Romesco lleuger d'avellana, de sípia.
El dia abans havia fet escarola en romesco, i tenia una mica de "carn de pebrot de fer romesco"així que la vaig aprofitar.
Necessitem:
- Dues cebes tendres
- Mitja dotzena d'alls tendres
- Un gra d'all sec
- Un grapat d'avellanes torrades DOReus
- Un pebrot de fer romesco
- Una sípia tallada a trossos grossos
- Un parell de patates
- Una copeta de vi blanc
- Sal i oli
Agafem un allet tendre i l'escalivem.
Piquem l'all escalivat amb l'all sec, el grapat de "vellanes", la carn de pebrot de fer romesco i ho lliguem amb una miqueta d'oli.
Ho reservem.
En una cassola posem a sofregir les cebes i els allets tendres tot tallat ben petit. Quan comença a estar daurat hi afegim la sípia tallada a trossos grossos, la mig cobrim d'aigua i la deixem fent xup-xup fins que s'estovi.
Quan vegem que s'ha begut gairebé tot el líquid hi afegim les patates tallades grollerament, el romesco que haurem deixatat amb la copeta de vi i deixem que s'acabi de coure a foc lent.
Ho tastarem de sal i quan vegem que la sípia i les patates estan al seu punt ho retirarem del foc. Es deixa reposar d'un dia per l'altra, ja que els romescos guanyen, i l'endemà s'escalfa a foc ben suau.
El pebrot de fer romesco, no la nyora, és el que fa realment especial aquesta salsa. |
¡¡¡quina sipia, mes i mes bona!!!!
ResponEliminaAix què bo, té una pinta exquisita, felicitats per aquesta proposta!
ResponEliminaQuan he llegit el títol no m`he pogut estar de llegir els ingredients...Quin plat tan bo!, les sípies m'agraden molt i aquest romesquet tan original ha de ser fantàstic. M'agradaria tant tastar-lo...Una abraçada!
ResponEliminaboníssim, besets!!!!
ResponEliminaNena, això és menjar del cel...i en veritat per a sucar-hi pa, molt de pa! La sípia m'agrada moltíssim.
ResponEliminaNani
ostreees sipia amb romescoo!!! noia aquí t'has lluit!! i jo que sempre acostumo a associar el romesco amb la carn!! visca el peix!!! petons
ResponEliminaun plat molt original, un romescu amb vellanes, ho provarem. Les vellanes poden ser de Turquia?
ResponEliminaColla!,
ResponEliminaSi que ho és bona la sípia feta amb romesco.
I com diu la Nani, fa un suquet per sucar-ho mooooolt de pa.
Per les terres del Camp el romesco és una salsa molt associada al peix.
Normalment és fa amb ametlla, però a mi m'agrada amb "vellanes" però mai de Turquía, eh Tiriti!!
Ptnts
Dolça
Una recepta boníssima!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!! Per cert, per on jo visc no és fàcil trobar-hi pebrots de romesco, només nyora... Però provaré de fer-la igualment. Salutacions
ResponEliminaFrancesc, encara que sigui amb romesco fet amb nyora espero que em diguis què t'ha semblat!
Elimina