Romesco lleuger d'avellana, de sípia.

 L'altra dia passejant per les parades de peix vaig veure unes sípies brutes, maques i grosses. D'aquelles que queden perfectes estofades... però quina mandra netejar-les! Per sort  vaig sortir del mercat amb la sípia neta ;-)
El dia abans havia fet escarola en romesco, i tenia una mica de "carn de pebrot de fer romesco"així que la vaig aprofitar.
 Necessitem:
  • Dues cebes tendres
  • Mitja dotzena d'alls tendres
  • Un gra d'all sec
  • Un grapat d'avellanes torrades DOReus
  • Un pebrot de fer romesco
  • Una sípia tallada a trossos grossos
  • Un parell de patates
  • Una copeta de vi blanc
  • Sal i oli
Fem el romesco suau:
Agafem un allet tendre i l'escalivem.
Piquem l'all escalivat amb l'all sec, el grapat de "vellanes", la carn de pebrot de fer  romesco i ho lliguem amb una miqueta d'oli.
Ho reservem.

En una cassola posem a sofregir les cebes i els allets tendres tot tallat ben petit. Quan comença a estar daurat hi afegim la sípia tallada a trossos grossos, la mig cobrim d'aigua i la deixem fent xup-xup fins que s'estovi.
Quan vegem que s'ha begut gairebé tot el líquid hi afegim les patates tallades grollerament, el romesco que haurem deixatat amb la copeta de vi i deixem que s'acabi de coure a foc lent.
Ho tastarem de sal i quan vegem que la sípia i les patates estan al seu punt ho retirarem del foc. Es deixa reposar d'un dia per l'altra, ja que els romescos guanyen, i l'endemà s'escalfa a foc ben suau.
El pebrot de fer romesco, no la nyora, és el que fa realment especial aquesta salsa.


Comentaris

  1. ¡¡¡quina sipia, mes i mes bona!!!!

    ResponElimina
  2. Aix què bo, té una pinta exquisita, felicitats per aquesta proposta!

    ResponElimina
  3. Quan he llegit el títol no m`he pogut estar de llegir els ingredients...Quin plat tan bo!, les sípies m'agraden molt i aquest romesquet tan original ha de ser fantàstic. M'agradaria tant tastar-lo...Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Nena, això és menjar del cel...i en veritat per a sucar-hi pa, molt de pa! La sípia m'agrada moltíssim.
    Nani

    ResponElimina
  5. ostreees sipia amb romescoo!!! noia aquí t'has lluit!! i jo que sempre acostumo a associar el romesco amb la carn!! visca el peix!!! petons

    ResponElimina
  6. un plat molt original, un romescu amb vellanes, ho provarem. Les vellanes poden ser de Turquia?

    ResponElimina
  7. Colla!,
    Si que ho és bona la sípia feta amb romesco.
    I com diu la Nani, fa un suquet per sucar-ho mooooolt de pa.
    Per les terres del Camp el romesco és una salsa molt associada al peix.
    Normalment és fa amb ametlla, però a mi m'agrada amb "vellanes" però mai de Turquía, eh Tiriti!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Una recepta boníssima!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!! Per cert, per on jo visc no és fàcil trobar-hi pebrots de romesco, només nyora... Però provaré de fer-la igualment. Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc, encara que sigui amb romesco fet amb nyora espero que em diguis què t'ha semblat!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides