coca amb cireres , recepta de la Confiteria POY

Que una de les meves debilitats és la coca amb cireres fa anys que ho sabeu, que la coca amb cireres m'ha donat alguna que altra alegria també, del meu reusenquisme no cal ni parlar-ne... doncs aquí em torneu a tenir, per Corpus,  amb la coca amb cireres una altra vegada.
Aquesta vegada la coca porta nom i cognoms: CONFITERIA POY. Dies enrere al Mercat Central van fer un taller de cuina on ens van ensenyar com fer la seva coca, una de les de més nomenada de Reus. Jo, com sempre, per horari, les sis de la tarda, no hi vaig poder anar, però la Marta si que ho va fer i em va passar la recepta i el procediment.  
                         
Massa mare:
  • 150gr d'aigua,
  • 150gr  de farina 
  • 80 grs de llevat
Fem una bola i la deixem fermentar, millor unes hores i tapat amb un drap 


Per la coca:
  • Un parell de quilos de cireres madures i sucoses
  • 350g de farina
  • 50g de mantega
  • 80g de sucre
  • 2ous 
  • 12g de sal
  • Una culleradeta d'anís en pols 
  • Per empolvorar abans de posar al forn sucre en abundància
  • Oli per pintar les boles de massa que han de reposar

Quan la massa hagi duplicat el volum ens posem a fer la coca, anem afegint els ingredients i amb qualsevol robot de cuina que tinguem ho anem amassant fins tenir una massa elàstica.

Es treu la massa de dins el robot i es parteix en porcions d'uns 50g cadascuna. Se'ls dona forma de bola i es deixen reposar pintades d'oli.
Quan les boles estan "ben maquetes" perquè han crescut força les aplanem donant la forma de coca hi posem al damunt les cireres, posades de cap per avall, i ho tornem a deixar reposar. Quan vegem que a doblat el seu volum les  empolvorem amb forca sucre i al forn a 180º entre 15 - 20 minuts.
gràcies Marta per passar-me la recepta!
I quan li clavàvem queixalada sentíem de fons la música dels gegants de Reus... 

Comentaris

  1. Sembla deliciosa, Glòria. Súper fan de les cireres, també! Petons

    ResponElimina
  2. Es veu una coca molt rústica, sense masses filigranes, m'encanta. Té que ser ben bona... Petons.

    ResponElimina
  3. Hola Glória, has preparado una coca que quita el sentido, me gusta si señora........saludos paco

    ResponElimina
  4. Doncs jo no l'he tastada mai. Ja veig que trigo perquè té una pinta fantàstica...
    Petonets ganxeta

    ResponElimina
  5. Aquest l'he de fer si o si!
    feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  6. Copiarem la recepta si o si Dolça.... Poder amb les cireres de Diumenge? jejeje
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  7. Aquesta coca amb cireres té una pinta boníssima

    ResponElimina
  8. Aquesta me l'apunto segur, si és de la pastisseria Poy la recepta, no pot ser pas dolenta!!!Petonets

    ResponElimina
  9. mira que teniu bones receptes a Reus, eh Dolça??? :) molts petonets guapa

    ResponElimina
  10. Hola Gloria. Solo con verla ya se adivina que debe estar para relamerse. Una fruta, las cerezas, que me encanta. En una ocasión hice una tarta con esta fruta y me encantó. Si pruebo una de estas cocas sin duda me decantaría por las que has hecho. Tienen un aspecto sensacional.
    Ya te falta poco para descansar jj. Seguro que debes acabar agotada, ya falta menos.
    Saludos

    ResponElimina
  11. aquesta pastisseria es la preferida de la meva mare, si li faig la recepta al·lucina! ja la tinc anotada!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  12. No paro de veure receptes amb cireres i jo encara no les he tastat! Vull un bon tros d'aquesta coca també que em vull treure el cuquet ;-)

    ResponElimina
  13. Què seria la temporada de cireres sense la teva coca de cireres? je je je... com sempre, t'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  14. He estado dándome una vuelta por tu blog y me ha encantado. Me gusta mucho tu estilo, no te conocía, encantada!!!
    Tomo buena nota de la receta, esta coca se ve divina, muy apetecible!!!

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta!!! ara per Sant Joan pot ser una coca perfecta.. et copio la recepta. petons,

    ResponElimina
  16. Em sembla que has posat un 0 de més a la quantitat e llevat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anònim, he fet exactament la recepta que va donar Pastisseria Poy i hi posa 80g de llevat.

      Elimina
  17. Jo l'any passat la vaig fer i la veritat és que és un èxit segur!!

    ResponElimina
  18. Hauré de fer-la algun dia, aquesta coca de renom! I amb les cireres, mmmm!
    Marta

    ResponElimina
  19. La coca de cireres no pot faltar, oi??? És tan bona......
    Has provat mai de congelar cireres per poder-la preparar quan vulguis?
    Petonets, Dolça!!!
    Olga

    ResponElimina
  20. Quina bona pinta que fa aquesta coca. Sempre que veig aquestes coques amb fruita de temporada em venen ganes de possar-m'hi.

    Et volia comentar que vaig fer el sorteig al bloc i que va sortir el teu número... FELICITATS! Si pots posat en contacte amb mí al correo:
    caudecuina@gmail.com
    per donar-me les dades d'on fer l'enviament ja que he estat incapaç de trobar la teva adreça electronica.
    Petons

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta:) ara mateix m'hi poso;)

    Xiispa@hotmail.com
    Joana

    ResponElimina
  22. Aquesta se'n va directa a la carpeta de pendents.

    Muas!

    ResponElimina
  23. L'he fet i ha quedat boníssima!!! Moltes gràcies:):):)

    Joana
    Xiispa@hotmail.com

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides