Llomillet amb salsa de vermut, panses i pinyons
Un dia d'aquells que vam anar a caminar per la muntanya i que vam arribar amb gana ens vam obsequiar amb un plat important, amb gust reusenc, que acompanyat amb una copa d'un vi de la Terra Alta va ser un dinar... a mitja tarda.
Necessitem:
Necessitem:
- Un llomillet sencer
- Una ceba
- Mig got de vi de vermut MIRÓ
- Oli
- Sal i pebre
- Panses
- Pinyons
Salpebrem el llomillet en una paella i el marquem , amb molt poquet oli, fins que ens agafi un color daurat. El traiem i el reservem. A la mateixa paella, afegint-hi una miqueta d'oli hi posem la ceba tallada ben fina fins que agafi color. Hi posem el llomillet, el vermut i un got d'aigua o de caldo de verdures i ho deixem fent xup-xup, a foc ben baixet, fins que el suc redueixi a la meitat. Hi posem les panses i deixem que es segueixi reduint el suc. Quan ja gairebé està hi posem els pinyons. 5 minuts més i ja ho tindrem a punt.
Per emplatar-ho tallem el llomillet a talls gruixuts i l'acompanyem amb una miqueta de suc i una cullerada de panses i pinyons.
Es bo que les panses i els pinyons els posem just abans de menjar-ho i que no ho reescalfem ja que si es fa el llomillet es resseca molt i queda el tall una mica eixut.
Això promet. ho tastarem
ResponEliminaSalut
Manel
Quina bona pinta Dolça!! El llomillet aixi rostidet amb pinyons i panses.....Quina salivera m'has fet venir. Petonets i bona revetlla guapa. MAR, de EQNME
ResponEliminaPlat de festa, sí!! Volem això, fer festa i menjar-nos un plat com aquest! ha ha ha. Bona entrada a l'estiu, Glòria!
ResponEliminaTornar de la montanya i trobar-te aquest plat a taula no té preu. Un autèntic luxe!
ResponEliminaBon estiu,
Nani
aquest salsa li dona un toc unic i personificat genial! bona recepta! petons
ResponEliminaBoníssim! un super plat per a recuperar forces després de la caminata!!
ResponEliminaÉs d'aquells plats que sergur que el fas, d'aquells que segur que agraden i a més és molt fàcil de fer!!!
ResponEliminaHa quedat una recepta ben bona!! petons
ResponEliminaHola dolça, en sembla que aquest platet, tan rebó, tal vegada si em pose io a menjar, el company de táula quedaria en fam,.........molt bona Dolça,..........paco
ResponEliminapd. del méu catalá escrit.sssssssss
Aish el vermut!!!Fins i tot amb llomillet està bo!!!! No li faria un lleig i això que és xarnota!!! per cert, no vas venir a berenar!!!;) ptnts
ResponEliminaUn guisat sensacional que fa diumenge...
ResponEliminaUn plat perfecte per agafar forces després d'una bona caminada. No he fet servir mai el vermut per cuinar, li deu quedar molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
Que bo!!! m'agrada més la guarnició que la carn, però a tot plegat no hi diria pas que no!
ResponEliminaGràcies i bona revetlla!
una receta muy tentadora y apetecible
ResponEliminaBona revetlla
Peto
Hola estimada Dolça
ResponEliminaUna proposta que no podem passar pel alt, el copio, je,je,
mil petonets i feliç dia de Sant Joan
Susanna
Que tou i bo a de ser aquet llomillet....m'encanta aquet tipus de receptes....petonets.
ResponEliminaAixó deu ser molt bó!!!! Te un aspecte delicios i tan facilet de fer.
ResponEliminaPetons