Arròs de galeres
Un altre cap de setmana que deixem enrere, aquesta vegada no ens hem mogut de les nostres terres, hem fet una petita excursió per les muntanyes de Prades, una escapada a Cambrils per veure el mar i visitar les botigues de peix i un magnífic arròs de galeres, acompanyat d'un vi de la Terra Alta, que ha servit per donar el toc de "bona cuina" a un diumenge molt, massa tranquil, però de tant en tant calen caps de setmana com aquest.
Diu en Joan Perrucho al llibre Gastronomia i Cuina de l'editorial El Mèdol que : La gastronomia és un art que ens dona plaer; però un plaer solitari és un plaer trist i avorrit, la qual cosa ens indica que l'hem de compartir. Us puc garantir que aquest arròs ho ha estat i hem gaudit del plaer de la bona taula.
- Caldo fet amb crancs i galeres
- Dos calamars mitjanets
- 6 galeres
- 2 cebes
- 2 alls tendres
- oli, sal i una mica de julivert picat.
- 3 mesures d'arròs
Hi posem l'arròs i el sofregim, sense deixar de remenar.
Quan l'arròs ja té color hi posem el caldo bullint, normalment dues mesures i mitja per cada mesura d'arròs ( jo començo posant-n'hi dos i si cal afegeixo l'altra mitja). Hi posem les galeres i quan quedin uns cinc minuts una picada de julivert.
Un magnífic arròs, suau, gustòs, de casa nostra i ... molt important... bé de preu!!
Un arrosset sempre fa diumenge, encara que als restaurants de menú quasi sempre el posen el dijous al migdia. Petons.
ResponEliminaoohh quina pinta aquest arròs!! com m'agrada quan queda amb aquest color! em venen ganes de fer-hi cullerada! petons
ResponEliminaDolça.......visca l'arròs!!! Què bo amb les galeres!!! Són tan gustoses...mmmmm.....
ResponEliminaPetonets,
Olga
A Cambrils i la zona de Tarragona tenen molt bones receptes, amb galeres. Quin arrosset més bo, Helena!
ResponEliminaAdoro les galeres i el seu sabor en el caldo. De fet, només adoro el seu sabor al caldo perque a elles no me les acostumo a menjar... són massa ferèstegues i punxegudes!!
ResponEliminaQue rico y que buen color tiene, una excelente receta de arroz, que es muy gustoso y delicioso.
ResponEliminaPetons.
Hola Dolça. En Prades viven unos amigos jj.
ResponEliminaEste arroz tiene una pinta fabulosa. Me tomaría una buena ración porque su aspecto es sensacional. El arroz me encanta y las galeras le dan un sabor exquisito.
Saludos
les galeres li donen a l'arròs un sabor especial i exquisit
ResponEliminaTé una pinta estupenda¡¡¡¡
ResponEliminaNosaltres cuinem les galeres amb cigrons i també està riquíssim.
Una abraçada
el que donaria jo ara per un arròs com aquest o unes galeres ben fregides! nyam! petons!
ResponEliminaM'encanten els arrossos i les galeres hi donen un gust! a mi m'agada molt xuclar-les, boníssim.
ResponEliminaAquest arròs de galeres fa molt bona pinta i te de ser molt bo.
ResponEliminaL'arròs de diumenge! Les galeres li donen un gust ben bo!
ResponEliminaPetons
Qué sabor más rico dan las galeras, besitos guapa
ResponEliminaA casa dels pares quan era l’època de les galeres sempre es feia arròs amb elles.
ResponEliminaI de vermut unes de fregidetes. Quins records
Petons
Li he de donar la raó a Joan Perucho, compartir aquest arròs és un gran plaer.
ResponEliminaOh oh,
Nani
Les galeres fan un arròs super gustós!
ResponEliminaI no cal moure't de les teves terres per passar un cap de setmana fantàstic, eh? ;)
Un arròs ben bo, amb aquest caldo l'haig de provar, ha de donar molt de gust.
ResponEliminaUna abraçada
les galeres, tenen la fama de ser els que més gust poden donar a qualsevol arròs i aquests teu a més, té un aspecte espectacular!!
ResponElimina
ResponEliminaDolça; La meva mare, sempre que trovaba galeres a la plaça les comprava, doncs deia, que no tenien quasi carn, peró l'hi donaven un gust molt i molt bo a l'arrós.
Salutacions Dolça¡¡
Oh!!!...m'encanten les galeres !!! i aquest arròs ha d'estar bo.
ResponElimina