15.7.08

LLOM a la MEL

  • 1 llomillet ibèric
  • 1 ceba grossa
  • 1 got de vi blanc sec
  • 3 cullerades d'un bon vinagre, que no sigui Módena.
    1 bon got de caldo de pollastre
    3 cullerades de mel
    Sal, pebre i oli.

    Salpebrar el llomillet i daurar-lo en una paella.
    A la Turbo Chef picar la ceba.
    Posar la protecció a les ganivetes.
    Posar una miqueta d'oli i posar la ceba a sofregir. (V1- 5minuts- 80º) Treure el tapet transparent de la tapa para facilitar l' evaporació de líquids.
    Una vegada la ceba estigui ben dauradeta posar el llomillet al bol (l'he posat en rodó en forma d' o damunt les ganivetes) afegir el vi blanc, el vinagre i el caldo (V0- 15 minuts-80º)
    Afegir la mel (V0- 15 minuts-80º)
    Treure el llomillet, deixar-lorefredar una mica i tallar-lo .
Es serveix amb una compota de poma o amb una mica d'arròs bullit.



Sense Turbo Chef:

En una cassola o paella fonda daureu el llomillet i el retireu.
Poseu la ceba picadeta a sofregir a foc ben baixet, quan estigui a punt posar-hi el llomillet amb el vi blac, el vinagre i el caldo i deixar-ho fent xup-xup que es vagi evaporant el líquid.
Quan ja estigui més o menys a la meitad posar-hi la mel i deixar-ho fins que vegeu que la salseta ja té la consistència adequada.
Treure el llomillet i deixar que es refredi abans de tallar-lo






1 comentari:

  1. Tengo que probar el lomo a la miel, la verdad es que lo he visto en muchos lados, y nunca lo he hecho. Tiene buena pinta. Un saludo.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.