RAP I ESCAMARLANS AMB ROMESCO D'AVELLANA

Amb productes de la terra preparem el romesco per acompanyar aquest rap de Cambrils. És un plat de sucar-hi pa i millor fer-lo d'un dia per l'altre.
Fem la salsa de romesco:
  • -1 pebrot de fer romesco ( nyora NO)
  • - un grapadet d'avellanes de Reus
  • - 1 all tendre
  • - 1 gra d'all escalivat
  • -oli
  • -Sal

Escaldem el pebrot de fer romesco i li treiem la carn.
Escalivem l'all
En una batedora posem l'all tendre, l'all escalivat, la carn del pebrot, les avellanes, l'oli i la sal i ho triturem fins que estigui ben lligat.
Ho reservem.

Agafem el rap i el marquem una mica en una paella amb un rajolí d'oli. Hi tirem al damunt la salsa i deixem que s'acabi de coure fins que el peix estigui gairebé cuit, però no del tot.

Es deixa reposar fins l'endemà.

Una mica abans de menjar es posa a escalfar a foc ben baixet. Al suc s'hi poden afegir uns fesols cuits (jo no els hi he posat).

Comentaris

  1. Dolça, suposo que per l'hora que és, ja no et déu quedar, perquè això ha d'estar de "rechupete". I a més fent país. La veritat que amb l'avellana de Reus t'ha hagut de quedar molt millor. No sé perquè, però el gust de l'avellana de Reus, o del Baix Camp, és diferent. A més avui has hagut de comprar molt de pà, per sucar, m'equivoco? Áquesta una altra recepta per la llibreteta de pendents. Amb molts asteriscs.....
    Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Woooowww...Dolça, aquests són els meus plats preferits...Té una color estupenda aquesta salseta....amb romesco d'avellanes!! Que son bones les salses amb fruits secs...

    Núria

    ResponElimina
  3. Què noies! El Luxe són les "vellanes" de Reus (com diu la ganxeta d'olles i somriures) i el rap de Cambrils... Tot productes de casa i per sucar-hi pà.
    Me n'alegro que us hagi agradat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Dolça! Fantàstic!! Per llepar-se'n els dits!! Quina ràbia que no el podré fer... em temo que aquí California no trobaré ni avellanes de Reus ni rap de Cambrils :(

    ResponElimina
  5. Boníssim aquest plat i molt complet!!! Prenem bona nota.
    Molts petons guapa!!!

    ResponElimina
  6. Nena, quin plat i quina foto!, si sembla que l'escamarlà hagi de sortir de la pantalla!. I la salseta, si es fa sense la maquineta, surt igual d'espessa?.

    Està molt bé això de fer país amb productes autòctons.

    ResponElimina
  7. no saps com m'agradaria aprendre a fer bons romescos, aquí no són tradició i em deleixo quan veig plats com aquests, magnífic.

    ResponElimina
  8. glòria, jo només fa un any que tinc la maquineta i la recepta és més vella que l'anar a peu. Surt igual d'espesseta i de bona.
    manel, els romescos no són difícils, ésposar-s'hi... ja veus tu em deleites amb els bolets (no amb els apagallums jejeje) i jo ho faig amb els romescos.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Mercè, potser amb rap de Cambrils no el podras fer però amb algun altre peix segur que sí. Les avellanes, encara que siguin de Califòrnis, ja et serveixen.
    Delicias, és bo i et fa quedar molt bé. i no és gens difícil
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Quin plat méx exquisit. M'encantan aquests peixos i la barreja amb el romesco deu ser fantàstica.

    canela

    ResponElimina
  11. Delicioso aspecto y seguro que buenísimo sabor.
    Un beso

    ResponElimina
  12. uf excelente que te puedo decir se ve delicioso
    besitos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides