Calamarsos a la llimona

 

Tinc una bossa enorme de glaçons de suc de llimona al congelador,  per Nadal vaig regalar limoncello i el suc el vaig congelar... avui n'he gastat tres per fer aquests calamarsos que ens han quedat  molt tendres i gustosíssims.


Pensareu...ves ara quina rucada dir que ha fet aquesta recepta per aprofitar el suc de llimona... però és així... pensant en com fer-ne  servir  uns quants glaçons que no fos dolç i passejant pel mercat he arribat aquí 😀



Necessitem:

  • Dos calamarsos mida ració 
  • Dos alls tendres
  • 1 gra d'all
  • Tres glaçons de suc de llimona o el suc d'una llimona grossa.
  • Un grapat de julivert acabat de picar
  • Un rajolí de vermut blanc
  • Sal grossa
  • Oove

Coem els calamarsos, al buit, sous vide,  30 minuts a 55º
Mentrestant, piquem ben petits els alls  i els posem a sofregir amb una mica d'oli, quan comenci a agafar color hi afegim el suc de la llimona, el vermut blanc, el julivert i fem que es redueixi una mica.
Traiem els calamarsos de la bossa on els hem cuit i els posem damunt una planxa ben calenta on els fem la segona cocció.  Quan estan daurats  abaixem el foc, tirem per sobre la salseta, ho deixem un parell de minuts i ho emplatem. 


Al darrer moment hi posem unes escates de sal grossa i ràpid a taula... que no es refredi!





Comentaris

  1. I haven't had squid in ages. These look so tempting and delicious!

    ResponElimina
  2. Me encantan los calamares y con ese toque de limón han quedado realmente delicioso
    Besitos¡¡¡¡

    ResponElimina
  3. Que pinta mas rica tienen estos calamares 😋besinos

    ResponElimina
  4. Hem de fer aquesta versió amb llimona i sous vide perque és dels aliments que mai he cuinat a baixa temperatura i crec que la textura ha se ser ben tendra!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Hola Gloria. Como todo lo que sea del mar me encanta, puedes suponer que estos calamares me gustan a rabiar.
    Con el toque del vermú, acabo de tomarme uno jj, y el resto de acompañamiento hacen de esta salsa y estos calamares un plato de lujo. Para hoy sería ideal.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides