COC DE TARONJA (1)
Si voleu un coc de taronja, amb gust de taronja, fàcil de fer i que sempre surt bé aquí teniu aquest:
Ingredients:

Preescalfem el forn a 200º
Amb Turbo Chef, TMX o similar:
Al bol de la Turbo Chef hi posem la taronja que haurem tallat en quatre trossos grossos, amb pell; junt amb els ous i el sucre - V4 durant 3 minuts-. Afegir-hi l'oli i V5 uns 10 segons. Afegir-hi la farina i el llevat i V5 uns 20 segons més.
Ho posem en un motlle untat d'oli i farina i ho posem al forn, ja calent, a 200º uns 35 minuts.
De manera tradicional:
Agafeu la taronja i la talleu a quatre o sis trossos, poseu-la a la picadora i tritureu-la bé, amb pell i tot!
Munteu les clares a punt de neu fort i reserveu-les.
Munteu els rovells junt amb el sucre a punt de cinta, afegiu l'oli, la taronja triturada i la farina barrejada amb el llevat. Al final hi incorporem les clares , amb l'ajuda d'una espàtula, vigilant que no ens baixin gens.
Ho aboquem en un motlle untat amb oli i farina, ho posem al forn uns 35 minuts o fins que, quan ho punxem al mig, ens surti l'agulla eixuta.
- 1 taronja sencera
- 200g de sucre
- 3 ous
- 70g d'oli (jo el poso d'oliva)
- 175g de farina
- 1 sobret de llevadura
Preescalfem el forn a 200º
Amb Turbo Chef, TMX o similar:
Al bol de la Turbo Chef hi posem la taronja que haurem tallat en quatre trossos grossos, amb pell; junt amb els ous i el sucre - V4 durant 3 minuts-. Afegir-hi l'oli i V5 uns 10 segons. Afegir-hi la farina i el llevat i V5 uns 20 segons més.
Ho posem en un motlle untat d'oli i farina i ho posem al forn, ja calent, a 200º uns 35 minuts.
De manera tradicional:
Agafeu la taronja i la talleu a quatre o sis trossos, poseu-la a la picadora i tritureu-la bé, amb pell i tot!
Munteu les clares a punt de neu fort i reserveu-les.
Munteu els rovells junt amb el sucre a punt de cinta, afegiu l'oli, la taronja triturada i la farina barrejada amb el llevat. Al final hi incorporem les clares , amb l'ajuda d'una espàtula, vigilant que no ens baixin gens.
Ho aboquem en un motlle untat amb oli i farina, ho posem al forn uns 35 minuts o fins que, quan ho punxem al mig, ens surti l'agulla eixuta.
Hola Dolça!
ResponEliminaHe estat voltant pel teu blog, i m'han agradat molt totes les receptes.
Estic molt contenta que hagis pres finalment la iniciativa de fer un blog de cuina. Estic segura que tu el disfrutaràs omplint-lo amb les teves receptes i altres "experiments", i els altres en treurem molt de profit.
Carme
Gràcies per animar-me. Espero estar a l'alçada, i si trobo algun entrebanc "informàtic" en parlaré amb una tal Carme perquè m'ajudi.
ResponEliminaHola Dolça!!
ResponEliminaJa feia temps que buscava un recepta de coca de taronja i la teua m'ha agradat tant que la vaig fer només veure-la.
El resultat va ser espectacular va volar de la taula en un tres i no res.
Et seguiré llegint sempre que el temps m'ho permeta.
Mil gràcies per compartir amb tots nosaltres les teues receptes :D