XIRLES
Avui m'he atrevit a fer les xirles amb la Turbo Chef, el resultat ha estat bo, amb una cosa a favor seu, que he embrutat molt menys que fent-les a la cassola. Us posaré la recepta de les dues maneres.
Necessitem:
- 1/2 kg de xirles
- 3 grans d'all
- 1 ceba no gaire grossa
- 1culleradeta de Pimentón de la Vera
- una picada feta al morter (una galeta maria i 12 avellanes) - la podeu substituir per una cullerada de farina.
- Una mica de julivert picadet
- Oli, sal i pebre
Posem les xirles amb abundant aigua amb sal, perquè llencin tota l'arena. Canviem l'aigua un parell de vegades.
Abans de començar picar el julivert i retirar-lo del bol.
Trinxar la ceba (V5 5 segons).
Tirar-hi un raget d'oli i posar-la a sofregir (V1, 90º, 10 minutos) sense el gobelet de la tapa.
Afagir-hi els dents d'all i poseu la màquina a V10, dos o tres segons.
Seguir fent el sofregit 5 minuts més(V1, 90º).
Hi poseu dues mesures del gobelet de la tapa d'aigua i ho feu bullir (V1, 100º uns 5 minuts aprox).
Poseu les xirles ben netes a la cistella de coure al vapor (V1, 100º, 15 minutos). Tapeu bé la tapa amb el gobelet perquè s'obrin i es coguin al vapor.
Retirar les xirles quan ja estan obertes, si veieu que encara no estan totes obertes deixeu-les 5 minuts més.
Tirar-hi un raget d'oli i posar-la a sofregir (V1, 90º, 10 minutos) sense el gobelet de la tapa.
Afagir-hi els dents d'all i poseu la màquina a V10, dos o tres segons.
Seguir fent el sofregit 5 minuts més(V1, 90º).
Hi poseu dues mesures del gobelet de la tapa d'aigua i ho feu bullir (V1, 100º uns 5 minuts aprox).
Poseu les xirles ben netes a la cistella de coure al vapor (V1, 100º, 15 minutos). Tapeu bé la tapa amb el gobelet perquè s'obrin i es coguin al vapor.
Retirar les xirles quan ja estan obertes, si veieu que encara no estan totes obertes deixeu-les 5 minuts més.
Ara és el moment de posar-hi el julivert. la sal, el pebre vermell i la picada (V1, 100º 5minutos).
Poseu les xirles en una plàtera, hi tireu la salseta, ben calenta per damunt, ho barregeu bé amb una espàtula de fusta i ja estan a de portar a taula.
Poseu les xirles en una plàtera, hi tireu la salseta, ben calenta per damunt, ho barregeu bé amb una espàtula de fusta i ja estan a de portar a taula.
Picar els alls i la ceba i posar-ho a sofregir, quan comença a estar rosset hi afegim les xirles, amb dos gots d'aigua calenta. Ho tapem i abaixem una mica el foc. Quan les xirles estan obertes ho rectifiquem de sal i pebre, hi posem el pebre vermell, el julivert i la picada, ho remenem bé i ho deixem a foc ben baixet uns 5 minuts més.
Hola Kelra,
ResponEliminaabans de res gràcies.
Referent a la Turbo Chef ja tenim un foro funcionant, encara que últimament el tenim una mica aparcat, en aquell foro jo sóc MGlòria.
http://www.my-forum.org/foros.php?id=82015