una recepta d'aquells papers i llibres groguencs que de tant en tant surten... I la presentació també la he modernitzat una mica...

Necessitem:
  • Mig quilo de bajoques
  • Mig quilo de pèsols ( una vegada desgranats)
  • 4 carxofes
  • 2 allets tendres
  • Caldo de verdures
  • 4 ous
  • 4 llenques d'un bon pernil salat
  • oli, sal
Netegem les bajoques i les tallem a trossos d'uns dos dits.
Desgranem els pèsols.
Netegem les carxofes i les tallem en quatre trossos cada una.

En un wok o cassola una mica fonda posem els allets tallats petits a sofregir, quan comencin a ser transparents hi afegim les bajoques, hi posem dos dits de caldo i ho deixem fent xup-xup suaument uns 10 minuts; hi posem les carxofes i 10 minuts més i al final els pèsols i ho deixem acabar de coure fins que vegem que estiguin cuits. En cas de que vegem que es beu el caldo en podem afegir una miqueta més, pensem que no convé que la minestra quedi massa seca.
Fem uns ous escaldats: fem una bosseta de paper film amb un ou sencer dins de cada una i els coem 20 minuts al vapor de manera que la clara quedi cuita però el rovell no.
Posem el pernil en una paella a foc molt baix de manera que quedi ben sec.
Per muntar el plat posarem les verdures a sota amb una mica del caldo i al damunt posarem l' ou i el pernil.

Us puc prometre que us trobeu davant d'un plat d'aquells de tota la vida.
 
 Institut de cultura i biblioteca popular de la dona
CLASSES DE CUINA POPULAR
Curs de 1924-1925
Professor: Don Josep Rondissoni
... m'imagino que ens ha arribat de l'àvia del meu home...

Comentaris

  1. Molt bona proposta Dolça. A casa ens agrada força aquest plat, pero a partir d'ara hi afegirem una mica de pernil, li deu donar molt bon gust.

    Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  2. Doncs t'ha quedat una minestra ben xic.
    I el plat de les llebiretetes tot un que, les de bones receptes que segur hi han aqui dins.

    Muas

    ResponElimina
  3. Una recepta entranyable i molt bona. Quina il·lusió poder remenar entre els papers dels avantpassats i trobar quests petits tresors. Una abraçada i que tinguis un bon dia.

    ResponElimina
  4. Quina bona pinta, Dolça... bona proposta pel Memòries! petons

    ResponElimina
  5. genial elección, super sano y muy fácil de preparar.

    ResponElimina
  6. i tan!! verdures km.0 i si son ecològiques molt millor encnara! m'encanta el teu plat! petons

    ResponElimina
  7. Que plato más saludable y rico,me lo anoto para una cenita ligera...

    Besets

    ResponElimina
  8. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Això no es una menestra, això és una suculència!!!

    ResponElimina
  10. La nostra és ben semblant, i també amb l'ou per sobre, boníssima, eh?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Vec noves fotos??? Minestra, no en sóc massa jo!! M'ha agradat, potser pel pernil???
    Ptnts

    ResponElimina
  12. Nena, vaig pel segon missatge i no sé si s'ha gravat el primer. A mi com m'es m'agraden les verduretes és amb l'oli tan bo que tenim per les nostres contrades. La minestra també l'he menjat i bé, però no la canvio. Un dia m'hauràs de deixar aquests llibres groguencs per donar-hi una ullada.
    Nani

    ResponElimina
  13. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. La menestra sempre que la faig és congelada. La de la marca dels congelats Eissmann la trobem força bona. Mai l'he preparat amb els ingredients tan ben seleccionats com tu!!! Demà a la nit soparem minestra, també vull participar al memòries d'una cuinera!!!!
    Petons, Dolça!
    Olga

    ResponElimina
  15. Un plat de tota la vida sensacinoal! Sa, gustós, amb ingredients boníssims i, amb el pernil i els ous, ben complet.

    ResponElimina
  16. Deliciosa Dolça!! A casa ens agrada molt la menestra i sobretot en gaudim quan hi ha carxofes de temporada. Mai l'hem probat amb ou....serà qüestió de fer-ho, segur que ens encanta!!
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  17. Una menestra la mar d'original, m'ha agradat. Per cert, d'on ets que també en dius bajoques com jo?

    Petonets

    ResponElimina
  18. Molt bona proposta!!! la recepta es antiga, pero l´has presentat amb molt glamour i modernitat... l´ou resulta fantàstic.. m´agraden toooots el ingredients. Petons,

    ResponElimina
  19. Hola Dolça. Todo lo que lleve verduras me encanta y si van con acompañamiento tanto mejor. Un plato muy rico el que has preparado.
    Saludos

    ResponElimina
  20. Bona proposta aquesta menestra que ens presentes! les verdures seleccionades ben bones, i encara més si son de ben aprop.
    Aquest llibre tant groguet ha de ser moolt interessant!
    ptns!!

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta!!

    Ens veiem demà! :)
    Petons

    ResponElimina
  22. Doncs si, te molt bona pinta, i m'agrada molt el toc del pernil i el ou pasat per aigua!
    Com he dit al blog, tindré que reconsiderar la meva opinió sobre la minestra!

    ResponElimina
  23. Quina llibreta més xula!!!! ens has regalat una joia de recepta. Moltíssimes gràcies per participar!!! molts petonets

    ResponElimina
  24. A casa també mirem de fer servir ingredients de proximitat.
    Quina passada tenir aquesta llibreta, si es que no es pot llençar res.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  25. Que rica menestra, se ve riquísima.
    Un abrazo

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides