PASTIS DE TARONJA AMB XOCOLATA (13)

Un altre esmorzar pedagògic, aquesta vegada xocolata, que ens comença a convenir aixecar aquests ànims que hi ha moments que estan una mica "tocats".
Necessitem:
  • - 3 ous
  • - 1 taronja sencera
  • - una mesura de farina
  • - una mesura de cacau en pols
  • -una mesura de sucre
  • -1/2 mesura d'oli d'oliva
  • - 1/2 sobret de llevadura

La mesura és un got de vi.

A la Turbo-chef:

Posar la taronja, amb pell i tot, tallada a trossos , a V 5-7-9 dos minuts.

Afegir els ous, (V10, 5 segons)

Posar-hi el sucre (V10, 15 segons), el cacau (V10, 15 segons), l'oli (V10, 5 segons), la farina i la llevadura (V10, 1 minut)


Sense Turbo-Chef, amb la batedora:

Batem bé la taronja i després anem incorporant la resta d'ingredients amb el següent ordre fins que quedi una massa bastant fina, els ous, el sucre, el cacau, l'oli, la farina i la llevadura.

Ho posem en un motlle preparat amb oli i farina i s'enforna a 200º uns 35-40 minuts.

S'espolsa amb sucre glas barrejada amb cacau en pols.

Comentaris

  1. Dolça, algun dia potser m'animo. Aquest justament estic a Andorra. El país dels Pirineus. Ja m'agradaria, el que passa és que desprès fa una mandra tornar a Reus!!!!!!!

    Per altra banda, em fan una enveja aquestes esmorzades amb els teus companys i companyes, a la sala de professors, amb aquells intringulis, entre profes. També en faig molt sovint amb els meus, ja que no donaria a l'abast de menjant-me tants pastissos a la setmana.

    Jo vaig estudiar per dedicar-me a donar classes, Història vaig fer, però no és lo meu, ja ho he intentat, i no puc. Encara que sóc molt jove, i cada any convoquen, no m'atreveixo a opositar. Si que vaig estudiar vocacionalment, però com tinc feina estable això em tira enrera.

    Em poso del vostre costat i entenc com us podeu sentir. El xocolata us ha d'anar de perles, mollllllllltttttta de xocolaaaaaaaata, a granell si pot ser. La cuina des-estresa, i la xocolata molt més.

    Per cert la recepta ideal.

    Salut!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Hola! No coneixia el teu bloc, però ja t'he col·locat dins l'apartat del "Llibre de Sent Soví del s. XXI". Salutacions

    ResponElimina
  3. Dolça, segur que es psicològic, però lo be que va un dolç i sobretot la xocolata, per quan un es troba baix d'ànims...Molt bo ha d'estar..

    Núria

    ResponElimina
  4. Sense màquina, primer s'ha de triturar la taronja sencera,amb pell i tot, tal com ho fas amb la turbo?.

    M'agrada molt la combinació de taronja i xocolata.

    Fins aviat

    ResponElimina
  5. por dios que maravilla que cosa para deliciosa
    excelente me encanto
    besitos

    ResponElimina
  6. Decididament, amb aquests esmorzars segur que tot es veu de més bon humor... a veure si prenc exemple de tu i també porto alguna coseta dolça amb xocolata a les nostres reunions, que a nosaltres també ens fa molt falta!

    ResponElimina
  7. Ganxeta, una altra trobada serà, a mi em passa el mateix, em fa goig però quan penso en la tornada em fa mandra!
    Així que tu també ets del gremi de l'ensenyament? pel que veig, vocacionalment historiadora, però a la pràctica amb dubtes per dedicar-t'hi. Un consell, abans d'abocar-t'hi pensa-t'ho. És força dur, i si com dius tens feina estable, pots dedicar-te a la investigació o als estudis d'història quan surtis de la feina i així no deixaràs de banda la teva vocació (que ara que no em sent ningú) poc la practicaras si fas opos a ensenyament. Ah! i que consti que a mi la feina m'agrada!!!! El que passa és que jo ja no sóc tant jove com tu.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Gemma, no tens perdó si no portes de tant en tant alguna dolçaina de les que fas als teus companys de feina!!!!
    Francesc, moltes gràcies!
    Núria, Norma, la xocolata , principalment és que és moplt bona i si, a més, ajuda a aixecar una mica la moral, encara millor!!
    Glòria, la recepta la fas tal qual amb la batedora, i la taronja sencera i amb pell.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Jo sóc un dels pobres esclaus que ha de menjar cada dimecres una d'aquestes maravelles,je je je. Quin suplici! Ja veieu quina pena. Aquest pastís és realment boníssim. Pel meu gust, té el punt de xocolata just i el contrast de la taronja li va molt bé. Aquesta dolça ens té molt malament acostumats!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides