Seitons en escabetx de taronja i pebre rosa
Que sóc una entusiasta de l'escabetx no us ve de nou. Poso vinagre a tot arreu, però cada vegada m'agrada més trobar el gust de l'acètic amb diferents matissos... per exemple el cítric.
A veure que us sembla aquest que us porto avui!
Ingredients per a 4 persones:
- 2 grans d’all
- 1 ceba de Figueres
- 1 llima
- 1 taronja
- 2 cullerades de pebre rosa
- 1 quilo de seitons
- 150 ml d’oove
- 40 ml de vinagre de poma
- Sal
- Pebre rosa
Netegem els seitons traient-los cap i tripes. Els passem per sota el raig de l'aixeta i els deixem en un escorredor.
Pelem els alls i els tallem a làmines. Pelem la ceba i la tallem a juliana. Espremem els dos cítrics i pelem la taronja sense gens de part blanca Escalfem l’oli amb els alls, quan comencin a agafar color hi posem la ceba, el pebre rosa i la pell de la taronja. Ho fem coure tot junt, a foc molt suau un parell de minuts . Ho traiem del foc i hi aboquem el suc de la taronja, de la llima i el vinagre. Ho salem lleugerament.
Hi posem els seitons, ho tornem a posar al foc i ho portem a ebullició. Al moment que arrenqui el bull ho traiem, ho tapem i ho deixem reposar un parell d'hores com a mínim.
I durant uns dies els vam tenir a la nevera i anaven sortint per sopar...ja tinc ganes de poder-ne trobar al mercat i tornar-ne a fer, però em sembla que encara en tenim per uns quants dies.
HOlaaa!!! quina combinaciò mes perfecta,,crec que lligan molt be els gustos....jo tambe soc de vinagres....ens va lo potent !!!
ResponEliminaA cuidarse molt bonica,petons.
Doncs si Mamilú, sóc molt vinagrera. per això m'agraden tant els escabetxos!
Eliminacuida't molt.
PTNTS
Glòria
M'encanta la recepta! Quina explosió de gustos! Meravellosa! La provaré!
ResponEliminaSalut!
EEEEIIIIII!!!!! Quina il·lusió tornar-te a veure per aquí!
EliminaTasta'ls són boníssims aquests seitons.
Cuida't molt
PTNTS
Glòria
Glòria, jo també sóc una fan del escabetxos i els vinagres, a casa em diuen per que en vull tants i de diferents, i la resposta és que cada un serveix per coses diferents i t'alegren de diferent manera!! ;)
ResponEliminaSalut!!
És la pregunta de sempre...un altre vinagre? però si en tenim un munt!!!!!
EliminaCuida't molt
PTNTS
Glòria
M'encanta aquesta recepta!!!! No dubtis que en quan pugui aconseguir seitons la preparo!! Quina delicatessen!
ResponEliminaPetonets i una abraçada molt forta,
Olga
Seitons, sardines, verat... és boníssim aquest escabetx...i molt suau.
EliminaCuida't molt
PTNTS
Glòria
Ui què bo, aquests dies puc aprofitar per a fer-ho, suposo que podria ser amb sardines també? A mi també m'agraden molt els cítrics a la cuina trobo que són molt agradables i frescos...Cuideu-vos...
ResponEliminaI tant Sara, com li he dit a l'Olga, seitons, sarines, verat...
EliminaCuida't molt
PTNTS
Glòria
Yo no soy mucho de escabeche, aunque también lo preparo, pero solo con ver ese pescado que tienes ahí tan bien plantado apetece comerlo y desde luego que lo disfrutaba.
ResponEliminaUn beso.
Això és tot un luxe d'escabetx! M'encanta amb el seu puntet cítric!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Donem sardines o seitons i em faràs feliç! Aquest escabetx és molt temtador! i el pebre rosa : COMPROOO
ResponEliminaPtns
Ohhh qué buen plato, también me gustan mucho los escabeches y siempre que puedo pongo un poco de vinagre en los platos, siempre que pienso que le puede ir bien, claro.
ResponEliminaEste plato, como tú dices, está lleno de matices y lo del toque de naranja me ha atraído mucho
Cuida't!! Petons!!