Calamarsos a la llimona
Tinc una bossa enorme de glaçons de suc de llimona al congelador, per Nadal vaig regalar limoncello i el suc el vaig congelar... avui n'he gastat tres per fer aquests calamarsos que ens han quedat molt tendres i gustosíssims.
Pensareu...ves ara quina rucada dir que ha fet aquesta recepta per aprofitar el suc de llimona... però és així... pensant en com fer-ne servir uns quants glaçons que no fos dolç i passejant pel mercat he arribat aquí 😀
Necessitem:
- Dos calamarsos mida ració
- Dos alls tendres
- 1 gra d'all
- Tres glaçons de suc de llimona o el suc d'una llimona grossa.
- Un grapat de julivert acabat de picar
- Un rajolí de vermut blanc
- Sal grossa
- Oove
Coem els calamarsos, al buit, sous vide, 30 minuts a 55º
Mentrestant, piquem ben petits els alls i els posem a sofregir amb una mica d'oli, quan comenci a agafar color hi afegim el suc de la llimona, el vermut blanc, el julivert i fem que es redueixi una mica.
Traiem els calamarsos de la bossa on els hem cuit i els posem damunt una planxa ben calenta on els fem la segona cocció. Quan estan daurats abaixem el foc, tirem per sobre la salseta, ho deixem un parell de minuts i ho emplatem.
Al darrer moment hi posem unes escates de sal grossa i ràpid a taula... que no es refredi!
I haven't had squid in ages. These look so tempting and delicious!
ResponEliminaMe encantan los calamares y con ese toque de limón han quedado realmente delicioso
ResponEliminaBesitos¡¡¡¡
Que pinta mas rica tienen estos calamares 😋besinos
ResponEliminaHem de fer aquesta versió amb llimona i sous vide perque és dels aliments que mai he cuinat a baixa temperatura i crec que la textura ha se ser ben tendra!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Hola Gloria. Como todo lo que sea del mar me encanta, puedes suponer que estos calamares me gustan a rabiar.
ResponEliminaCon el toque del vermú, acabo de tomarme uno jj, y el resto de acompañamiento hacen de esta salsa y estos calamares un plato de lujo. Para hoy sería ideal.
Un abrazo.