22.9.08

PASTÍS DE PASTANAGA I AMETLLA (8)

Estem d'aniversari. A casa n'hi ha un que en fa 48!!!!
Com que avui és dia laboral i tots anem depressa ahir a la nit va bufar les espelmes.
El pastís no l'havia fet mai, fa temps el vaig veure a http://comoencasa.mundoforo.com/ publicat per Hechicera i em va cridar l'atenció això de fer servir la pastanaga per fer un coc. Val la pena, surt un coc dels humits, i diferent... Necessitem:
  • -250gd'ametlles crues 0 de farina d'ametlla
  • -250g de pastanagues ratllades
  • -200g de sucre
  • - El suc d'una llimona
  • -4 ous
  • -80g de farina
  • -1sobre de llevat en pols
  • -un polset de sal
  • -una rajola de xocolata Fondant per fer la cobertura
  • -una culleradeta de mantega

-mantega i farina per al motlle

Piquem les ametlles fins que siguin farina i les reservem. Amb la Turbo-Chef V 5-7-9 2minuts.

Ratllem la pastanaga el més fina possible i la reservem. Amb la Turbo-Chef V5-7-9 1minut.

Muntem les clares a punt de neu, després hi afegim els rovells i seguim batent amb cura de que no ens baixin. Hi anem incorporant, mentre no deixem de batre, la pastanaga, el sucre, el suc de la llimona, la farina, la llevadura, la sal i la farina d'ametlles.

En un motlle preparat amb mantega i farina s'hi tira la pasta i es posa al forn, que tindrem calent, a 200º gairebé una hora.

Deixar refredar.

Desfer al microones la rajola de xocolata amb la cullerada de mantega, remenar-ho i tirar-ho pel damunt del pastís. Deixar refredar.

Amb la Turbo-Chef:

Muntar les clares a punt de neu (V3, 3 minuts)

Pel forat de la tapa a V1 anar incorporant, en el següent ordre:

  • -els rovells
  • -la pastanaga
  • -el sucre
  • -el suc de la llimona
  • -la farina
  • -la llevadura
  • -el polset de sal
  • -la farina d'ametlles


29 comentaris:

  1. Com som les primeres ens emportarem el tros més gran!!! Amb aquest pastís agafem ganes de fer anys. Felicitats a la persona de l'aniversari i por supuesto a la cuinera.
    Un petonàs!!!

    ResponElimina
  2. Uau, quina pinta! Ametlla, pastanaga i xocolata... mmmm! Una combinació perfecte!
    Felicitats a l'homenatjat, pot estar ben content amb aquest pastís ;)

    ResponElimina
  3. Gemma, doncs a mi el tema de la pastanaga m'espantava una mica...
    A les dues Gràcies de part del que en fa 48!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Hola.

    Hemos tenido que buscar en el diccionario catalá.español la palabra "pastanaga", aunque ya sospechábamos por las fotos que era zanahoria.

    : D

    La verdad es que se ve totalmente delicioso ese postre.

    Entiendo que es el cumpleaños de alguien.
    Felicitaciones. Anda que con ese homenaje, puede estar contento...


    Si quieres, puedes mirar un dulce que hicimos con zanahoria hace ya un tiempo:

    http://desdenuestracocina.blogspot.com/2008/02/bizcocho-de-zanahorias.html


    Saludos y buen provecho y que se cumplan muchos más con tan buenas recetas.

    ResponElimina
  5. Ostres tu, Dolça això ha d'estar molt bo. T'animo a que bategis aquest coc amb un nom que sigui molt de festa perquè s'ho mereix, que tal Pastís de Festa Major, Coc de Misericòrdia. Aquesta recepta la faré, jo també tenia aountada una de semblant però sense ametlla, la etva m'agrada més.

    Salut!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. Per cert m'agrada el format que li has donat al teu blog. Més personal.

    ResponElimina
  7. mmmm.....aquest pastís ha d'estar molt, però que molt bo!

    Saps que encara no n'he fet cap de pastanaga? doncs s'ha acabat, serà un dels pròxims que faré :-)

    Felicitats a qui ha fet els 48 i a tú per fer-li un postre tan fantàstic!

    Petonets

    Carme

    ResponElimina
  8. El secretario, ya he mirado el pastel que pusisteis vosotros, rico también. Gracias por el esfuerzo de entendernos. Cualquier duda la poneis en un comentario y se os resolverá.
    Ganxeta, tu sempre fent poble, és d'aniversari, per la Misericòrdia ja ens n'inventarem un altre.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Carme, a mi em feia "cosa" fer un dolç amb pastanaga però la veritat és que és bo, i la pastanaga dona més color que gust, es nota més l'ametlla. Si el proves ja em diràs.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. ganxeta,és que no me l'acabava de veure meu. A veure si l'acabo de definir d'una vegada ( sóc una mica maldestre amb el tema informàtic i a vegades m'enganxo amb cada tonteria que...)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Me’n faràs un com aquest el dia del meu cumple??? Es que no tinc la Turbo chef aquesta jejee
    Felicita a l'homenatjat!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  12. alaaa,,que bona pinta fa,,entre això i la foto principal de capselera,,estic babean.

    ResponElimina
  13. HOla! He visto el comentario que has dejado en mi blog y me ha apetecido visitarte...este postre dice :"cómeme, cómeme" Lo estoy oyendo desde mi casa...

    ajajajaj

    Es perfecto!

    ResponElimina
  14. Vaya pinta que tiene ese postre yo me comia ahora mismo tres felicidades y las fotos geniales un beso pepa

    ResponElimina
  15. Renoi, veig que aquest cap de setmana ha estat el de la pastanaga, nosaltres també n'hem fet un... Com tu, també em feia una mica de cosa fer un pastís amb aquesta hortalissa, però realment queda exquisida.
    El teu pastís és absolutament fantàstic. enhorabona!
    Ah!felicitats pel canvi de look.

    ResponElimina
  16. felicita l'afortunat receptor d'aquest magnífic pastís, ha arribat a una edat ideal (i que casualment també és la meva)

    ResponElimina
  17. hola dolca gracias por visitarme pero tu tienes un blog divino y esta receta me parece muy pero muy deliciosas te voy a visitar muy seguido
    besitos

    ResponElimina
  18. Siempre me llama la atención emplear la zanahoria en un bizcocho. Se ve tan jugoso que dan ganas de probarlo. Te ha quedado estupendo. Tengo que animarme a hacerlo.
    Un beso

    ResponElimina
  19. A tots i totes, de part del que en fa 48, edat meravellosa segons el Manel (jo ja us ho diré quan hi arribi), GRÀCIES.
    El pastís val la pena, encara que quan a la recepta hi posa pastanaga fa una mica de iu-iu.
    Me n'alegro que us agradi el nou look del blog, és que no me'l veia meu, i ara que veig que la cosa ha arrencat i va funcionant m'he animat a personalitzar-lo. El coulant de la capçalera és perquè a casa em diuen que els coulants són el meu postre estrella, penseu que vaig estar dubtant entre signar com a Dolça o Colulant jejeje
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. hola que tal?
    vaya recetas ricas que tienes , no veo traductor y la verdad es que muchas palabras no las entiendo,aunque las fotos hablan por si solas,se ve todo buenisimo.
    un saludo

    ResponElimina
  21. Ese chocolate cayendo es una tentación.
    El Blog está hermoseado con esta nueva imagen renovada.
    Felicitaciones!!!
    Besos

    ResponElimina
  22. Belen, ya pondré traductor, gracias por la sugerencia.
    La cocinera, me n'alegro que t'agradi el meu new look.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  23. Jo he tastat aquesta maravella de pastís fet per la Dolça i és espectacular. És molt més bó dle que sembla. És molt agradable i la barreja emb la xocolata li va molt bé. Tenint amigues com la Dolça no hi ha ningú que s'aprimi!

    ResponElimina
  24. Miquel, pilota!!!!! ja et prepares l'esmorzar pedagògic d la setmana vinent, eh!!!
    PTNTS i que vagi molt bé per Escornalbou.
    Dolça

    ResponElimina
  25. bueno ara puc dir que només l'he tastat sinó que tb l'hem fet la meva dona i jo i surt boníssim!!!! gràcies Dolça per les bones idees. Fins demà!

    ResponElimina
  26. Ei Miquel!!! Aquesta setmana portes tu l'esmorzar de dimecres, doncs!!!jejeje
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  27. ahhh! acabo de llegir el teu missatge, no té cap gràcia,ejejjejej. és que el nivell està tan alt que jo ara ja no puc portar res, aiii pobre de mi.

    ResponElimina
  28. Esto tiene una pinta deliciosa estoy mirando tus cosillas a mi tb me tira más el dulce que el salado y tb las magdalenas...hice unas nuevas a vver si las ongo en el blog...un besote y ven a visitarme cuando quieras.

    ResponElimina
  29. Mónica, si te va el dulce este vale la pena probarlo.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.