7.9.08

ARRÒS MELÓS DE CARBASSÓ

És diumenge i a casa es vol menjar de diumenge. Un plat propi de diumenge és l'arròs, però la veritat és que encara fa calor i a més en venir de la platja fa mandra posar-se a fer una paella o un arròs a la cassola. Així que, aquí tenim un arròs, lleuger, i molt senzill de fer.
El gust ens ha sorprès pel suau que arriba a ser.
Necessitem:
  • -1 ceba tendra
  • -1 carbassó
  • -2 tassetes d'arròs Basmatti
  • -caldo de verdures
  • -oli i sal

Agafem la ceba tendra i la piquem ben petita. La posem a sofregir en una cassola, en oli, fins que estigui blanqueta. Llavors hi afegim el carbassó a rodanxes finetes i ho remenem amb l'espàtula de fusta. Hi posem mig cullerot de caldo de verdures calent i deixem que es cogui a foc ben lent. Quan s'ha begut el caldo hi tirem l'arròs i remenem bé. Ara anem afegim el caldo calent, a poc a poc, remenant continuament l'arròs a foc baixet. Quan vegem que gairebé està cuit ho rectifiquem de sal.

A l'últim moment, quan ja és cuit, hi tirem un darrer cullerot de caldo i ho remenem bé ( s'ha de poder menjar amb cullera, però s'ha de vigilar que no quedi massa caldós). Ja el tenim a punt.

Si voleu ara és el moment d'afegir-hi una mica de mantega i parmesà ratllat i en fareu un rissotto, però jo trobo que el gust d'aquest arròs és tant delicat que potser el gust del formatge dominaria una mica massa.


3 comentaris:

  1. Hola gantxeta, veig que t'ha quedat molt melós. Ha d'estar de vici, i totalment light, sense colesterol. Aquesta recepta la copio, m'ha agradat força. Salut!!!!!

    ResponElimina
  2. dolça, a mi l'arròs m'encanta de tota manera, especialment el risotto, però aquesta combinació amb arròs basmati és ben original i prometedora.

    ResponElimina
  3. Ganxeta, a mi m'agrada molt, té un gust suau i delicat, i sense res que emmascari els sabors.

    Manel, ho he fet amb Basnatti perquè trobo que és "més aromàtic" i en un plat així de senzill val la pena resaltar tots els sentits. I la veritat és que el resultat m'ha agradat!!!

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.