XIRLES




Avui m'he atrevit a fer les xirles amb la Turbo Chef, el resultat ha estat bo, amb una cosa a favor seu, que he embrutat molt menys que fent-les a la cassola. Us posaré la recepta de les dues maneres.

Necessitem:
  • 1/2 kg de xirles

  • 3 grans d'all

  • 1 ceba no gaire grossa

  • 1culleradeta de Pimentón de la Vera

  • una picada feta al morter (una galeta maria i 12 avellanes) - la podeu substituir per una cullerada de farina.

  • Una mica de julivert picadet

  • Oli, sal i pebre

Posem les xirles amb abundant aigua amb sal, perquè llencin tota l'arena. Canviem l'aigua un parell de vegades.


Abans de començar picar el julivert i retirar-lo del bol.


Trinxar la ceba (V5 5 segons).
Tirar-hi un raget d'oli i posar-la a sofregir (V1, 90º, 10 minutos) sense el gobelet de la tapa.
Afagir-hi els dents d'all i poseu la màquina a V10, dos o tres segons.
Seguir fent el sofregit 5 minuts més(V1, 90º).
Hi poseu dues mesures del gobelet de la tapa d'aigua i ho feu bullir (V1, 100º uns 5 minuts aprox).
Poseu les xirles ben netes a la cistella de coure al vapor (V1, 100º, 15 minutos). Tapeu bé la tapa amb el gobelet perquè s'obrin i es coguin al vapor.
Retirar les xirles quan ja estan obertes, si veieu que encara no estan totes obertes deixeu-les 5 minuts més.


Ara és el moment de posar-hi el julivert. la sal, el pebre vermell i la picada (V1, 100º 5minutos).
Poseu les xirles en una plàtera, hi tireu la salseta, ben calenta per damunt, ho barregeu bé amb una espàtula de fusta i ja estan a de portar a taula.


Sense Turbo Chef:
Picar els alls i la ceba i posar-ho a sofregir, quan comença a estar rosset hi afegim les xirles, amb dos gots d'aigua calenta. Ho tapem i abaixem una mica el foc. Quan les xirles estan obertes ho rectifiquem de sal i pebre, hi posem el pebre vermell, el julivert i la picada, ho remenem bé i ho deixem a foc ben baixet uns 5 minuts més.

Comentaris

  1. Hola Dolça!!!

    Gracias por visitar mi blog, el tuyo esta muy completo, me ha costado un poquito porque el catalan aun no lo controlo bien, pero vamos, que tienes platos muy ricos.
    Si quieres unirte a nuestro foro donde encontraras recetas para la chef es este:
    http://comoencasa.mundoforo.com/

    Salutacions!!!!

    ResponElimina
  2. Yo otra vez!!!

    Perdona, te habia dicho que en el foro habia recetasd de la chef, pero no son para la turbo chef, pero si te animas a participar, se podria abrir una nueva seccion para que nos pusieses las tuyas.

    Madre mia lo que me ha costado averiguar que blat de moro era el maiz, que torpona!!!!

    ResponElimina
  3. Hola Kelra,
    abans de res gràcies.
    Referent a la Turbo Chef ja tenim un foro funcionant, encara que últimament el tenim una mica aparcat, en aquell foro jo sóc MGlòria.
    http://www.my-forum.org/foros.php?id=82015

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides