8.9.08

Salsa pesto

Ara us poso la recepta de la salsa que he fet servir per fer el plat d'avui dinar. És la típica salsa pesto, que segur que tots ja sabeu fer, però aquí teniu la meva.
Necessitem:
  • -1all
  • 1 manat d'aufàgrima fresca
  • -50g de pinyons
  • -una cullerada de formatge parmesà en pols
  • -una cullerada de suc de llimona
  • -150cc d'oli
  • -sal

A la Turbo-Chef:

Es posen tots els ingredients menys els pinyons i es posa V3-5 un minut; al final s'hi tiren els pinyons V1F 10 segons.

Mètode tradicional:

Es fa una picada amb tots els ingredients menys els pinyons, es pot fer amb el Turmix. Quan tenim una pasta verda i homogènia ben untada d'oli ja està a punt. Aleshores hi barregem, a mà, els pinyons.

(L'aufàgrima la he agafada de la torreta que tinc davant la finestra de la cuina, per a foragitar els mosquits)

La recepta la he agafada del següent llibre:

Quadrada, Mariona: "Pastes, fer i menjar" Edicions El Mèdol. Col: La cuina de cada dia. Tarragona 1996


5 comentaris:

  1. Jo també tinc aquest llibre!. Trobo que la Mariona Quadrada fa uns llibres força entenedors, amb receptes que donen bon resultat i amb consells pràctics.

    I la salsa pesto, deliciosa!. M'ha agrada l'expressió reusenca (aufàgrima) del que a Barcelona en diem alfàbrega.

    ResponElimina
  2. Glòria,
    Jo soc una seguidora de la Mariona, trobo que les seves receptes, les pots fer seguint-les al peu de la lletra i mai tens sorpreses.
    De la mateixa col·lecciÓ: Dolços de tardor, el tens? No té desperdici!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Dolça,

    Els dolços de tardor ENCARA no el tinc, però el buscaré, a més, ara que s'acosta la tardor, serà un bon moment per estrenar-lo.

    Un altre que tinc és el que es diu "bacallà, el caràcter de la sal", està molt bé i com que a mi m'agrada molt el bacallà, quan el vaig veure no vaig dubtar de comprar-lo. Aquest té les tapadores grogues, es diferencia dels altres que acostuma a fer.

    Fins aviat

    ResponElimina
  4. Glòria, Els Dolços de tardor és de la mateixa col·lecció que el de Pastes, fer i menjar (blanc i blau de portada) són de la col·Lecció La cuina de cada dia.
    El del bacallà és de la col·lecció la cuina a casa.
    Les dues de Edicions El Mèdol.

    Ara ha tret una altra col·lecció amb l'edit PRAGMA que a mi també m'agrada força, col:El restaurant a casa.

    Ja veus que en sóc una seguidora fidel!!! He après moltes coses de cuina amb les seves receptes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola Dolça, qué grande es esta pasta, yo también la hago como tú y es que está buenísima.

    Un saludo.

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.