Cogombres confitats en vinagre
Quan veig una recepta amb vinagre me la llegeixo amb especial atenció, sóc una gran entusiasta del vinagre. Em ve de petita, quan, amb una mica menys de coneixement que ara, me'l "bebia" gairebé i algunes vegades fins i tot se m'havia tallat la llengua, cosa que fa mal, però no sé si em feia més mal la llengua o la bronca de la mare... - ja t'ho he dit que no et posis tant de vinagre...
Per això quan vaig veure que la Dolors del blog Hi ha bruixes a la cuina posava els Schüttelgurken no vaig tardar gens en decidir-me a copiar-li la recepta.
Aquí teniu la meva versió, per fer-la necessitem:
- 6 cogombres mitjans
- 3 cebes
- 2 culleradetes de sal
- 2 cullerades de sucre
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- Pebre
- Fulles de farigola fresca
- 100ml de vinagre de poma
Pelem els cogombres i les cebes i ho tallem a trossos, no massa grossos.
Ho posem en un pot que tingui tapa.
Hi afegim la sal, el sucre, la mostassa, la farigola i el vinagre.
Ho sacsegem bé i ho posem a la nevera.
Ho anem sacsejant, fins a 7 vegades, cada mitja hora o cada quan hi pensem i ja els tenim a punt.
La Dolors diu que a ella li van durar tres setmanes i que estaven molt bons encara...a nosaltres ens duren entre tres i cinc dies, no hem pogut comprovar el temps que es conserven a la nevera ☺
Amb uns bons tomàquets amanits amb el suc de marinar els cogombres he estat feliç més de dos i tres dies des de que faig aquesta recepta. Què us sembla?
Quina recepta més original! I facileta de fer! Apuntada queda!
ResponEliminaPetonets i bona setmana,
Olga
Facilíssima i bona Olga, sobretot per a qui li agradi tant el vinagre com a mi!
EliminaPtnts
Glòria
Nena t'han quedat genials!! Ja pots presentar-te a qualsevol "guateque" alemany que t'acceptaran amb els braços oberts :) Jo també els he fet amb vinagre de poma i queden molt bons. El que encara no he provat i m'agrada, és la farigola... la propera vegada! Sigui com sigui, són fantàstics!
ResponEliminaPetons bonica! I bona setmana.
Ja m'infiltraré en algun guateque d'aquests 😂😂😂
EliminaMoltes gràcies per la recepta Dolors
Ptnts
Glòria
Oohhh han d’estar rebons! Per què al meu home no li agraden! Me’l hauré de fer per mi sola!!!����
ResponEliminaPer mi sola van fer...què en farem dels nostres homes Marta 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Todo lo que lleve vinagre me encanta. Suelo comprar bastantes encurtidos así que te habrás dado cuenta que apenas los hago en casa.
ResponEliminaEsta forma de preparar los pepinos en vinagre debe hacer que adquieran un sabor estupendo. Me habría encantado poder probarlos pero me pilla algo lejos jj y seguro que ya no te quedarán.
Un abrazo.
Facilíssims de fer, prova'ls Juan, val la pena.
EliminaPtnts
Glòria
Yo no soy para nada de vinagre, pero estoy seguro que si pillase estos pepinillos confitados tuyos no le decía que no.
ResponEliminaBona castanyada
Petons
A "pendientes" això ho voldré provar :) :) ptnts!!
ResponEliminaSuposo que el vinagre no ha de ser necessàriament de poma, oi?
ResponEliminaSi no en tens de poma fes-ho amb vinagre de vi blanc.
EliminaPtnts
Glòria