COC D'AIGUA (11)

Algú ha fet servir aigua com a líquid en un coc? Em va sorprendre molt aquest fet i em vaig desar aquesta recepta, però potser fa més de 10 anys que la tinc, el full ja grogueja!! I ara, com que estic animada a fer "innovacions" (ja veieu, innovacions de més de 10 anys d'antiguitat!) l'he fet. El resultat aquí el teniu; em sembla que val la pena.
Serà el berenar per a una trobada d'estudiants d'ESO preparant una prova aquesta tarda. Necessitem:
 • -60us
 • -400 g de sucre
 • -400g de farina
 • -1sobret de llevadura
 • -una cullerada de sucre avainillat
 • -21 cullerades d'aiguaA la Turbo-Chef:

Escalfar una mica el bol buit (3 minuts a 50º)

Afegir-hi el sucre i els ous (V4, 7 minuts)

Posar-hi, a poc a poc, pel mig de la tapa. l'aigua, el sucre avainillat, la llevadura i la farina i deixar-ho a V4 3 minuts més.

Preparar un motlle amb oli i farina per què no s'enganxi, abocar-hi la massa i posar-ho al forn, ja calent, a 180º uns 50 minuts.


Mètode tradicional:

Amb el batedor de varetes barrejar el sucre amb els ous, afegir-hi l'aigua (una mica tèbia), el sucre avainillat, la llevadura i la farina i seguir batent.

Posar-ho en un motlle ja preparat al forn, a 180º, uns 50 minuts.

Comentaris

 1. Felicitats ganxeta, això si que és innovació. Un coc d'aigua, la veritat és que no ho havia escoltat mai. Ara lo que més m'agradat, a banda de la pinta del teu coc, és el detall que tindràs amb els teus alumnes, això si que és una bona profe, perquè desprès diguin.
  Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ResponElimina
 2. Ganxeta, em sap greu decebre't; la tropbada d'estuidiants d'ESo preparant una prova són la meva filla i les seves companyes de classe. Només em faltaria fer pastissos per motivar als alumnes, que me'ls facin ells per motivar-me a mi. Ja veus, no sóc tan bona profe com et pensaves... què hi farem!!!!
  PTNTS
  dolça

  ResponElimina
 3. Guaaaaaaa!
  Si que te salió HERMOSA esa rosca!!!

  Besos

  ResponElimina
 4. fa molt bona cara!!! ses ensaïmades també duen aigua!
  Jo crec que cap professor meu m'hagués preparat una coca... ja m'extranyava... no n'hi ha cap que sigui bo de professor!!! es broma... o no... :P

  ResponElimina
 5. Jo tampoc ho havia sentit mai, això de fer una coca amb aigua... i el més divertit de tot és la mesura: EXACTAMENT 21 cullerades d'aigua! No et vas descomptar? ;)
  Jo ja em descompto amb els cullerons de l'arròs... imagina't aquí! je je je...

  ResponElimina
 6. simple y delicioso
  felicitaciones te quedo perfecto

  ResponElimina
 7. xisco, em sap greu però els meus alumnes no les disfruten les postres, són per a la meva filla i les seves amigues que venen a estudiar (o a berenar) a casa. Em sap greu decebreus i no ser tan bona profe...jejeje
  Gemma, em sembla que en vaig posar 30 de cullerades, si no 35... però a la recepta hi posa 21 i jo...al peu de la lletra
  La cocinera, norma, si que va sortir maca i bona també ho estava, no en va quedar ni una engruna al plat!!!!!!
  PTNTS
  Dolça

  ResponElimina
 8. Segur que aquestes estudiants han fet una bona prova, després de les energies que van acumular amb aquest coc!.

  Fins aviat

  ResponElimina
 9. Veient aquests berenars em venen ganes de fer-me amiga de la teva filla, jajajaja!!
  M'imagino que aixó es pot fer igual amb al minipimer (no tinc la turbomix aquesta :(( )perquè te una pinta!!

  ResponElimina
 10. hola maca! Gràcies per compartir una recepta tan especial. No l'havia sentit mai de dir un "Coc d'aigua". Estigues segura que la faré!
  Amb el teu permis, t'afegeixo als meus blocs favorits. T'ho mereixes!
  Un petonet.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides