Braç de gitano de nata amb gema cremada
Com els agrada a casa el braç de gitano... i els en faig ben poques vegades.
Com que novembre és un mes de celebracions he decidit fer-ne un... de nata i gema cremada, el clàssic, el que agrada més!
Necessitem:
Per fer la placa de biscuit
- 3 ous
- 100g de sucre
- 100g de farina tamisada
- Un polsim de sal
Per a la nata
- 500ml de nata 35%
- Sucre al gust (n'hi hem posat 50g)
- Una fulla de gelatina
Per a la gema
- 3 ous
- 90ml d'aigua
- 200 g de sucre glas
- 15 g de midó (també serveix la Maizena)
Folrem una safata de forn amb paper sulfuritzat.
Posem el forn a preescalfar a 180º.
A la batedora hi posem els ous, el sucre i el polsim de sal i ho batem fins que ens quedi una massa escumosa.
Hi afegim, de mica en mica, la farina tamisada fins aconseguir una massa homogènia que abocarem damunt la safata i enfornarem uns 10 minuts.
Ha de quedar lleugerament daurada, ja que si es cou massa es ressecarà i es pot trencar en enrotllar-la.
Mentrestant muntem la nata a la KA o a la batedora que tinguem junt amb el sucre.
Remullem la fulla de gelatina amb una miqueta de nata una mica calenta i quan la nata estigui ben muntada l'afegim a poc a poc.
Posem la nata dins una màniga pastissera, i amb cura farcim la placa. Una vegada farcida la tornem a embolicar amb el paper i la posem a la nevera. Jo la vaig posar al congelador, ja que vaig començar a fer les postres uns dies abans.
Fem la gema:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem.
Barregem el sucre amb el midó (Maizena) i ho ajuntem a la barreja dels ous i l'aigua. Ho posem en un cassó i ho remenem contínuament fins que s'espesseixi.
Ho traiem del cassó i ho posem en una plata ben ampla perquè es refredi ràpidament.
Traiem el braç del congelador, el desemboliquem i el cobrim amb la gema. Empolsimem amb sucre i el cremem amb el bufador.
Guarnim-lo, posem-hi espelmes... ja el tenim a punt per celebrar i gaudir d'unes postres que sempre agraden
Temps: 65 minuts
Fer la placa : 27-29 minuts
15 minuts fer la massa
10-12 minuts de forn
2 minuts enrotllar-la
Muntar la nata:
5 minuts
Farcir el braç:
5 minuts
Fer la gema:
15 minuts
Cobrir el braç i cremar-lo:
10 minuts
Buenos días Gloria!. Que buena pinta tiene, me has puesto los dientes largos me comía un tozo inmediatamente. Hace un montón, pero un montón que no he preparado uno y puede que sea uno de los dulces que mas me gustan.
ResponEliminaUn fuerte abrazo.
Hola Gloria, me encanta el brazo de gitano, el que mas este que has preparado con yema y relleno de nata.
ResponEliminaBesos
El millor de tots els braços! La meva filla sempre diu que els clàssics pel tema de provar coses noves no els fem prou sovint.
ResponEliminaEl resultat és fantàstic, d'obrador!
Una abraçada.
Palmira
Hola Gloria. Con esta entrada has conseguido que la boca se me haga agua. Este postre es uno de los que más me gustan especialmente por la nata 😂😂 es mi perdición pero hay que controlarse 😂😂.
ResponEliminaUn postre que para mí es tentador y que te pediría un buen trozo porque está de vicio.
Un abrazo.
Te ha quedado impresionante, con un brazo de gitano como este se puede celebrar todo lo que tú quieras!!
ResponEliminaPetons!
Guau, ese brazo gitano te quedo precioso, una porcion para mi por favor!
ResponEliminaBesos
Me encanta el brazo de gitano, muchos domingos no falta en casa. Pero este casero se ve delicioso, te ha quedado genial. La nata con la crema quemda es una delicia.
ResponEliminabesoss