19.9.08

PASTÍS DE FORMATGE TENDRE O MATÓ

Anys enrera, a l'escola on treballava, es van fer uns tallers de cuina per als pares i unes de les receptes que es van ensenyar és la d'aquest pastís. La cuinera que va fer el taller és la Mariona Quadrada i el pastís és tan bo com senzill de fer. 
Necessitem:
  • -200g de formatge fresc o mató
  • -6 ous
  • -8 cullerades de sucre
  • -3cullerades de farina
  • -un got d'1/4 de llet
  • -1culleradeta de llevadura
Posem tots els ingredients en un bol i  ho barregem bé amb la batedora.
Preparem un motlle amb oli i farina, hi tirem la pasta i ho enfornem,a uns 200º uns 3/4 d'hora.
Vigilar els últims 10 minuts, ja que a vegades es cou més ràpid, i queda una mica massa cuit. És bo una mica més cru ja que aleshores té un puntet cremós que el fa molt agradable.

6 comentaris:

  1. Saludable!!!! Molt saludable. Molt poc greix, això és lo important. La gran Mariona, la cuinera més coneguda de Reus, sense incloure a la Dolça i a la que escriu, jeje, aquesta és bona.
    Les receptes de la Mariona són sencilles i fàcils d'adaptar i aquesta és una bona aposta que s'ha de copiar. Molt bona. Dolça, bon profit.
    Salut!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Me encantan las tartas de queso, bueno es mi tarta preferida y esta tiene muy buena pinta besos pepa

    ResponElimina
  3. Mmm! m'encanten els pastissos de formatge, en totes les seves varietats :)
    A mi també m'agraden una mica sucosets i amb un rajolíde xocolata fosa o un culis de maduixa estan... de muerte!

    ResponElimina
  4. Ei, Dolça! quin súper pastís més xulo que t'ha quedat! Dóna-li les gràcies a la Mariona i gràcies a tu per compartir-lo.
    petons.

    ResponElimina
  5. Ganxeta, gràcies per la floreta, però si ens escolta la Mariona...
    Pepa,Gemma i parella vermella, una mica menys de forn el deixa més cremós, més al meu gust i al de la Gemma pel què he vist
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.