Seitons en escabetx de taronja i pebre rosa

Que sóc una entusiasta de l'escabetx no us ve de nou. Poso vinagre a tot arreu, però cada vegada m'agrada més trobar el gust de l'acètic amb diferents matissos... per exemple el cítric.
A veure que us sembla aquest que us porto avui!

 Ingredients per a 4 persones:

  • 2 grans d’all
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 llima
  • 1 taronja
  • 2 cullerades de pebre rosa
  • 1 quilo de seitons
  • 150 ml d’oove
  • 40 ml de vinagre de poma
  • Sal
  • Pebre rosa

Netegem els seitons traient-los cap i tripes. Els passem per sota el raig de l'aixeta i els deixem en un escorredor.
 Pelem els alls i els tallem a làmines.  Pelem la ceba i la tallem a juliana. Espremem els dos cítrics i pelem la taronja sense gens de part blanca  Escalfem l’oli amb els alls, quan comencin a agafar color hi posem la ceba, el pebre rosa i la pell de la taronja. Ho fem coure tot junt, a foc molt suau un parell de minuts . Ho traiem del  foc i hi aboquem el suc de la taronja, de la llima i el vinagre. Ho salem lleugerament.
Hi posem els seitons, ho tornem a posar al foc i ho portem a ebullició. Al moment que arrenqui el bull ho traiem, ho tapem i ho deixem reposar un parell d'hores com a mínim.

I durant uns dies els vam tenir a la nevera i anaven sortint per sopar...ja tinc ganes de  poder-ne  trobar al mercat  i tornar-ne a fer, però em sembla que encara en tenim per uns quants dies.

Comentaris

  1. HOlaaa!!! quina combinaciò mes perfecta,,crec que lligan molt be els gustos....jo tambe soc de vinagres....ens va lo potent !!!
    A cuidarse molt bonica,petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Mamilú, sóc molt vinagrera. per això m'agraden tant els escabetxos!
      cuida't molt.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. M'encanta la recepta! Quina explosió de gustos! Meravellosa! La provaré!
    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. EEEEIIIIII!!!!! Quina il·lusió tornar-te a veure per aquí!

      Tasta'ls són boníssims aquests seitons.

      Cuida't molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Glòria, jo també sóc una fan del escabetxos i els vinagres, a casa em diuen per que en vull tants i de diferents, i la resposta és que cada un serveix per coses diferents i t'alegren de diferent manera!! ;)

    Salut!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la pregunta de sempre...un altre vinagre? però si en tenim un munt!!!!!

      Cuida't molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  4. M'encanta aquesta recepta!!!! No dubtis que en quan pugui aconseguir seitons la preparo!! Quina delicatessen!
    Petonets i una abraçada molt forta,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seitons, sardines, verat... és boníssim aquest escabetx...i molt suau.

      Cuida't molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  5. Ui què bo, aquests dies puc aprofitar per a fer-ho, suposo que podria ser amb sardines també? A mi també m'agraden molt els cítrics a la cuina trobo que són molt agradables i frescos...Cuideu-vos...

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Sara, com li he dit a l'Olga, seitons, sarines, verat...


      Cuida't molt
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  6. Yo no soy mucho de escabeche, aunque también lo preparo, pero solo con ver ese pescado que tienes ahí tan bien plantado apetece comerlo y desde luego que lo disfrutaba.
    Un beso.

    ResponElimina
  7. Això és tot un luxe d'escabetx! M'encanta amb el seu puntet cítric!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  8. Donem sardines o seitons i em faràs feliç! Aquest escabetx és molt temtador! i el pebre rosa : COMPROOO
    Ptns

    ResponElimina
  9. Ohhh qué buen plato, también me gustan mucho los escabeches y siempre que puedo pongo un poco de vinagre en los platos, siempre que pienso que le puede ir bien, claro.

    Este plato, como tú dices, está lleno de matices y lo del toque de naranja me ha atraído mucho

    Cuida't!! Petons!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides