30.9.08

COC DE CANYELLA (9)

Avui esmorzar pedagògic, els portaré aquest pastís a veure si alegrem una mica aquesta hora de pati, on només parlem d'alumnes, alumnes i més alumnes.


És un coc de canyella, i per fer-lo necessitem:



  • -375g de farina

  • -250g de sucre

  • -3 ous

  • -200ml oli d'oliva

  • -200ml de llet

  • -un sobret i mig de llevadura

  • -la ratlladura d'una llimona petita

  • -Una cullerada sopera de canyella en pols

-Per tirar per damunt fer una barreja de sucre en pols amb canyella en pols.


Batim els ous a punt de cinta, amb el batedor de varetes elèctric, i hi anem afegint, a poc a poc, el sucre, l'oli, la llet la ratlladura de la llimona, la farina, la llevadura i al final la cullerada de canyella.


Preparem un motlle amb oli i farina i hi tirem un pols de canyella per tot ell. Hi aboquem la massa i el posem al forn, ja calent, a 180º una mitja hora.


Quan el treiem el deixem refredar una mica, el treiem del motlle i hi tirem pel damunt la barreja de sucre amb canyella.



Amb la Turbo-Chef:


Posem les pales i batem els ous a V3, 3 minuts.


Treiem les pales i posem la màquina a V1 i anem tirant, a poc a poc, pel forat de la tapa el sucre, l'oli, la llet, la ratlladura de la llimona, la farina, la llevadura i al final la cullerada de canyella. Deixar-ho un parell de minuts perquè la barreja quedi ben feta.


Avui el coc ha sortit d'aquí: Bizcocho con canela

10 comentaris:

  1. Ei, dolça que bo aquest coc, i és que la canyella m'agrada tantíssim. Els teus companys seran feliços, almenys alhora del patí que és quan els hi regalaràs el coc.
    petons.

    ResponElimina
  2. Que bo ha de ser esmorçar amb això!!! Volem un trosset d'aquest coc tan bo. Volem tornar a ser alumnes, jejeje.
    Un petó guapa!

    ResponElimina
  3. Dolça, qué buenísima esta coca. La canela debe aportarle un sabor delicioso.
    Un beso

    ResponElimina
  4. Aquest Coc, té un aspecte deliciós. Crec que el faré com a base d'un pastís farcit, què te'n sembla? És prou consistent?

    ResponElimina
  5. delicoso sin palabras este biscocho se ve de comerlo todo
    excelente
    besitos

    ResponElimina
  6. Ganxeta, torno a ser la primera, sembla ser, en felicitar-te per aquesta recepta tant requetebona. La canyella és una de les espècies culinaries que més m'agrada. A banda de les seves propietats, que en té moltes, el seu aroma és deliciós. Quina olor ha de fer la teva cuina, déu ser espectacular.
    Salut!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  7. Delicias, el coc pels profes mentre parlem de com ens fan "patir" els alumnes.
    Sara, té un gust important a canyella, per tant hauràs de triar bé el farcit. Consistència per farcir-lo, perfecte, cap problema!
    Parella vermella, dolita, norma el pastís bo, sobretot quan agrada la canyella.
    Ganxeta, el flaire de la cuina...mmmm! quan vulguis vens i ho comproves!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. A mi m'encanta la canyella, i una coca d'aquestes per esmorzar anima qualsevol reunió, encara que sigui pedagògica i monotemàtica sobre els alumnes ;)

    ResponElimina
  9. Hola Dolça!
    Quina passada de bloc i de cuinera que estàs feta!
    Per cert, i la secció de cuina xinesa? (jejejejejjeje).

    ResponElimina
  10. Sócrates, la cuina xinesa... primer m'hi he d'entendre després ja cuinarem jejeje.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.