Reptes que se't presenten quan has de contentar a un grupet de persones i no vols fer diferents receptes.
Avui és Sant Jordi i, com cada any, m'agrada fer un detallet als companys del departament d'orientació de l'institut, però una no pot menjar rovell d'ou, l'altra és intolerant a la lactosa... i n'hi ha un que ho vol tot sense sucre, però avui no li he fet cas 😊
Galetes sense mantega... Sí! galetes d'oli, ja n'he fet altres vegades... però i l'ou? Doncs enlloc de posar-hi un ou sencer hi he posat dues clares. Hi posarem avellanes per donar-hi un acabat ben nostre, amb "vellanes" DOReus, és clar.
Us poso la recepta i ja em direu què us sembla.
Necessitem:
- 100 g de sucre
- 100 ml d'oove
- 2 clares d'ou (o un ou sencer)
- 250 g de farina
- Mig sobre de llevat químic
- 2 cullerades de mel
- Un polsim de sal
- 100g d'avellanes torrades, que triturarem ben fines, com si fos farina
- Una mica de colorant alimentari vermell
Motlle en forma de rosa
Posem al bol de la batedora, en el meu cas la KA, el sucre, l'oli i les clares d'ou i a velocitat mitja ho tenim fins tenir una massa fina, hi afegim la mel i ho seguim batent fins que estigui tot fen integrat.
Canviem l'estri de batre pel d'amassar.
Tamisem la farina amb el llevat i la sal i, ho anem afegint a la massa anterior. Al final de tot hi posem la farina que hem fet amb les avellanes. Ens ha de quedar una massa ben lligada i molt lluent.
En fem dues parts. Una ja la podem posar a la nevera a reposar i a l'altra hi afegim una mica de colorant vermell i la deixem a l'amassadora un parell o tres de minuts fins que la massa ens canvii totalment de color.
En fem una bola i la posem al costat de l'altra a la nevera.
Les podem deixar reposar un parell d'hores abans de fer les galetes.
Aquí podeu veure el motlle que he fet servir. Novetat d'aquest Sant Jordi 2021 de Nina's Cake
Estirem la massa, donem la forma de rosa a les galetes i les posem al forn, que ja tindrem calent a 180º, uns 15 minuts.
Les traiem, les deixem refredar damunt una reixeta i ja les tenim a punt per obsequiar i/o per gaudir-ne el dia de Sant Jordi.
I perquè no un altre dia? Canviem el motlle, no hi posem colorant, acabem-les amb una mica d'avellana picada per damunt o amb xips de xocolata...
They are so pretty! I need to get a cutter like that too.
ResponEliminaIt’s a very nice cutter Angie.
EliminaThe rose of Reus, the simbol of my city.
Ksss
Glòria
Qué detalle tan bonito has tenido con tus compañeros! Estarán encantados. Te han quedado unas rosas de 10
ResponEliminaBon dia de Sant Jordi!! 🌹🌹📚📚
Moltes gràcies Javier.
EliminaM’agrada fer detallets de tant en tant i StJordi és una bona data per fer-ho, no et sembla?
Ptnts
Glòria
I tant que ens han agradat! Ets fantàstica!
ResponEliminaMoltes gràcies Conxi!
EliminaVosaltres si que sou fantàstiques🌹
Ptnts
Glòria
Quin detall més bonic pels companys ! Aquestes roses són precioses però crec que duren encara menys que les tradicionals!
ResponEliminaBon cap de setmana,
Palmira
A eso le llamo yo ser una diplomática repostera, contentar a todos no es fácil y que el tema salga bien, pero tú lo has conseguido con nota, esas galletas son preciosas, ricas y casi personalizadas. Ahí es nada.
ResponEliminaBss
Que buena pinta y que recuerdos de cuando vivía en Barcelona.
ResponEliminaUn abrazo.
Carai Glòria. Ho tenies complicat i te'n has sortit de meravella. Per a mi són perfectes sense mantega i el tema sense sucre, ja tinc molta pràctica. La forma és preciosa.
ResponEliminaBesets.
Que buena pinta estas galletinas seguro que estan buenisimas
ResponEliminabesinos
Un detalle precioso Gloria!!
ResponEliminaAdemás es que te han quedado muy bonitas.
Ha sido el regalo perfecto!
Besos
Ets la reina de les galetes! M'encanten...t'han quedat precioses! Un detall dels que fan molt goig, dels que destaquen!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Apuntada per a la meva llista de GALETES pendents! Ja te les ensenyaré quan les faci!!!ptnts
ResponEliminaBueno, bueno...Acabo de enamorarme de tus preciosísimas galletas...Me parece el regalo perfecto o el desayuno o merienda perfectos... Éstas las hago, aunque no sé cuándo, pero las hago... deben de estar exquisitas y son una auténtica preciosidad... no tengo el molde, pero encontraré alguno de los que tengo que me sirva...Besets
ResponElimina