Mitges taronges, recepta de les àvies

 

Aquesta recepta té història, es feia a la Bassa del Just  (el mas que havia estat de la meva família "política" fins mitjans del segle passat ) els diumenges quan teníen moltes taronges.  

La meva sogra feia aquestes postres molts diumenges d'hivern i  pare i fill gaudien molt amb aquesta llepolia... jo sóc poc o gens de merenga, però he de dir que me la menjava, el què arribem a fer per quedar bé amb els sogres 😂. 

Quan en faig ara, les meves, sense merenga, és clar!



Necessitem:

Per fer la crema de taronja:

  • 4 taronges grosses
  • 150 g de sucre
  • 4 rovells d'ou
  • 2 cullerades de Maizena
  • Mitja culleradeta d'esència de  vainilla
Per fer la merenga 
  • 4 clares
  • 250g de sucre llustre

Tallem les taronges pel mig i les espremem, amb compte que no es trenquin. Amb una cullereta traiem la polpa que ha quedat enganxada a la pell. I ja tenim a punt els recipients on servirem les postres.

Mesurem el suc que tenim (en necessitem més o menys mig litre) i si cal espremem un parell de taronges més.

Posem els rovells amb el sucre al bol de la batedora i amb les varetes els batem bé fins que blanquegin. Sense deixar de batre afegim la Maizena, l'esència de vainilla i el suc de les taronges.  Ho posem al foc i remenem sense parar fins que comenci a bullir, retirem la cassola del foc però no deixem de remenar fins que la crema estigui ben lligada. 

Omplim les pells de les taronges i deixem que es refredin bé.

Fem la merenga posant les clares (a temperatura ambient) a la batedora, junt amb el sucre fins aconseguir que estiguin a punt de neu fort.

Posem la merenga dins una mànega pastissera i la reservem.

Un  moment abans de seure a taula muntem  les postres  posant  una mica de merenga damunt de cada una de les taronges,  ho cremem lleugerament amb un bufador i ho portem a taula.


Com podeu veure la mànega pastissera no és el meu fort 😅




Comentaris

  1. That looks beautiful! The meringue is perfectly prepared.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Thanks for your comment Angie. You're very kindly

      KSSS
      Glòria

      Elimina
  2. no n'havia sentit a parlar mai d'aquestes postres; però les trobo molt abellidores, les faré. Gràcies per compartir-les

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són unes postres de sempre de casa els meus sogres. El meu home diu que de petit les feia la seva àvia... fa teeeeeemps d'això hehehe
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. A las reetas familiares y de las abuelas uno siempre les tiene especial cariño, no es para menos, estas medias naranjas lucen de maravilla con este merengue que yo veo fenomenal

    Por cierto, para mí con mucho merengue! ;)

    Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb molta merenga per a tu Javier! Si vols et poso la meva.

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. Un postre diferente y original
    Me ha encantado
    Besitos¡¡

    ResponElimina
    Respostes

    1. Receta de hace años, lo que ahora llamamos receta viejuna hehhe

      Ptnts
      Glòria



      Elimina
  5. Receptes de les àvies, mares, sogres... veritables delícies! Felicitats!

    ResponElimina
  6. Las recetas de las abuelas siempre son un éxito y nunca se tienen que dejar atrás 👩‍🍳yo las veo muy bien 👍 besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Opino igual que tu Fely, no las tenemos que dejar perder.

      Ptnts
      Glòria


      Elimina
  7. A nosotros sí nos gusta el merengue y la cremita de naranja que has hecho también. A mi me parece un postre riquísimo. Aunque lo ponga la suegra.
    Bss

    ResponElimina
  8. ¡Vaya postre más espectacular!
    La presentación no puede ser mejor y ya me estoy imaginando lo riquísimo que tiene que estar.
    Es lo ideal para cualquier celebración.
    Te dejo cariños en un abrazo y agradezco tus letras.
    kasioles

    ResponElimina
  9. Buenos días,
    Espectacular este postre. Te diré que voy a guardar la receta porque seguro que la haré. La combinación de la naranja y el toque de merengue me parece que lo elevan a un postre super festivo, delicado y delicioso.
    Un saludo,
    Feliz día
    Sil

    ResponElimina
  10. Fan molt de goig! Tenen pinta de postres d'àvies però mai habia vist aquesta recepta. Me la guardo perque a més queda molt bonica, oi?!
    Una abraçada i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  11. Hola Gloria. Me ha hecho gracia lo que has dicho sobre como quedar bien con los suegros jj. Me recuerda algo cuando aún no estaba casado y en algún raro permiso iba a Zaragoza y cuando me invitaban a comer, mi suegro era muy serio jj, solo decía que en el plato no se dejaba nada, gustara o no jj. Menos mal que mi suegra cocinaba muy bien.
    Un postre que es todo un espectáculo, si dices que la manga pastelera no es tu fuerte no te quiero contar lo que tendría que decir yo jj.
    Te aseguro que nadie me tendría que decir que comiera todo porque no iba a dejar nada. Delicioso.
    Un abrazo. Que tengas un buen fin de semana y ¡cuídate!

    ResponElimina
  12. Unes postres molt de festa i si són familiars...encara millor. Si algun dia coincidim i les vols preparar...per mi sense merenga!
    Queden apuntades, que deuen ser tota una delícia.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  13. Hola, Glòria:

    Cómo me gustan tus taronges, tus ricas naranjas. Adoro el merengue, así que me encantaría estar sentada a tu mesa para disfrutar de esta maravilla.

    Un besito y feliz semana.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides