Escabetx de musclos
Us podeu creure que no tinc publicada la recepta de l'escabetx de musclos? L'altra dia em van demanar la recepta i me'n vaig adonar...i ràpid hi posem remei.
Aquí teniu la meva manera de fer l'escabetx de musclos...semblant a la manera de tothom ... però amb el meu toc especial...si és temporada de calçots aprofitem i n'hi posem.
Per a quatre/sis persones necessitem:
Aquí teniu la meva manera de fer l'escabetx de musclos...semblant a la manera de tothom ... però amb el meu toc especial...si és temporada de calçots aprofitem i n'hi posem.
- Un quilo de musclos
- Una branca d'api
- Un parell de grans d'all
- 2 mesures d'oove
- 1 mesura de vinagre de poma
- Un calçot o una ceba tendra
- 10 o 12 grans de pebre negre
- 2 fulles de llorer
- 2 grans d'all
Per a l'escabetx:
Primer obrim els musclos i els netegem.
En una olla posem un dit d'aigua, un parell de grans d'all i una branca d'api tallada a trossos. Quan arrenqui a bullir hi posem els musclos, ho tapem i deixem que s'obrin, tardaran uns 2 o 3 minuts.
Els traiem del foc i deixem que es refredin. Una vegada estiguin tebis i ja els podem manipular sense cremar-nos els netegem bé mirant que no quedi gens de fregall i els traiem de la closca.
Mentre netegem els musclos podem fer l'escabetx.
A foc lent posem els alls tallats, el calçot a rodanxes amb una mica d'oli. Quan comencen a agafar una mica de color hi posem l'oli i el vinagre, el pebre i el llorer, després els musclos, ho traiem del foc, ho tapem i ho deixem reposar fins que sigui fred.
Ho posem en una carmanyola de vidre i ho deixem reposar fins l'endemà a la nevera.
Un bon vermut i a la terrasseta a gaudir!
Un bon vermut i a la terrasseta a gaudir!
Qué hermosos se ven Gloría!!
ResponEliminaTe han quedado divinos!!
Besos
Muchas gracias Pepi.
EliminaPTNTS
Glòria
Para lo que me gustan a mi unos mejillones en escabeche, aún no los he preparado, y claro, tampoco los tengo en el blog. Pero pienso ponerle solución a eso bien pronto. Te han quedado super apetecibles, como para que no quede ni uno.
ResponEliminaUn beso.
Ya tardas Lola...y ahora los mejillones ya están en su mejor momento.
EliminaPTNTS
Glòria
Hola Gloria. Espero que te encuentres bien después de tantos días de confinamiento. Esperemos que no se alarguen mucho más.
ResponEliminaMe gustan mucho los mejillones y los utilizo muy a menudo. También los hice en escabeche y casi de forma muy parecida a la tuya aunque con variantes 😂😂.
Y como nos gustaron un montón estoy seguro que si probara uno de los que has hecho disfrutaría como un niño al que le hacen un regalo y es que tienen un aspecto fabuloso. La boca se me ha hecho agua.
Un abrazo y cuídate.
Cansados estamos Juan...pero no nos queda más remedio que seguir. ppor suerte ya hace tres días que salimos muy temprano y hacemos unas buenas caminadas. Cómo las necesitábamos, heheh
EliminaCuidate mucho.
PTNTS
Glòria
A veces pasa que las recetas que más haces en casa te despistas y no las compartes en el blog. Ya veo que has puesto remedio rápidamente para mostrarnos tu estupenda forma de hacer los mejillones.
ResponEliminaQuería comentarte que ha desaparecido el enlace de tu blog en tu perfil, por lo que es más complicado entrar en él
Petons!!
Gràcies per avisar-me Javier.
EliminaVaig a veure si ho solvento.
PTNTS
Glòria
Ja passa això, jo als musclos els obro amb una mica de vi blanc, la única diferència!!!
ResponEliminaI després trobar el punt de l'escabetx amb el vinagre! Amb calçots no n'he fet mai!!!
Petonets
Quan els faig amb escabetx no els obro amb vi o vermut, sinó si que ho faig..
EliminaPTNTS
Glòria