CORONA D'ARROS AMB CALAMARS
Necessitem:
- 1 ceba petita
- 2 grans d'all
- 4 calamars mitjans
- Arròs (bomba del Delta de l'Ebre)1/2 tasseta de cafè per persona
- Una culleradeta de julivert picat amb la Turbo Chef
- 1 cullerada de parmesà en pols
- 1 gotet de vi blanc
- Sal i oli
A la Turbo Chef:
Piquem la ceba i els alls al gust i amb un raget d'oli ho posem a sofregir (V1, 10 minuts, 80º).
Mentrestant netegem bé els calamars i els tallem ben petits .
Posem la protecció a les ganivetes, hi afegim els calamars 30 minuts, a V1E, 80º i un gotet de vi blanc.
Bullim l'arròs en abundant aigua i sal. El refredem amb aigua freda i l'escorrem bé.
Quan els calamars ja estan cuits, ho rectifiquem de sal i hi posem la culleradeta de julivert. Ara posem l'arròs que volem al bol i fem que es barregi bé, afegint-hi el parmesà -V1F un minut.
Ara ja es moment d'emplatar: S'agafa una corona d'acer inox, de mida individual, i s'omple amb l'arròs. Es prem bé perquè quan es tregui no es desmunti. Amb el mètode tradicional:
Fem un sofregit amb la ceba i els alls, tot ben picadet. Quan estigui fet posar-hi els calamars, tallats ben petits, amb el vi blanc.
A part bullir l'arròs i refredar-lo.
Quan els calamars estan a punt, rectificar-ho de sal i posar-hi el julivert.
Barrejar-hi l'arròs i la cullerada de parmesà
La resta es fa de la mateixa manera.
Quina cosa més bona!!Es que tenir arròs del Delta de l'Ebre, ja és un punt guanyat!!
ResponEliminaPetonets.
vanesuky, me n'alegro que t'agradi la recepta. Normalment serveix per aquells calamars o sípia en suc que han sobrat, i fent-los així no es nota que et menges el que sobra.
ResponEliminaJo és que sempre que faig sípia o calamars guisadets en faig per més d'una menjada.
PTNTS
Dolça