Calamars farcits d'arròs

 CALAMARSKIA YEMISTÁ és el nom de la recepta en grec.

Com molts de vosaltres ja sabeu una vegada al mes una colla d'amics fem una gastrogresca que consisteix en triar menú, cuinar-lo i menjar-nos-el. 

El motiu d' aquests CALAMARSKIA YEMISTÁ va ser un:

- Per què no fem un menú de cuina grega? 

I ja sabeu que a mi no m'atura res i vaig decidir buscar receptes diferents,  lluny de la  coneguda musaka, el tsatsiki, la carn de xai i el formatge feta.

Amb l'ajuda  d'internet i els llibres de cuina que ronden per casa vaig trobar aquests calamars i us he de dir que la vaig encertar.




Necessitem per a 3 racions:

  • 6 calamars de mida mitjana
  • 100g d'arròs bullit 7 minuts, escorregut i refredat
  • 2 cebes tendres
  • 1 branca  de fonoll
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d'oliva

Netegem els calamars mirant de que ens quedin sencers, els traiem les potes i les aletes.

Tallem les cebes en juliana fina, hi afegim potes i aletes dels calamars i ho sofregim.

Quan veiem que comença a agafar color hi afegim  l'arròs, tres o quatre cullerades d'aigua i ho fem coure, remenant, uns 5 minuts. 
Salpebrem.
Ho deixem refredar una miqueta.
Agafem els calamars i els submergim en aigua bullint 3 minuts. Els traiem, els refredem en gel i els posem en un escorredor perquè perdin tot el líquid.
Amb una cullereta els anem omplint unes tres quartes parts i els tanquem amb un escuradents.
Els posem en una cassola amb una mica d'oli i els enrossim.
Hi afegim el fonoll picat  i aigua fins que estiguin. mig coberts. Ho deixem coure a foc baixet, uns 20 minuts, fins que gairebé no hi quedi suc.

Es poden menjar tebis o freds acompanyats d'una amanida de tomaca.

 Aquest plat de calamars, a diferència dels "nostres", no és un plat sucós, però és un plat molt saborós ja que en reduir-se el suc tots els sabors entren dins els calamars




Recepta extreta del llibre de la Mariona Quadrada  "AMB GUST DE GRÈCIA" DE  PRAGMA EDICIONS

Comentaris

  1. Hola Gloria. Aunque me gustan mucho los calamares no suelo cocinarlos mucho en casa, pero cuando salimos de cena con los amigos es difícil que no se pidan 😂😂.
    Una receta original por el relleno y que sin duda con el toque del hinojo le habrá proporcionado un delicioso sabor.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria!. Mira que nos gustan los calmares rellenos y nunca los he hecho con arroz, los que nos presentas hoy me han parecido buenísimos y los he de probar.
    Me ha encantado lo de vuestra gastrogresca, buenísimo, me parece una idea fenomenal, que bueno eso de cada uno cocina algo y luego a comerlo entre todos me ha recordado cuando mis padres se reunían con amigos y hacían lo mismo, y nosotros pequeñísimos todos los niños en el suelo en una manta.
    Un fuerte abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides