coc de clares de vainilla ( 93 )
I després de fer els panellets m'han quedat sis clares... un coc. és clar! El volia fer amb farina de castanya però quan vaig anar-la a comprar se'ls havia acabat i no en tindrien fins dos dies més tard, i les clares no poden esperar, així que... aromatitzat amb vainilla.
Necessitem:
- 6 clares d'ou
- un polsim de sal
- 200g de sucre
- 150g de farina
- 50 g d'0li d'oliva
- 50g de llet
- mig sobre de llevat químic
- una cullerada de pasta concentrada de vainilla (Home Chef)
Preescalfem el forn a 200º
Batem les clares a punt de neu ben fort, ens podem ajudar amb un polsim de sal.
Quan estan tan ben muntades que quan gires el bol no cauen hi anem afegint, a poc a poc, i sense deixar de batre, l'oli i la llet i al final la farina , tamisada un parell de vegades, barrejada amb el llevat.
Preparem un motlle amb una mica d'oli i farina perquè no s'enganxi, hi aboquem la massa i ho posem al forn uns 25-30 minuts.
El deixem refredar una mica dins el motlle, després el traiem i fem que s'acabi de refredar damunt una reixeta.
El podem empolvorar de sucre glas abans de portar-lo a taula.
Es un coc molt flonjo i esponjós, que es manté bé fins a quatre dies... si s'aguanta més no us ho puc dir, ja no en quedava!
Que buen corte tiene ese bizcocho, sin duda es una delicia, no hay nada que acompañe mejor a un café en las tardes de otoño.
ResponSuprimeixUn beso.
En casa siempre hay bizcocho para acompanyar un té a media tarde Lola.
SuprimeixPtnts
Glòria
M'encanten els cocs de clares...és com menjar trossets de núvol!!!
ResponSuprimeixT'ha quedat fantàstic!
Petonarros!
Són suaus, esponjosos i aquest amb vainilla té un gustet tan boooo Mònica 😍😍😍😍
SuprimeixPtnts
Glòria
Que bueno y apetecible que es en cualquier momento.Venga que te falta poco para tus 100 coc.
ResponSuprimeixpeto
Vaig començar a numerar-los i ara la xifra és fe vertígen Miquel 😱😱😱
SuprimeixPtnts
Glòria
Que rico y esponjoso, una delicia de bizcocho.
ResponSuprimeixBesoss
Nos ha gustado mucho Montse.
SuprimeixPtnts
Glòria
Un pecado y con un rico café, ni te cuento. Un abrazo, Clara
ResponSuprimeixCon café, té, colacao...o sólo!!!😋😋😋
SuprimeixPtnts
Glòria
ResponSuprimeixM. Glória; Un coc de "clar"es és clar... ben suaus i toves...
Salutacions M. Glória¡¡ :O)
Molt suau JosepB, molt suau
SuprimeixPtnts
Glòria
Només he fet una vegada un cóc de clares i, la veritat, em va sorprendre moltíssim.
ResponSuprimeixAquest deu ser boníssim....amb el toc de la vainilla, que m'encanta!
Petonets,Glòria!
Olga
La vainilla li dona un gustet càlid que queda molt bé amb la suavitat del cóc...el fa...diguem-ne molt elegant 😍😍
SuprimeixPtnts
Glòria
ideal per sucar-li el café amb llet!! que són bons els cocs, en menjaria cada dia si no fos perque engreixen! petons
ResponSuprimeixA casa em prohibeixen fer-ne perquè ens agraden tant que no pararíem de menjar-ne 😂😂😂
SuprimeixPtnts
Glòria
Es veu molt esponjó! Els cocs de clares m'agraden molt, són sorprenents però deliciosos!
ResponSuprimeixPer cert, en Pierre Hermé diu que les clares aguanten 10 dies a la nevera i 2 anys congelades, però és clar que no tenim tantes excuses per preparar cócs tan bons, oi?!
Petons
Palmira
Sovint, si em sobren clares, les congelo i després quan les necessites van perfectes i no cal comprar-les pasteuritzades.
SuprimeixPtnts
Glòria
Buenas tardes Gloria. Qué manera tan magnifica de aprovechar estas claras que te sobraron, te ha quedado fabuloso y con un corte sensacional que delata lo bueno que tiene que estar.
ResponSuprimeixUn beso Paco
Cuina d'aprofitament Paco 😋😋😋ptnts
SuprimeixGlòria
Hola guapa tu
ResponSuprimeixAmb el teu permís et copio la formula,...ja t´explicaré el resultat,...mentre mil i mil, i mil petonets, Susanna
Vull saber quecet sembla Susanna
SuprimeixPtnts
Glòria
Qué rico para el café del fin de semana!!
ResponSuprimeixPetons
Del fin de semana o del lunes, martes, miércoles, heheh
SuprimeixPtnts
Glòria
Hola Gloria. Siempre me ha llamado la atención este bizcocho de claras aunque nunca lo he hecho y creo que ya va siendo hora de que lo intente porque viendo el aspecto que tiene el que has hecho estoy seguro que debe estar de rechupete.
ResponSuprimeixQue tengas un estupendo fin de semana, aunque vaticinan lluvias jj.
Un abrazo.
Cuando tengas claras que te sobren lo haces y me explicas que te parece Juan
SuprimeixPtnts
Glòria
Que boníssim,,,aquest amb clares son con un núvol,,el de castanya tampoc ha de estar malament ,,un peto.
ResponSuprimeixEl de castanya el publicaré aviat Elena
SuprimeixPtnts
Glòria
En vull amb un cafetó, jeje, que bones!!
ResponSuprimeixVine, en preparo un altre i fem un csfetó plegades Sílvia!
SuprimeixPtnts
Glòria