Braç de gitano de nata amb gema cremada


Com els agrada a casa el braç de gitano... i els en faig ben poques vegades.  
Com que novembre és un mes de celebracions he decidit fer-ne un... de nata i gema cremada, el clàssic, el que agrada més!

Necessitem:
Per fer la placa de biscuit
  • 3 ous
  • 100g de sucre
  • 100g de farina tamisada
  • Un polsim de sal

Per a la nata
  • 500ml de nata 35%
  • Sucre al gust (n'hi hem posat 50g)
  • Una fulla de gelatina

Per a la gema
  • 3 ous
  • 90ml d'aigua
  • 200 g de sucre glas
  • 15 g de midó  (també serveix la Maizena)




Folrem una safata de forn amb paper sulfuritzat.
Posem el forn a preescalfar a 180º.

A la batedora  hi posem els ous, el sucre i el polsim de sal i ho batem fins que ens quedi una massa escumosa.
Hi afegim, de mica en mica, la farina tamisada  fins aconseguir una massa homogènia que abocarem damunt la safata  i enfornarem uns 10 minuts.
Ha de quedar lleugerament daurada, ja que si es cou massa es ressecarà i es pot trencar en enrotllar-la.



En treure-la del forn la traiem del paper on l'hem cuit i la posem damunt un altre paper sufuritzat que enrotllarem amb cura i la deixarem així fins que es refredi.

Mentrestant muntem la nata a la KA o a la batedora que tinguem junt amb el sucre. 
Remullem la fulla de gelatina amb una miqueta de nata una mica calenta  i quan la nata estigui ben muntada l'afegim a poc a poc. 
Posem la nata dins una màniga pastissera, i amb cura farcim la placa. Una vegada farcida la tornem a embolicar amb el paper i la posem a la nevera. Jo la vaig posar al congelador, ja que  vaig  començar a fer les postres uns dies abans.


Fem la gema:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem.
Barregem el sucre amb el midó (Maizena) i ho ajuntem a la barreja dels ous i l'aigua. Ho posem en un cassó i ho remenem contínuament fins que s'espesseixi.
Ho traiem del cassó i ho posem en una plata ben ampla perquè es refredi ràpidament.
Traiem el braç del congelador, el desemboliquem i el cobrim amb la gema. Empolsimem amb sucre i el cremem amb el bufador.


Guarnim-lo, posem-hi espelmes... ja el tenim a punt per celebrar i gaudir d'unes postres que sempre agraden




Temps: 65 minuts

Fer la placa :  27-29 minuts
15 minuts fer la massa
10-12 minuts de forn
2 minuts enrotllar-la

Muntar la nata:
5 minuts

Farcir el braç:
5 minuts

Fer la gema:
15 minuts

Cobrir el braç i cremar-lo:
10 minuts


Comentaris

  1. Buenos días Gloria!. Que buena pinta tiene, me has puesto los dientes largos me comía un tozo inmediatamente. Hace un montón, pero un montón que no he preparado uno y puede que sea uno de los dulces que mas me gustan.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria, me encanta el brazo de gitano, el que mas este que has preparado con yema y relleno de nata.
    Besos

    ResponElimina
  3. El millor de tots els braços! La meva filla sempre diu que els clàssics pel tema de provar coses noves no els fem prou sovint.
    El resultat és fantàstic, d'obrador!
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponElimina
  4. Hola Gloria. Con esta entrada has conseguido que la boca se me haga agua. Este postre es uno de los que más me gustan especialmente por la nata 😂😂 es mi perdición pero hay que controlarse 😂😂.
    Un postre que para mí es tentador y que te pediría un buen trozo porque está de vicio.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  5. Te ha quedado impresionante, con un brazo de gitano como este se puede celebrar todo lo que tú quieras!!

    Petons!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides