Coca amb cireres de Benissanet @LaCuinadel'Olga
Temps de cireres, les de la Ribera d'Ebre per a nosaltres.... les millors.
I avui és Corpus i ja ho sabeu a Reus, per Corpus GEGANTS i COQUES AMB CIRERES.
De receptes d'aquesta coca al blog en tinc unes quantes, la que faig sempre la teniu des de Corpus de l'any 2014.
Aquest any he volgut fer una massa diferent, la que es fa a Benissanet, la que m'ha passat l'Olga i que sempre m'ha fet goig, a més m'agrada molt la manera ordenada com hi col·loca les cireres, ben aliniades...
Necessitem:
(Agafem com a mesura una tassa de cafè)
Per a la massa:
- 1 mesura d'oli d'oliva
- 1 mesura de llet
- 1 mesura d'infusió de matafaluga
- 1 mesura de vi blanc
- 25 g de llevat fresc
- 1/2 sobre de llevat químic
- 400 -450 g de farina de força
Per a la coca:
- Cireres
- Sucre
- Oli d'oliva
- Licor d'anís
Barregem tots els líquids, hi afegim el llevat fresc i el desfem bé.
Barregem la farina de força amb el llevat químic i ho afegim als líquids. Anem amassant fins aconseguir una massa llisa que no se'ns enganxi a les mans. Si ens ajudem d'un robot de cuina amb tres-quatre minuts la tenim a punt.
Fem una bola, la posem en un bol lleugerament untat amb oli i, tapada amb un drap de cotó, la deixem reposar mitja hora.
Mentrestant netegem les cireres, traient les tiges però NO els pinyols.
Preescalfem el forn a 200º.
Passat aquest temps fem porcions de la mida que vulgueu les coques. Si les volem petites en podem fer tres, mitjanes dues i si la volem molt grossa no en feu cap. Donem la forma de coca, allargada o rodona, això al gust de cadascú, posem la massa damunt de paper sulfurat a la safata que hagi d'anar al forn, l'omplim bé de cireres, empolvorem de sucre generosament i just al moment de posar al forn ho reguem amb un bon raig d'oli.
Temps:
Per fer la massa, amb robot- 15 minuts
Repòs- 30 minuts
Muntar la coca- 15 minuts
Forn- 35 minuts
Total: 95 minuts
¡Hola, Gloria! Menuda coca nos traes hoy, me parece fantástica. El aromatizado de la masa, y la vista de las cerezas, resulta de lo más tentadora.
ResponEliminaFeliz jueves. Bstes.
Hola Gloria!. Con este tipo de masa que has hecho seguro que quedara una coca muy buena y las cerezas la darán el toque final, me gusta. La pinta que tiene es de comerte un buen trozo ya.
ResponEliminaUn fuerte abrazo.
Quines coques, Glòria!
ResponEliminaMolt contenta de que us hsgin agradat!!🍒🍒😘😘
Hola Gloria. Una masa que estoy seguro será un éxito, ya se ve en la foto y con esa fruta que ahora comienza a estar en su apogeo y que es una delicia, como es la cereza, esta coca ya se sabe que es una tentación.
ResponEliminaUn buen trozo me comería ahora si tuviera la suerte de tenerla delante.
Un abrazo.