Bundt cake de carabassa i avellanes
Si tenim carabasses el primer que fem és crema de carabassa, després les coem al forn i en fem uns quants pots pel rebost i avui també ens hem animat a fer un bundt... ara feia mooooolt que no en feia cap i l'hem trobat boníssim!
Necessitem:
- 4 ous
- 250g de sucre
- 250 g d'oli d'oliva verge extra
- 350g de carabassa cuita
- 100g d'avellanes torrades, que siguin DOREUS
- 1/2 cc de canyella en pols
- 250 g de farina
- 1 cc de bicarbonat
- 2 cc de llevat químic
- 1/2 cc de sal
Triturem les avellanes sense que ens quedin massa fines.
Barregem la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella. Ho posem en un colador ja que ho anirem tamisant a mesura que ho incorporem a la massa.
Fem puré de la carabassa i hi barregem, amb l'ajuda d'un robot o una amassadora, els ous, el sucre i l'oli.
Anem tamisant i afegint la barreja que tenim al colador.
Al darrer moment hi posem les avellanes picades i ho posem al motlle que tindrem engreixat.
Ho posem al forn a 180º uns 45 minuts. Deixem refredar una mica abans de treure el bundt del motlle i el deixem refredar damunt una reixeta.
Empolsimat amb una mica de sucre glas i ja el tenim a punt.
Temps de preparació (amb robot):
60 minuts
El bundt de carbassa a casa és un éxit de tardor i mai ens cansem d'ell potser perque el fem poquetes vegades cada any ;o)
ResponEliminaUna abraçada i bon cap de setmana,
Palmira
Hola Gloria, menudo bizcocho cargado de sabor, calabaza y frutos secos, delicioso.
ResponEliminaNo te puedes imaginar, cómo siendo una peque, disfrutaba de la repostería de tu tierra. Fantástica.
Feliz finde. Bstes.
Hola Glòria. Ahir vaig comprar una carabassa, de les que ací emprem per a fer dolços o simplement, torrar-la. Si és dolça, no li falta res.
ResponEliminaEl teu bund amb les avellanes estarà molt bo i sense mantega, molt millor.
Besets
Hola Gloria. La calabaza no es uno de los ingredientes que más utilizo, la he preparado en crema, formando parte de unas magdalenas y asada. En bizcocho no lo probado pero a tenor de como te ha salido nadie pone en duda de que probar un bocado de esta delicia debe ser como encontrarse en la gloria, nunca mejor dicho jj.
ResponEliminaUn abrazo.
Si tengo calabaza siempre suelo asarla o hacer crema, pero creo que ya es hora de cambiar el chip, porque este bundt tiene que estar de miedo. En casa duraría bien poco...
ResponEliminaPetons!