CARPACCIO DE CARBASSÓ I XAMPINYONS
Un dimarts d'aquells que no tens temps per anar a dinar a casa, amb dos companys de feina vam anar a fer un menú. De primer hi havia carpacció de xampinyons i carbassó i estava boníssim. Ahir em vaig inspirar i vaig intentar fer memòria. El resultat no va ser el mateix però va sortir força bo.
Xampinyons
Oli d'oliva
1 cullerada mostassa (diafana estragon LOUIT)
unes gotes de suc de llimona
2 cullerades de pinyons
Un pols de sal
Fregim en una paella, amb molt poc oli, els pinyons, només una miqueta perquè agafin color. Els reservem.
Tallem amb la màquina tallafiambres el carbassó a rodanxes molt fines, gairebé transparents. Fem el mateix amb els xampinyons que haurem netejat amb un drap.
Posem en un plat una capa de rodanxes de carbassó, una de xampinyons, una de carbassó i una de xampinyons. Cada capa la salem una mica. Quan ho tenim muntat hi tirem unes gotetes de suc de llimona i ho deixem.
Mentrestant fem la vinagreta amb dos dits d'oli, la mostassa i una mica de sal i al final hi afegim els pinyons una mica picats amb el morter.
Aquesta vinagreta la tirem al damunt del carpaccio un parell d'hores abans de menjar perquè es confiti una mica.
S'hi poden posar escames de formatge parmesà (jo no n'hi vaig posar)
M'agrada!!
ResponEliminaEs ben estiueng, el provarem segur segur.
Rècords Dolça.